Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

greek media mpla mpla

-Συζητήθηκε πολύ η συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη, περισσότερο όμως επειδή ήταν κάτι που αγωνιούσε να δει ο κόσμος και όχι για το δημοσιογραφικό αποτέλεσμα το οποίο στην ουσία ήταν μηδαμινό. Ο γνωστός πρώην τσάρος (sic) της Οικονομίας πήγε μελετημένος και πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή, η οποία δεν ήταν δύσκολη, αφού η δημοσιογράφος δε στρίμωξε τον "κατηγορούμενο", αλλά φρόντισε να είναι ουδέτερη, ακολουθώντας τη σχολή αυτή της δημοσιογραφίας που λέει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να κάνει ερωτήσεις χωρίς να φέρνει σε δύσκολη θέση τον συνεντευξιαζόμενο και κυρίως χωρίς να ανακρίνει. Με απλά λόγια ο δημοσιογράφος δεν είναι δικηγόρος, ούτε τα τηλεοπτικά πλατό δικαστήρια. Άλλο ότι το κοινό περιμένει σε τέτοιες περιπτώσεις τους δημοσιογράφους να είναι πιο σκληροί.

-"Ηταν λες και βλέπαμε ένα θεατρικό μονόπρακτο, όπου και οι δυο ηθοποιοι ήξεραν από πριν τι θα πουν και, κυρίως, τι δεν θα πουν. Κανείς δεν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αλλά και κανείς δε μας φώτισε", σχολίασε εύστοχα η Μαριάννα Τζιαντζή στο τηλεοπτικό περιοδικό της Καθημερινής.


-Το "136" έχει "κολλήσει" στο 2 με 2,5% και δε λέει να πάρει τα πάνω του, παρότι το περιεχόμενο παρουσιάζει ενδιαφέρον. Βέβαια...Οι νοικοκυρές μετά την αποχώρηση του Μαμαλάκη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και το θυμό τους με το πιο δυνατό μέσο : το τηλεκοντρόλ!


-"Πρωινό mou" και "Μεσ στην καλή χαρά" δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τη διεκδίκηση του τίτλου του πιο σαχλού τηλεοπτικού προγράμματος.


-Φεύγει η Πόπη Διαμαντάκου από "τα Νέα;"; Χωρίς αυτήν οι πωλήσεις θα πέσουν στο μισό! Φεύγει και ο Δανίκας; Πάει, τέλειωσαν "τα Νέα"! Αν μια εφημερίδα διώχνει τις πιο αιχμηρές της πένες, από τι περιμένει μετά να έχει αναγνωσιμότητα; Φυσικά στις "αιχμηρές πένες" δε βάζουμε την Έλενα Ακρίτα.


-Δεν είναι όλα και τόσο άσχημα στα τηλεοπτικά πάντως. Ο σάκος του Άγιου Βασίλη δεν προσγειώθηκε άδειος στο κατώφλι των καναλιών. Ειδικά στη δημόσια τηλεόραση και στον ΑΝΤ1 ο σάκος ήταν αρκετά γεμάτος. Για τον ΑΝΤ1 περιείχε τα εξής τα οποία θα δούμε σύντομα στη μικρή οθόνη : "Κράτα γερά", "Biggest Game of the world", το παλιό "Πλάκα κάνεις", "Late night show", "Wanted". Για τη δημόσια τηλεόραση : "Γένους θηλυκού", εκπομπή για τη Ράνια Θρασκιά και για τον Ηλία Μαμαλάκη (για να μη φύγει παραπονεμένος) αλλά και για τον Χρήστο Φερεντίνο. Επίσης, το "Ες αύριον τα σπουδαία". Για το Mega, ο Άγιος Βασίλης έφερε ένα τούρκικο ("Φατμαγκιούλ") αλλά και ένα ελληνικό για να εξισσοροπήσει την κατάσταση ("Με τα παντελόνια κάτω"), αλλά και το παλιό "Κάψε το σενάριο". Για τον Alpha ο σάκος ήταν άδειος!


-Βελτιώθηκε και εμπλουτίστηκε το νέο τηλεπεριοδικό "Tv plus" με καλύτερη προσθήκη τα εκπτωτικά κουπόνια. Μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.


-Στα δικαστήρια οι συντελεστές της σειράς "Το αμάρτημα της μητρός μου" για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Πολύ δύσκολα τα πράγματα στο χώρο της ελληνικής μυθοπλασίας. Για την ακρίβεια, τα ελληνικά σήριαλ περνάνε την πιο δύσκολη φάση τους και η κρίση αυτή, που δύσκολα θα προέβλεπε κανείς πριν μερικά χρόνια, τα έχει εξοντώσει. Πάντως, ο τίτλος της σειράς είναι επιεικώς απαράδεκτος και ο χειρότερος που έχει υπάρξει ποτέ.


-Όλο και περισσότερα τηλεοπτικά πρόσωπα των 4, 5, 6, 7, 8 αρχίζουν και πηγαίνουν προς 1, 2, 3 μεριά. Μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο με αυτές τις μετακινήσεις και κατά πόσο θα αλλάξει το ύφος της κρατικής (σίγουρα όχι πολύ και σίγουρα μέχρι εκεί που την παίρνει). Θα ξυπνήσει άραγε η παλιά κόντρα με τις διαφημίσεις; Θα διεκδικήσουν περισσότερες διαφημίσεις τα 1, 2, 3; Θα τους τις δώσουν τα ιδιωτικά ή θα φέρουν ξανά αντίλογο λέγοντας πως δεν τις χρειάζονται τις διαφημίσεις, αφού έχουν το ανταποδοτικό τέλος; Θα απαιτήσουν ξανά τα ιδιωτικά να έχουν αυτά ολόκληρη την διαφημιστική πίτα (και το σκύλο χορτάτο);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου