Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ "ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗΣ"!

Ανακάλυψα πρόσφατα την "Κακιασμένη" και διαβάζοντας το μπλογκ της, μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα και απορίες. Και μου τις έλυσε όλες. Το θέμα του "καλού και του κακού" πάντα μου τραβούσε το ενδιαφέρον και τον τελευταίο καιρό περισσότερο. Είναι ένα θέμα βαθιά φιλοσοφικό αλλά και κοινωνιολογικό.

Η "Κακιασμένη", όπως λέει και το όνομα της, γράφει κακίες. Κι ενώ πολλοί γράφουν κακίες και... πληρώνονται γι' αυτό, η ίδια το κάνει ερασιτεχνικά. Και το κάνει πολύ καλά. Χωρίς καθόλου (αυτο)λογοκρισία, με την ελευθερία που της παρέχει η ανωνυμία, με την αναγνωσιμότητα και τους φαν να έχουν αυξηθεί, η "Κακιασμένη" προσφέρει απλόχερα τη χολή της σε τακτική βάση και μέσω του μπλογκ της και μέσω των social media. Γιατί όμως αποφάσισε να φτιάξει αυτή την διαδικτυακή περσόνα και κατά πόσο αυτή η περσόνα έχει σχέση με τον αληθινό της εαυτό;




Είσαι στα αλήθεια κακιά ή αυτό που βλέπουμε είναι ένα ιντερνετικό προσωπείο;

Σαφώς και είναι το ιντερνετικό μου προσωπείο. Οι λίγοι φίλοι μου (στην ουσία δυο είναι αυτοί) έχουν να λένε για ένα εντελώς αντίθετο άτομο. Εντάξει, έχω τα ξεσπάσματα κακίας, αλλά δεν είναι τόσο τακτικά.

Αυτό που βγάζεις δεν είναι κακία, θα έλεγα, αλλά μια διάθεση για καυστικό σχολιασμό χωρίς ταμπού, στεγανά και αυτολογοκρισία. Σου αρέσει με απλά λόγια να "τα χώνεις".

Αν και πολλοί από τα FunBase των ατόμων που έχω κράξει, έχουν να λένε ότι είμαι κομπλεξική και ότι τους ζηλεύω για όλα αυτά που έχουν καταφέρει τα αστέρια τους, δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Είναι αυτό που είπες, μου αρέσει να σχολιάζω κάτι που δεν μου αρέσει με καυστικό τρόπο. Αν μη τι άλλο ζούμε σε μια χώρα δημοκρατική που ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του για κάτι που δεν του αρέσει.

Ωστόσο εσύ επέλεξες να φτιάξεις μια περσόνα που εστιάζει στον καυστικό σχολιασμό, βάζοντας και την ταμπέλα της "κακιάς". Γιατί;

Είναι μια μορφή εκτόνωσης γιατί ο "ρόλος" της Κακιασμένης ξεκίνησε γι' αυτό το λόγο. Ήθελα να πω κάποια πράγματα που με ενοχλούσαν αφόρητα εκείνη την εποχή, κάτι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα.

Πιστεύεις όλα όσα λες; Μήπως τα "τραβάς" λίγο επίτηδες ώστε να είσαι συνεπής στην περσόνα που δημιούργησες;

Στην ουσία αυτά που γράφω είναι όχι μόνο δική μου γνώμη για κάποιον που έχω βάλει στο στόχαστρο. Είναι γενικά γνώμες που διαβάζω στο ιντερνετ, οι οποίες σαφώς και με βρίσκουν σύμφωνη, αλλιώς δε θα τις διατύπωνα.

Θεωρείς λοιπόν ότι εκφράζεις μια γενική αλήθεια; Ότι η κριτική σου εκφράζει τη μάζα, την πλειοψηφία του κόσμου, άρα μπορεί να την πάρει κάποιος στα σοβαρά;

Σίγουρα. Δε θέλω να διανοηθώ για παράδειγμα ότι η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί την Στικούδη φωνάρα.

Ούτε ότι η ΧΑ έχει προσφέρει πολλά στον τόπο.

Μα έχει προσφέρει πολλά στον τόπο...

Τι έχει προσφέρει;

Ερωτηματικά για το τι μυαλά θρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια...Μόνο ερωτηματικά μου δημιουργεί πώς ένα καθαρά φασιστικό και ναζιστικό κόμμα ψηφίστηκε από 400.000 Έλληνες που οι πρόγονοι τους είχαν περάσει τα πάνδεινα στην Κατοχή από ομοϊδεάτες τους ή και πιο πρόσφατα το 1973.

Πώς και δεν πιάνεις πολιτικά θέματα στο μπλογκ σου;

Έχω ασχοληθεί με πολιτικά αλλά θα έλεγα ότι είναι ένα θέμα πολύ λεπτό με το οποίο μπορείς να παρεξηγηθείς εύκολα. Για παράδειγμα τώρα που με ρώτησες για την Χρυσή Αυγή με έλουσε κρύος ιδρώτας γιατί την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές.

Δηλαδή;

Έχω χρησιμοποιήσει την Χρυσή Αυγή για να κράξω μια άλλη μάζα ανθρώπων, πχ τους δημοσιογράφους ή άλλους πολιτικούς, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι ακολουθώ αυτό το κόμμα.

Ούτε τα αθλητικά έχεις πιάσει...

Και με τα αθλητικά έχω ασχοληθεί, απλά όχι τόσο τακτικά όσο με το κράξιμο κάποιου Celebrity ας πούμε. Προσπαθώ να καλύψω με τα άρθρα ένα μεγάλο φάσμα της καθημερινότητας. Απλά είναι λιγάκι δύσκολο γιατί αυτήν τη στιγμή το δουλεύω μόνη μου, παρά το ότι φαίνεται ότι αρθρογραφούν κι άλλα άτομα. Το έχουν παρατήσει, είναι το μοναδικό παράπονο που έχω.

Συνέβη κάτι; Μήπως τους έκραξες κι αυτούς;

"Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει", έτσι λέμε εμείς στο χωριό μου. Θέλω να πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που δεν ασχολούνται πλέον είναι γιατί δεν έχουν χρόνο. Όμως δεν κρατάω κακία και η πόρτα του blog είναι πάντα ανοιχτή για να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει.

Δε γίνεται να μην κρατάς κακία. Τι κακιασμένη είσαι;

Εκεί που πρέπει είμαι κακιασμένη.

Η πόρτα του μπλογκ είναι ανοιχτή και για άλλους "κακούς"; Τους περνάς από τεστ πριν τους εγκρίνεις;

Πάντα, γιατί όσο να 'ναι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γράφεις ένα άρθρο. Πολλές φορές μου παίρνει κάνα πεντάωρο μέχρι να το ολοκληρώσω. Δεν χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο για να γίνει αρθρογράφος στο blog μου. Απλά να έχει όρεξη και αρκετή χολή για να βγάλει. Τίποτα περισσότερο.

Πότε το ξεκίνησες; Πώς πήρες την απόφαση να το φτιάξεις το μπλογκ;

Ξεκίνησα τη δράση μου από το Twitter. Εκείνο το χρονικό διάστημα περνούσα μια πολύ δύσκολη προσωπική μου κατάσταση και ήθελα με κάποιον τρόπο να ξεχνιέμαι λίγο. Στην αρχή δεν ήξερα τι παίζει κι έγραφα όλο ανοησίες. Αργότερα δημιουργήθηκε η ιδέα να γράφω κακίες. Στις αρχές Σεπτεμβρίου πήρα την απόφαση να γίνω η "Κακιασμένη" και να καταξιωθώ με αυτό τον όρο.

Μήπως καμιά φορά η κακία σου πέφτει βαριά και σε σένα την ίδια;

Μερικές φορές ναι. Υπάρχουν κάποιες στιγμές μετά από ένα κράξιμο που πιάνω τον εαυτό μου να μετανιώνει για όσα έχω γράψει. Αλλά μέχρι το επόμενο άρθρο το έχω ξεπεράσει.

Μισείς τους διάσημους; Μισείς τη δόξα και τα χρήματα τους;

Νομίζω ότι η λέξη "μισώ" είναι πολύ λάθος. Δεν τους μισώ, απλά δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα που κάνουν. Ούτε τα χρήματα και τη δόξα τους μισώ. Θα έλεγα ότι μισώ τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποκτήσει χρήματα κι έχουν γίνει διάσημοι.

Υποθέτω θα υπάρχουν διάσημοι που θαυμάζεις.

Φυσικά αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είναι εν ζωή. Η μεγαλύτερη λατρεία μου είναι ο Freddie Mercury.

Απ' όσους είναι εν ζωή;

Ο Χάρυ Κλιν γιατί δεν κωλώνει πουθενά.

Ο Λαζόπουλος;

Μου αρέσει να τον βλέπω, αλλά νομίζω ότι ώρες ώρες μας δουλεύει. Για παράδειγμα, κράζει τους βουλευτές που έχουν μεγάλο εισόδημα, περιουσίες κτλ και από την άλλη τον βλέπω να κάνει βόλτες με κότερο στην Πάρο.

Μισείς τους υποκριτές απ' ό,τι καταλαβαίνω.

Ναι. Δε μου αρέσει από τη μια να λαϊκίζεις και από την άλλη να κάνεις πολυτελή ζωή.

Πες μου τις 5 μεγαλύτερες αντιπάθειες σου από την ελληνική σοουμπιζ.

Θα ξεκινήσω αντίστροφα.
5.Αδωνις Γεωργιάδης
4.Stan
3.Σπυροπούλου
2.Παντελίδης
1.Κατερίνα Στικούδη

Αποκλείεται να αλλάξεις γνώμη για την Κατερίνα Στικούδη;

Όλο αυτό με την Στικούδη ξεκίνησε από πείσμα γιατί ήταν η πρώτη που με είχε κάνει block στο twitter παρόλο που πάλι πρώτη εκείνη με είχε ακολουθήσει. Δεν νομίζω να αλλάξω τη γνώμη μου για εκείνη. Θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο άθλιο έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η ελληνική σοουμπιζ και συνεχίζει να μας την πασάρει με το έτσι θέλω σαν κάτι το ανυπέρβλητο.

Το ότι γράφεις με ψευδώνυμο σε βοηθά να εκφράζεσαι πιο ελεύθερα;

Ναι. Προστατεύω με αυτό τον τρόπο την "κανονική" μου ζωή.

Τι πιστεύεις ότι θα γινόταν αν έγραφες με το αληθινό σου όνομα;

Δεν θέλω να φαντάζομαι γιατί έχω ανοίξει πολλά μέτωπα με όσους έχω σχολιάσει.

Σου έχουν κάνει παράπονα;

Το να μου εύχονται να πεθάνω από καρκίνο και τέτοια παρόμοια, δεν το λες παράπονα.

Οι επώνυμοι;

Οι αναγνώστες. Οι επώνυμοι έχουν αρκεστεί σε μηνύσεις...Πολύ θα ήθελα όμως να είμαι από μια μεριά να δω τι θα πουν. "Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια μήνυση σε κάποιο account στο twitter με όνομα "Κακιασμένη".

Δεν το βάζεις όμως κάτω. Συνεχίζεις. Τι σε παρακινεί;

Το ότι πολλές φορές η γνώμη μου βρίσκει σύμφωνους πολλούς από αυτούς που διαβάζουν τα άρθρα στο blog μου. Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και συμμετέχουν δίνοντας μου παραγγελίες για επόμενα άρθρα.

Πώς αντιδράς όταν λένε κακίες για σένα;

Στην αρχή με ενοχλούσαν αλλά πλέον δε δίνω σημασία, γιατί τα περισσότερα είναι χωρίς επιχειρήματα. Για παράδειγμα όταν μου λένε ότι δεν έχω ζωή, ότι δεν έχω σεξουαλική ζωή, ότι είμαι αποτυχημένη και τέτοια, είναι αστείο γιατί αυτά τα άτομα δεν με ξέρουν καν.

Θα έβγαινες στην tv;

Οχι, δεν το 'χω.

Αν η αναγνωσιμότητα σου αυξανόταν κατακόρυφα θα έβαζες διαφημίσεις για έσοδα;

Είχα κάνει προσπάθεια να βάζω διαφημίσεις στο blog, αλλά για κάποιο λόγο απενεργοποιήθηκε και τώρα δε μπορεί να αντιστραφεί. Μακάρι να έπιανε η όλη φάση με την διαφήμιση να έβγαζα κάτι ώστε να μπορέσω να εξελίξω ακόμα περισσότερο το blog, με διαγωνισμούς για παράδειγμα. Δεν έκατσε όμως, δε με χαλάει. Το συνεχίζω ως έχει.

Αν σου πρότειναν στήλη σε έντυπο;

Μου είχαν προτείνει σε κάποιο site πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά είτε που το ξέχασαν, είτε που δεν έφτιαξαν το site ή που δεν τους έκανα. Σε κάποιο έντυπο δε θα έλεγα όχι γιατί νομίζω ότι με τον γραπτό λόγο το έχω καλύτερα.

Επιδιώκεις λοιπόν τη δόξα;

Είμαι φιλόδοξη, δε θα πω ψέμματα. Αλλά αν δεν έρθει, δε θα κάτσω να σκάσω.

Γιατί πιστεύεις ότι "πουλάει" η κακία;

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, τη Miley Cyrus γιατί την γνωρίζει ο κόσμος; Γιατί είναι αυτό που είναι, προωθεί το γυμνό, προκαλεί με τις εμφανίσεις της, με τις σχέσεις της κτλ. Την γνωρίζει κανείς για το φιλανθρωπικό της έργο; Δεν νομίζω. Από αυτό και μόνο μπορώ να καταλάβω ότι η ανθρωπότητα δεν πάει με τα καλά της. Και το κακό είναι ότι αυτό περνάει το μήνυμα ότι αν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου, πρέπει να προκαλέσεις.

Γιατί μας τραβάει περισσότερο το κακό;

Δεν ξέρω. Αλλά το έχω παρατηρήσει. Οι περισσότεροι αρέσκονται να απαντάνε σε αρνητικά σχόλια παρά σε θετικά.

Πιστεύεις στο καλό και στο κακό; Υπάρχουν; Είναι όπως το άσπρο και το μαύρο;

Ναι πιστέυω, απλά σε αυτά τα δυο υπερτερεί το κακό.

Γιατί το λες;

Παλιότερα αν με άκουγες, δηλαδή πριν 5 χρόνια ας πούμε πριν, θα έλεγες ότι είμαι το πιο αισιόδοξο άτομο στον πλανήτη. Όμως έγιναν τόσα πολλά αυτά τα χρόνια στη ζωή μου που με έκαναν να αλλάξω γνώμη για κάποια πράγματα και να πιστεύω ότι δεν υπάρχει το καλό.

Θες να πεις ότι το κακό στο τέλος νικάει; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη;

Για τη δική μου περίπτωση ναι. Για κάποιους άλλους ίσως όχι.

Δηλαδή ένας εγκληματίας, ένας κλέφτης νικάει και ο καλός και ο τίμιος όχι;

Οι εκατοντάδες που έχουν περάσει από την πολιτική και έχουν φάει δισεκατομμύρια, έχεις δει κανέναν τους να πληρώνει;

Οι καλοί στο τέλος δικαιώνονται;

Πάντα. Στο τέλος δικαιώνονται. Απλά αυτό το τέλος είναι μακρινό.

Με ποιούς διάσημους δε θα τα έβαζες ποτέ και ποια κοινωνική ομάδα δε θα έπιανες ποτέ στο στόμα σου;

Δε θα έπιανα με τίποτα στο στόμα μου τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όσο "κακιασμένη" κι αν δείχνω ότι είμαι, υπάρχει πάντα μια δόση καλοσύνης για κάποια θέματα. Οσον αφορά διάσημους, δεν έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια. Πάντα μα πάντα βρίσκω κάτι. Εστω και κάτι μικρό.

Τι θες να καταφέρεις με το μπλογκ σου;

Να κάνω τον κόσμο να γελάει. Αυτό μου αρκεί.

Κλείνοντας, πες μας κάτι που πρέπει να ξέρουμε για σένα.

"Οταν είμαι καλή είμαι πολύ καλή, αλλά όταν είμαι κακιά, είμαι καλύτερη".




1 σχόλιο:

  1. Ήταν μεγάλη μου χαρά να δώσω αυτήν την συνέντευξη. Σου εύχομαι από τα βάθη της χολής μου ότι καλύτερο για το Blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή