Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΝΑΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ "ΑΝΝΙΤΑ SOS"


Οι ανθρωποι για εναν ανεξηγητο λογο εχουμε την ταση να κανουμε τα ιδια λαθη. Ενω (κατα βαθος) ξερουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος, ή καλυτερα ξερουμε τι μας κανει καλο και τι οχι, συνεχιζουμε να κανουμε αυτο που μας κανει κακο και δε φροντιζουμε να κανουμε αυτο που μας κανει καλο. Ξερουμε στην πραγματικοτητα τι μας χαλαει. Τι μας ριχνει ψυχολογικα. Για καποιο λογο δε μπορουμε να ειμαστε ειλικρινεις με τον εαυτο μας. Ειναι δυσκολο αλλωστε αυτο. Ειναι δυσκολο να εισαι ο εαυτος σου.

Κανουμε και κατι αλλο οι ανθρωποι. Συντηρουμε μια ασχημη κατασταση για διαφορους ψυχολογικους, μερικες φορες ασαφεις, λογους. Ενας απο αυτους ειναι γιατι συντηρωντας μια ασχημη κατασταση και εχοντας συνηθισει σε αυτη (αλλα και επειδη θελει δυναμη, θαρρος και κουραση να ξεφυγεις απο αυτην) κανουμε τους αλλους να (συνεχισουν να) ασχολουνται μαζι μας. Γιατι το δραμα σου κανει τον αλλον να σε προσεξει, να σου δωσει σημασια. Για διαφορους λογους. Ειναι σκληρο, αλλα πολλοι ανθρωποι δε χαιρονται με την ευτυχια των αλλων, αντιθετα τους βρισκουν ελκυστικους και ενδιαφεροντες οταν ειναι δυστυχισμενοι και εχουν προβληματα. Ετσι αλλωστε ειναι η σημερινη κοινωνια. Πολλοι ζηλευουν και φθονουν αυτους που εχουν αυτα που δεν εχουν αυτοι. Η χαρα του αλλου ειναι αποκρουστικη οταν εσυ ζεις δυστυχισμενος. Γι' αυτο θα ταυτιστεις με τον δυστυχισμενο. Η δυστυχια, κρυβει, αλλωστε, παντα περισσοτερο ενδιαφερον.

Αυτο ειναι που συγκρατησα απο την εξαιρετικα ενδιαφερουσα τηλεοπτικη συνεντευξη της Νανας Καραγιαννη στην εκπομπη "Αννιτα SOS". Η εξυπνη ατακαδορισα δημοσιογραφος που απασχολησε εντονα τα ΜΜΕ και το κοινο με το προβλημα της νευρικης ανορεξιας και την σοκαριστικη της εμφανιση φαινεται πως θελησε, υποσυνειδητα προφανως, να συνεχισει να ειναι σε αυτη την ασχημη κατασταση, βαζοντας και την ζωη της σε κινδυνο, προκειμενου ο κοσμος να συνεχισει να ασχολειται μαζι της. Προκειμενου αγνωστοι να ζητουν να γινουν "φιλοι" της στο facebook. Να της ευχονται ολοι περαστικα και να της λενε ποσο τη συμπαθουν και ποσο την αγαπουν (η παρουσιαστρια Αννιτα Πανια εξεφρασε την αμφιβολια της για το αν αυτο ειναι αγαπη). Αυτο, μεταξυ αλλων, καταφερε η Αννιτα Πανια, με τον τροπο της. Να δειξει οτι η Νανα αρνιοταν να θεραπευτει για καιρο, γιατι ποτε αλλοτε στη ζωη της δεν ειχε τοση προσοχη και ενδιαφερον απο τους αλλους. Και δεν ηθελε να το χασει αυτο.

Την προσοχη και το ενδιαφερον αυτο απο τους χιλιαδες αγνωστους την ειχε αναγκη η δημοσιογραφος, γιατι δεν την ειχε ποτε απο τους γονεις της. Παλι στους γονεις καταληγουμε λοιπον. Οτι απο εκει ξεκινανε ολα. Πηγη καθε καλου και καθε κακου. Αμαρτιες γονεων παιδευουσι τεκνα...Παιδικα τραυματα που τα κουβαλας για καιρο...Αλλος παθαινει νευρικη ανορεξια, αλλος καταθλιψη, αλλος καθε ειδους ψυχικη διαταραχη, αλλος γινεται υπεροπτης, αλλος το ριχνει στα ναρκωτικα, αλλος το ριχνει στο φαγητο, αλλος ψαχνει απεγνωσμενα να αγαπηθει.

"Ηταν διαφορα οικογενειακα. Θελω να πω οτι δεν δικαιολογουμαι πισω απο αυτο, γιατι υπαρχουν πολυ πιο σοβαρα προβληματα απο τα δικα μου οικογενειακα. Ειναι καθαρα θεμα πως το διαχειριζεται κανεις. Εγω απλα δεν τα διαχειριστηκα ποτε", ειπε σε ενα σημειο της συνεντευξης η Νανα Καραγιαννη. Επρεπε να φτασει αυτα τα κιλα για να ασχοληθει με τα παιδικα της τραυματα. Συμβαινει σε πολλους. Μπορουν να περασουν πολλα χρονια για να κανεις καποιος την "επανασταση" του. Γιατι και η νευρικη ανορεξια "επανασταση" ειναι.

"Κανενας δε μπορει να σε πονεσει περισσοτερο απο τον εαυτο σου" λεει η Νανα, δειχνοντας ετσι ποσο συνειδητοποιημενη ειναι ή μαλλον την εκανε η νοσος αυτη. Οι αρρωστιες, το να βρεθεις κοντα στο θανατο, μπορει να σε αλλαξει εντελως τελικα. Αυτο εγινε και με τον Rainer στο "Free Rainer". Πρεπει να πιασεις πατο για να αντιληφθεις μερικα πραγματα για τη ζωη, για να καταλαβεις τον εαυτο σου ή να ανακαλυψεις εναν αλλον εαυτο που ειχες κρυμμενο.

"Ολο αυτο μπορει να ειναι ενας πανηλιθιος και αρρωστημενος μηχανισμος για να αποφυγεις αλλα πραγματα που πρεπει να διαχειριστεις οταν εισαι πληρως καλα". Ποσο αληθινο.

Περα απο τα πολυ ενδιαφεροντα που ειπωθηκαν απο τη Νανα Καραγιαννη, η Αννιτα Πανια απεδειξε ποσο καλη ειναι στην τεχνη της συνεντευξης. Το διαχειριστηκε αψογα το θεμα, και πραγματικα μονο η συγκεκριμενη παρουσιαστρια θα μπορουσε να κανει αυτη τη συνεντευξη, και μεσα απο αυτη να εκμαιευσει τετοιες σημαντικες αληθειες απο τη νεαρη δημοσιογραφο, η οποια εχει δωσει πολλες συνεντευξεις στα καναλια, αλλα την ωραιοτερη τοποθετηση αναφορικα με αυτην την εκανε η Αννιτα Πανια. Και μαλιστα ειχε την ευκαιρια να κανει και την αυτοκριτικη της λεγοντας οτι δεν εχει κανει και τα καλυτερα πραγματα στην τηλεοραση, οτι εχει κανει πραγματα που ηταν κοντρα σε αυτην, απλα για να ικανοποιει τους καναλαρχες.

Αξιζει να δειτε τη συνεντευξη αυτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου