Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΦΗΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 70!!!


«Έφηβη μέχρι τα 70» είναι ο πιασάρικος τίτλος ρεπορτάζ του περιοδικού Elle, που προτείνει τρόπους για να διατηρούνται οι γυναίκες νέες για πάντα, πηγαίνοντας κόντρα στη βιολογική τους ηλικία, όντας ενεργητικές και γεμάτες ζωντάνια σε κάθε δεκαετία της ζωής τους.
 Οι γυναίκες, λοιπόν, που θέλουν να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να φοράνε πάντα αντιηλιακό, να μην αμελούν την ενυδάτωση τους, χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες μετά τα 20 και αντιγηραντικές μετά τα 30. Μπορούν, ταυτόχρονα, να κάνουν θεραπείες, όπως πίλινγκ με υδροξυοξέα, λέιζερ CO2 για ρυτίδες και καφέ κηλίδες και διάφορες πλαστικές αισθητικές επεμβάσεις.
Πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεότητας παίζει η διατροφή. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που χαρίζουν χρόνια ζωής και αυτές είναι ο άγριος σολομός, το νεροκάρδαμο, η μάυρη σοκολάτα, τα μούρα, η κανέλα, το πράσινο τσάι και το αβοκάντο. Η διατροφή παίζει,  μάλιστα, πολύ σπουδαίο ρόλο για την πρόληψη της καρδιοπάθειας. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μετά την εμμηνόπαυση, αποτελούν το νούμερο 1 κίνδυνο για τις γυναίκες. Τα λαχανικά και τα μοβ φρούτα θεωρούνται ασπίδα προστασίας για την καρδιά, σύμφωνα με έρευνα και ιδιαίτερα οφέλιμα είναι τα κράνα, τα μύρτιλλα, τα δαμάσκηνα, οι σταφίδες και οι μελιτζάνες. Για γερή καρδιά απαιτείται γυμναστική που βοηθά στη ρύθμιση της υπέρτασης και της χοληστερόλης, ενώ οι γιατροί συστήνουν οπωσδήποτε αιματολογικό έλεγχο μετά τα 30 και τεστ κόπωσης από τα 40.
Η μνήμη μπορεί να εξασθενεί με τα χρόνια, μπορούν όμως οι γυναίκες να κάνουμε πράγματα και γι’ αυτό, όπως να αποφεύγουν το κάπνισμα και το αλκοόλ, να ασχολούνται με δραστηριότητες που τις ευχαριστούν, να οργανώνουν σωστά το χρόνο τους, να έχουν καλές σχέσεις με το περιβάλλον τους και να κάνουν μόνο ένα πράγμα κάθε φορά. Η γυμναστική και η καλή διατροφή, ταυτόχρονα,  βοηθά τη γυναίκα να έχει ένα γερό μυοσκελετικό σύστημα.
Τα θετικά συναισθήματα και η αισιοδοξία  χαρίζουν χρόνια ζωής, σε αντίθεση με την κατάθλιψη και το στρες, γι’ αυτό είναι χρήσιμο μια γυναίκα να συναναστρέφεται αισιόδοξους ανθρώπους, να κάνει διαλογισμό, αφού τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει το μέγεθος του εγκεφάλου στις περιοχές που σχετίζονται με τα θετικά συναισθήματα αλλά να κάνει και γυμναστική που βοηθά στην έκκριση ενδορφινών που αυξάνουν την καλή διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου