Κυριακή 21 Απριλίου 2013

greek media mpla mpla

-Αρθρογράφος στην εφημερίδα "Παρασκήνιο" έγινε ο τηλεστάρ Γρηγόρης Αρναούτογλου και μάλιστα πολιτικός αρθρογράφος! Η στήλη λέγεται "Τα μαύρα κοστούμια" (με υποσημείωση "φορώντας τα μπορείς από το να πολιτευτείς μέχρι να θάψεις). Που κολλάνε τα μαύρα κοστούμια με αυτά τα δυο, δεν ξέρω. Στο στόμα του ο γνωστός παρουσιαστής πιάνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη Μέρκελ, το Λοβέρδο, τον Παπανδρέου, τον Μπερλουσκόνι, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστη την οικονομική κρίση και τη φορολογική νομοθεσία. Πρόκειται για μικρά κειμενάκια, μιας παραγράφου, που σχολιάζουν την επικαιρότητα. Μου θυμίζει το στυλ γραφής της Σταματίνας Τσιμτσιλή...

-Η οποία Σταματίνα Τσιμτσιλή, λέει, με φουσκωμένη κοιλιά, σε συνέντευξη της στο "Πρώτο Θέμα", ότι δεν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα και δε θα γεννήσει το Μεσσία. Και αυτό να γινόταν δηλαδή, ποιος νοιάζεται; Οι νοικοκυρές, θα πει το marketing, που θέλει να τις κάνει να ταυτίζονται απόλυτα με τις τηλεπαρουσιάστριες που τους κρατάνε παρέα. Γι' αυτό και αυτές δηλώνουν ότι είναι...κοινές θνητές όπως αυτές.

-Η εφημερίδα "Παρασκήνιο" υπερασπίζεται σθεναρά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, γράφοντας ότι αδίκως η Δικαιοσύνη έριξε ισόβια στον πρώην πολιτικό, που τον χαρακτηρίζει μάλιστα "εθνικό μέγεθος" και "σημαιοφόρο της Ελλάδας"....Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει ακλόνητα στοιχεία ενοχής. "Πώς να θεωρήσουμε Δικαιοσύνη αυτή που δεν τόλμησε καν να ζητήσει εξηγήσεις από σύζυγο υπουργού για 2 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της, αυτή που δεν τόλμησε καν να ανοίξει λογαριασμούς με μίζες οπλικών συστημάτων, αυτή που δεν τόλμησε να κλείσει μέσα τουλάχιστον τη μισή Μύκονο, τη μισή Πάρο και τη μισή Σαντορίνη για τα αίσχη και τα όργια παρανομιών των επωνύμων; Αυτή που έχει στα χέρια της λίστα με πλείστους επώνυμους και τεράστιους λογαριασμούς στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους και δεν τόλμησε καν να κάνει ένα κιχ;". Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει ψήγμα ενοχής στην υπόθεση του.

-Όλο και περισσότερες εφημερίδες ακολουθούν το παράδειγμα του "Πρώτου Θέματος" και εκτός από cd και dvd, πλέον έχουν και δωροεπιταγές για σούπερ-μάρκετ. Μπορεί η προσφορά να μην είναι η καλύτερη δυνατή (πχ πρέπει να κάνεις ψώνια άνω των 20 ή 50 ευρώ για να ισχύσει η προσφορά), είναι όμως μια έξυπνη κίνηση. Τι κάνει όλος ο κόσμος; Ψωνίζει από το σούπερ-μάρκετ. Οι μουσικές και οι ταινίες, αλλά και η έντυπη ενημέρωση δεν είναι και τόσο απαραίτητες σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και στην εποχή του Διαδικτύου.

-Οι Τεχνικές Εκδόσεις οδεύουν προς το τέλος τους. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 από τον Κώστα Καββαθά. Το 33,33% των μετοχών ανήκουν στον όμιλο Λυμπέρη, που πριν από μήνες έβαλε λουκέτο, τινάζοντας στον αέρα και τις Τεχνικές Εκδόσεις. Αντίο "4 ΤΡΟΧΟΙ". Ε ας έκοβες ρε Καββαθά τις σελίδες, τις διαφημίσεις, τα ανούσια πολιτικά άρθρα και την τιμή και ίσως να μην έφταναν εκεί τα πράγματα.

-Η Λάουρα Νάργες, όλο κάτι βρίσκει και κάνει στα ΜΜΕ. Από το MAD, στην κρατική τηλεόραση, από το "Dancing with the stars", τώρα στο "Men's health" (που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από νέα εκδοτική εταιρεία, την Identity Media). Η Λάουρα γίνεται το "κορίτσι της διπλανής πόρτας" και δίνει συμβουλές γύρω από γυμναστική, σχέσεις αλλά όχι σεξ. Μην περιμένετε ερωτήσεις τύπου "αρέσει στις γυναίκες το στοματικό;" που κάνανε στη Σάσα Μπάστα.

-Κατα τ' άλλα το γνωστό αντρικό περιοδικό κινείται στο γνώριμο lifestyle του. Σου συστήνει (πάλι) να κάνεις σεξ στο γραφείο, για παράδειγμα. Το περιοδικό αυτό ζει σε άλλον κόσμο από το δικό μας...

-Η πιο φωτογραφημένη τηλεπαρουσιάστρια στη χώρα μας, η Ελένη Μενεγάκη, που δεν λείπει ποτέ από κανένα εξώφυλλο gossip περιοδικού, απαλλάσσει από κόπο τους παπαράτσι και αυτοφωτογραφίζεται η ίδια, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες της σε 2 δευτερόλεπτα στο twitter. Οι δημοσιογράφοι, όμως, των περιοδικών, δεν έρχονται σε αμηχανία. Δημοσιεύουν στις σελίδες τους τις φωτογραφίες της ξανθιάς διάσημης τηλεπερσόνας. Και οι παπαράτσι δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν να την κυνηγούν στις λαικές. Social και παραδοσιακά media συνυπάρχουν και το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

-Δεν κόβεται ο Σουλειμάν, όπως γράφεται. Απλά για λόγους "συμμαζέματος" και προκειμένου να σωθούν κάποια επεισόδια, ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να σταματήσει την προβολή του λίγο πριν τα τέλη Μαιου. Άλλωστε στην Τουρκία η σειρά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα, οπότε είναι λογικό να έχουμε φτάσει και πολύ μπροστά στα επεισόδια. Επομένως, Σουλειμάν θα έχουμε και τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Υπομονή...

-Δύο νέες τούρκικες σειρές, που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στη γειτονική μας χώρα, έκλεισε ο ΑΝΤ1 και, μάλιστα, ετοιμάζεται σχεδόν αμέσως μετά το Πάσχα να αρχίσει τη μετάδοση μίας εκ των δύο. Πρόκειται για τις σειρές "Karadayi" με τον Κενάν Ιμιρζαλίογλου, τον πρωταγωνιστή του "EZEL", και "Βόρειοι και Νότιοι" με τον Κιβαντς Τατλιτούγ, γνωστό μας από τον "Πειρασμό".

-Που χάθηκε η Πετρούλα Κωστίδου; Μπορεί να μην είναι πια στη μικρή οθόνη, αλλά όλο και κάπου θα τη βρεις. Πρόσφατα βρέθηκε, για παράδειγμα, στο καρναβάλι της Κρύας Βρύσης, και όπως θα δείτε στο βίντεο από το Cityzentv.gr, η Πετρούλα δεν έχει αλλάξει καθόλου το στυλ της :
http://www.cityzentv.gr/webtv/psixagwgia/followart/petroula-karnavali-kria-vrisi-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου