Τρίτη 30 Απριλίου 2013

TECH EXCELLENCE AWARDS 2012


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν  τα Ελληνικά Τεχνολογικά Βραβεία (Tech Excellence Awards 2012) από το περιοδικό «Pc Magazine» και το «Τ3». Οι αναγνώστες των δυο περιοδικών τεχνολογίας ψήφισαν και ανέδειξαν τα κορυφαία tech προιόντα και εταιρείες της περασμένης σεζόν, ενώ η συντακτική ομάδα των περιοδικών βράβευσαν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, εφαρμογές και websites που με τον τρόπο τους συνέβαλαν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.
Το βραβείο καλύτερο application της χρονιάς κέρδισε το ελληνικής εφέυρεσης taxibeat, μια πρωτότυπη εφαρμογή που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες smartphones, tablets και εσχάτως και pc να καλούν πανεύκολα ταξί από όπου κι αν βρίσκονται. Ο διαδραστικός χαρακτήρας της εφαρμογής είναι το βασικό της ατού, αφού ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον οδηγό του, βάσει των αναγκών του, των προτιμήσεων και φυσικά της απόστασης από το σπίτι του. Το taxibeat ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 το Μάιο του 2011 και πολύ σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του κοινού. Εμπνευστής του Taxibeat είναι ο Έλληνας entrepneurer Νίκος Δρανδάκης, ο οποίος είναι και ο CEO της εταιρείας που διαχειρίζεται το Taxibeat παγκοσμίως. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτότυπη εφαρμογή σαρώνει και στα βραβεία εκτός Ελλάδος αφού πρόσφατα ανακυρήχθηκε Best Social & Local app στα AppAwards του LesMobiles
Web project για τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε το πολύ σημαντικό εγχείρημα για τη χώρα μας το upgreektourism.gr, μια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την έξυπνη προώθηση των τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας. Μια πολύ σημαντική προσπάθεια αλλαγής των εντυπώσεων για τη χώρα μας δεδομένης της αρνητικής εικόνας  που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια. Οι καμπάνιες του Up Greek Tourism είχαν αφετηρία το ίντερνετ, αλλά επικεντρώθηκαν στη συνέχεια και σε παραδοσιακά μέσα όπως τα billboards, σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης, της Washington DC και του Λονδίνου, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν μέσω crowdfunding. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σπουδαίο αυτό διαδικτυακό εγχείρημα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ με το CNN και τη δημοφιλή εκπομπή «Amanpour» να του κάνουν εκτενές αφιέρωμα.
Καλύτερο notebook αναδείχθηκε το TOSHIBA PORTEGE Z830-10H. Ιδιαίτερα καλαίσθητο αλλά και πανάλαφρο, λίγο πάνω από ένα κιλό, πολύ λεπτό, κάτω από 16 χιλιοστά και εξαιρετικά ανθεκτικό.
Τα tablets όλο και αποκτούν περισσότερους θαυμαστές και σιγά-σιγά αρχίζουν και γίνονται απαραίτητο gadget, ενώ όλο και περισσότερα είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή τους αντικατάσταση από τα laptops. Tablet της χρονιάς ανέδειξαν οι αναγνώστες το Apple Ipad MINI, πολύ λεπτό και πολύ ελαφρύ αλλά με τις δυνατότητες που έχει ένα μεγάλο. Φαίνεται πως τα μικρά και τα ελαφριά gadgets είναι αυτά που προτιμά το κοινό.
Όπως ήταν αναμενόμενο καλύτερο smartphone αναδείχθηκε το apple Iphone 5 με τα εκατομμύρια φαν παγκοσμίως, που κέρδισε και το κοινό της χώρας μας.
Videogame της χρονιάς ανέδειξαν οι αναγνώστες την τρίτη σειρά του πολύ γνωστού τίτλου Diablo. Όπως γράφει το περιοδικό PC Magazine είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους τίτλους της χρονιάς και δίχασε gamers και κριτικούς.
Το δημοφιλές πλέον Android σαρώνει. Το 2012 ενεργοποιήθηκαν 400 εκατ. συσκευές με Android. Το λειτουργικό της Google ανανεώνεται διαρκώς και αποτελεί πλέον μια δεδομένη λύση για κατασκευαστές smartphones και tablets. Σε μερικά χρόνια το android θα είναι δεδομένο για όλους τους κατόχους κινητών και tablets.
Τέλος, δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE. «Πάροχος υπηρεσιών Internet (ISP) της χρονιάς αναδείχθηκε ο ΟΤΕ, ενώ ως «Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χρονιάς» για το 2012 ξεχώρισε η COSMOTE.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές, «ανταμείβοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εγχώριων χρηστών internet, ο Όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζει την ποιότητα και την ευχρηστία των υπηρεσιών του, βελτιώνει την υποστήριξή του προς τους συνδρομητές του και αυξάνει τις ταχύτητες σύνδεσης (μέσα στο 2012, άλλωστε, λανσαρίστηκαν και οι υπηρεσίες VDSL)».
«Η βελτίωση των υπηρεσιών, η σχεδόν πλήρης κάλυψη της χώρας με 3G δίκτυο, το λανσάρισμα για πρώτη φορά του 4G/LTE στην Ελλάδα, αλλά και η μείωση των τιμών διατήρησαν την COSMOTE στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Η εμπιστοσύνη των αναγνωστών του PC Magazine, αλλά και της πλειοψηφίας των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά», σημειώνουν οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού στο PC Magazine.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου