Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ

Η Έλενα Παπαβασιλείου είναι μια πανέμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα. Αυτό σε συνδυασμό με τη μόρφωση, το επίπεδο και τους τρόπους συμπεριφοράς, της δίνει άνετα μια θέση στην τηλεόραση και σε καναπέ ψυχαγωγικής εκπομπής τύπου "Μεσ στην καλή χαρά". Δεν ήταν βέβαια κάτι σπουδαίο η παρουσία της, σε μια τέτοιου είδους ανάλαφρη και αδιάφορη εκπομπή δεν έχεις να περιμένεις και πολλά άλλωστε. Αν όμως πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν και στη νέα συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, σίγουρα θα προτιμήσω την Έλενα. Η Έλενα είναι μια όμορφη ξανθιά που τα λέει και δε σε ενοχλεί, η δεύτερη είναι η χαζή ξανθιά που τα παραλέει και σε κάνει να θες να της πεις "καλύτερα να μασάς". Πάντα, από τότε που έκανε η Μενεγάκη τον "Πρωινό καφέ", υπήρχε αυτός ο ρατσισμός της ξανθιάς στην tv. "Το ξανθό γράφει" έγινε τηλεοπτικό σύνθημα και η μια ξανθιά μετά την άλλη εμφανιζόταν στην μικρή οθόνη και σε ανάλαφρες συνήθως εκπομπές. Η τηλεόραση σαν μέσο, έτσι κι αλλιώς, έχει δεχτεί, παλιότερα περισσότερο, πολλές επικρίσεις για το επίπεδο της, και έτσι, ξανθιά παρουσία στην tv ισοδυναμεί, άδικα πολλές φορές, με έλλειψη εξυπνάδας.
Η Έλενα Παπαβασιλείου δεν είναι πάντως στην κατηγορία αυτή και αυτό δε μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος παρακολουθώντας την σε μερικές εκπομπές της Ναταλίας Γερμανού. Η εξυπνάδα ενός ανθρώπου και το επίπεδο του, οι γνώσεις του, δεν φαίνονται από έναν τηλεοπτικό καναπέ. Εκτός αν μιλάμε για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που επιτηδευμένα ή μη θέλει να πλασάρει το πρότυπο της χαζής ξανθιάς, σε μια εποχή που θεωρείται παρωχημένο, σχεδόν καλτ.
Διάβασα συνέντευξη της Έλενας Παπαβασιλείου στο περιοδικό Forma. Οι απαντήσεις της κλισέ, τουλάχιστον για κάποιον που διαβάζει πολλές συνεντεύξεις τέτοιου είδους ή που ασχολείται με θέματα διατροφής, γυμναστικής κτλ. Αν η συνέντευξη ήταν σχολικό διαγώνισμα, θα έπαιρνε άριστα. Οι απαντήσεις της ειναι...σωστές, έχουν ήθος, αυτογνωσία, αξιοπρέπεια, ωριμότητα και εξυπνάδα.
Λέει, λοιπόν, η όμορφη ξανθιά παρουσιάστρια ότι δεν κάνει ποτέ δίαιτα μεγάλης στέρησης ή χημική δίαιτα, αφού είναι επικίνδυνες και ότι το σωστό είναι ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής όπου κρατάς σταθερό το βάρος σου. Συνεχίζει λέγοντας ότι κάνει συχνά γεύματα ανα 3-4 ώρες, γιατί είναι λάθος να αφήνουμε το στομάχι μας άδειο για πολλές ώρες. Δίνει συμβουλές στις νέες κοπέλες, που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους, λέγοντας ότι από τη διατροφή ξεκινάνε όλα και πως, καλύτερα μια φορά την εβδομάδα γυμναστική παρά καθόλου, ενώ επισημαίνει πως πάνω απ' όλα εκπέμπουμε αυτό που αισθανόμαστε μέσα μας και πως γι' αυτό πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Συνεχίζοντας με τις κλισέ αλλά ορθότατες απαντήσεις, λέει, ότι και η ίδια έχει ανασφάλειες, αλλά πως δεν πρέπει να τις αφήνει κανείς να τον απορροφούν ή να τις μεγεθύνει. Θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο (αυτό θα μπορούσε να το αποφύγει) και πως "κάθε εμπόδιο για καλό" (πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ζωή μας αν το ενστερνιστούμε αυτό!). Είναι υπερ της ψυχανάλυσης και θεωρεί πως δεν υπάρχουν συνταγές για τον έρωτα αφού όταν είναι να έρθει, θα έρθει. Τέλος, υποστηρίζει, πως όλα τα καλά αποκτιούνται με σκληρή δουλειά, υπομονή και πειθαρχία. Και όμως, αν κάποιοι, ίσως σνομπ, ίσως προκατειλημμένοι, διάβαζαν τη συνέντευξη αυτής της ξανθιάς, μπορεί να άλλαζε η ζωή τους εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου