Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

greek media mpla mpla

-Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υψηλότατο κόστος για το Κανάλι της Βουλής (2,8 εκατ. ευρώ μισθοδοσία 82 εργαζομένων έναντι 4 εκατ. ευρώ συνολικά) ενός φορέα με μόλις 0,3% τηλεθέαση!

-Σύμφωνα με έρευνα, το ένα τρίτο των χρηστών του twitter στη χώρα μας γράφουν tweets ενώ βλέπουν τηλεόραση. Ανάμεσα τους και εγώ. Λογικό πάντως αφού η πλειοψηφία των tweets είναι σχολιασμός (σε άμεσο χρόνο συνήθως) των προγραμμάτων της εγχώριας tv. Η τηλεόραση έγινε διαδραστική χάρη στο twitter και συνεχίζει να είναι η βασίλισσα των media.

-Η νέα τούρκικη σειρά του ΑΝΤ1 "Adanali" με τον "Μποράν", έκανε 10αρια απέναντι από τα πολύ πετυχημένα "Κλεμμένα όνειρα". Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη, εξήγησε τα χαμηλά νούμερα, λέγοντας πως εκείνη την ώρα τηλεόραση βλέπουν κυρίως οι γυναίκες, και το νέο τούρκικο έχει πολύ πιστολίδι και μαφία γι' αυτές. Ο ΑΝΤ1, λοιπόν, αμέσως το μετακίνησε στην πρωινή ζώνη αλλά το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο. Η τηλεθέαση έπεσε στα μισά με αντίπαλο το πρωινό του μέγκα που κάνει 40αρια (παίζοντας μόνο του φυσικά). Ο κ. Λάτσιος φαίνεται πως έχει ξελογιαστεί με την ιδιότητα του ως κριτής στο "Dancing" και παραμέλησε την βασική του ιδιότητα, εκείνη του διευθυντή προγράμματος.

-Αποχώρησε ο Ηλίας Μαμαλάκης από τη νέα εκπομπή της ΝΕΤ "136 Μεσογείων" (τι ανόητος τίτλος!) ύστερα από επιστολή του στους υπεύθυνους που έγινε δεκτή. Ο λόγος; Άλλα του είπαν ότι θα κάνει και άλλα έκανε. Ή καλύτερα του είπαν ότι θα κάνει πολλά και συναρπαστικά πράγματα, αλλά τελικά τον προόριζαν για την κουζίνα του πλατό και μόνο. Όσο και να αγαπάς τη μαγειρική, στο τέλος τη βαριέσαι, ειδικά άμα είσαι ανήσυχος άνθρωπος. Και για του λόγου το αληθές ιδού τι δήλωσε ο γνωστός μάγειρας στη "Ραδιοτηλεόραση" : "Δεν θα περιοριστώ στο να μαγειρεύω στην κουζίνα. Θα προσκαλώ νοικοκυρές να μαγειρέψουμε παρέα, θα επισκεφτώ βιολογικές λαικές αγορές και εργαστήρια που παρασκευάζουν καλά παραδοσιακά προιόντα. Θα κάνω ρεπορτάζ σε θέματα κοινωνικά και ιστορικά, που έχουν σχέση με το αντικείμενο μου, ενώ θα εξετάσουμε και τα προβλήματα διατροφής που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την εποχή". Που πας κύριε μου; Ούτε δική σου εκπομπή να είχες δε θα έκανες τόσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου