Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

GREEK TV MPLA MPLA

Μεγάλο θέμα έγινε η απόλυση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον ΑΝΤ1. Έκανε δηλώσεις η ίδια στην κάμερα, μετά τη δήλωση έπαιξαν όλες οι εκπομπές, μετά τα έντυπα και τα blogs σχολίασαν πώς σχολίασαν οι παρουσιαστές τις δηλώσεις της Γκαγκάκη κτλ. Και μιλάμε για μια διευθύντρια δημοσίων σχέσεων. Ούτε με την Στεφανίδου όταν έφυγε από τον ΑΝΤ1 είχε γίνει αυτός ο χαμός. Φυσικά με τον άλλον απολυμένο, ονόματι Κώστα Τσολάκη, κανείς δεν ασχολήθηκε, αφού αυτός δεν υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής σε σόου.
Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Γκαγκάκη μέσα από την παρουσία της στα μέσα, απέδειξε ότι είναι μια έξυπνη γυναίκα, με γνώσεις, δυναμισμό και ικανό στέλεχος του σταθμού. Αυτά την έκαναν αγαπητή στο κοινό. Ακόμα και οι δηλώσεις της για την απόλυση της δείχνουν έναν άνθρωπο που χειρίζεται άριστα το λόγο και τη δημόσια εικόνα της. Για όσους τυχόν στεναχωρηθήκατε (;), η κυρία Γκαγκάκη θα αξιοποιηθεί καθώς φαίνεται από το κανάλι σε άλλο πόστο. Παραμένει απορία όμως γιατί γίνεται θέμα η απόλυση ενός υπαλλήλου σε ένα μέσο, όταν καθημερινά σε όλα τα μίντια γίνονται απολύσεις.

Ο Αντώνης Κανάκης χθες στην εκπομπή του, αναφέρθηκε κι αυτός στην απόλυση της Κατερίνας Γκαγκάκη, τονίζοντας ότι υπήρξε σημαντικό στέλεχος. Η Τατιάνα, πάλι, βρήκε αφορμή, να πετάξει το καρφί της για το κανάλι του Αμαρουσίου, αφού υπονόησε ότι όταν… μυρίζονται κρίση, διώχνουν κόσμο και άφησε να εννοηθεί πως και η ίδια υπήρξε θύμα τέτοιας τακτικής. Όπως καταλαβαίνετε, η κυρία Στεφανίδου, δεν έχει ξεπεράσει τον ΑΝΤ1.

Η Ελεονώρα Μελέτη, ακόμα να ξεπεράσει την ιστορία με τον δημοσιογράφο από την Real News, με τον οποίο άλλα είχαν κανονίσει και άλλα έγιναν. Αν θυμάστε, η κυριακάτικη εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο μια δήλωση της παρουσιάστριας («Ξενερώνω με τα καλά παιδιά») η οποία, σύμφωνα με την ίδια, ποτέ δεν ειπώθηκε. Η ίδια ζήτησε να μη δωθεί έμφαση στα προσωπικά της στη συνέντευξη, κάτι που δεν τηρήθηκε. Τα έβαλε ξανά μαζί του, λέγοντας πως την εξέθεσε και πως εκτέθηκε και αυτός. Τώρα μόνο θυμήθηκε να μην ασχολούνται με την προσωπική της ζωή ή είναι ένα ακόμα παιχνίδι της;

Η οποία Ελεονώρα Μελέτη, όπως ξέρετε, ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ε. Στο οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, έδειξε και λίγο από τα προσόντα της. Και τα δημοσιογραφικά και τα άλλα…Τα έχει και τα δυο. Αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Είναι εξαιρετική στις ειδήσεις. Όπως εξαιρετική είναι και η εκπομπή της, το Hashtag, το οποίο ελπίζουμε να μην εγκαταλείψει λόγω των νέων της καθηκόντων.

Είδα τον Μένιο Φουρθιώτη στην «Ελένη» και μπήκα σε σκέψεις. Πώς αλλάζει έτσι ο άνθρωπος. Δεν εννοώ μόνο τα κιλά του. Παλιά ήταν ο περίγελος των μίντια, αντικείμενο καυστικής σάτιρας και σχολιασμού από τις εκπομπές και δικαιολογημένα. Ήταν κομμάτι της trash τηλεόρασης. Όχι πως τώρα κάνει κάτι πολύ σοβαρό, αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό και του κοινού και των εκπομπών που τον καλούν. Τον αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, όπως η Ελένη. Ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου ωρίμασε, σοβάρεψε, έγινε και εμπορικός διευθυντής στο κανάλι. Απόδειξη ότι πάντα μπορείς να αφήσεις πίσω σου τον παλιό εαυτό και να τον επαναφεύρεις. Πάντα μπορείς να σβήσεις μια κακή εικόνα αν προσπαθήσεις.

Ωστόσο, δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι ειλικρινής. Εκεί που έπλεκε για ώρα το εγκώμιο της Μενεγάκη, όταν αυτή τον ρώτησε τι του αρέσει στην τηλεόραση, δεν ξέρω αν πραγματικά το εννοούσε ή απλά, για να το πω απλά, την «έγλυφε». Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως οι τηλεθεατές πάντα ξέρουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Πίστεψε με, πολλές φορές δυσκολεύονται.
Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε το τρέιλερ του Μάρκου Σεφερλή για το νέο του βραδινό σόου. Είναι απίστευτη η ομοιότητα του με το πρωτότυπο τρέιλερ του “Voice”. Ακόμα και ο Γιώργος Λιάγκας τον παραδέχτηκε. Αλλά και η Δέσποινα Βανδή! Είναι φοβερό ταλέντο ο Μάρκος και κάτι μου λέει πως η κόντρα στα δύο σόου θα είναι αμείλικτη.

Ρεκόρ συμμετοχής για τον «Τροχό της τύχης», το νέο τηλεπαιχνίδι του Star. Η μόδα των τηλεπαιχνιδιών έχει επιστρέψει στην τηλεόραση, ωστόσο τα λεφτά δεν είναι αυτά που ήταν, τα παιχνίδια αυτά επίσης δεν έχουν την αίγλη που είχαν, ούτε κάνουν την τηλεθέαση που έκαναν, με εξαίρεση το «Άκου τι είπαν» του Φερεντίνου. Πάντως είναι είδηση ότι το Star κινητοποιήθηκε επιτέλους με νέα δική του παραγωγή.

Η Όλγα Τρέμη έδωσε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα και είπε πως η ίδια αποφάσισε να φύγει από το κανάλι γιατί ένιωθε ότι ήθελαν να κάνουν ανανέωση. Τι μεγαλοψυχία! Το μυρίστηκε η ίδια και αντί να τους φέρει στη δύσκολη θέση να τη διώξουν αυτοί, έφυγε μόνη της. Και μετά, επειδή είδαν ότι η «ανανέωση» δεν τους βγήκε σε νούμερα, την επανέφεραν. Επιστημονική φαντασία. Δεν το λέω εγώ. Η ίδια το λέει.

Πάντως, απέδειξε ότι είναι μοναδική η Όλγα Τρέμη σε αυτό που κάνει. Θα μπορούσαν να βάλουν μια άλλη, είτε νεότερη, είτε μεγαλύτερη. Κι όμως, δεν υπάρχουν. Δεν είναι παιχνιδάκι το δελτίο ειδήσεων. Πρέπει να το ‘χεις. Μπορεί τελικά να μην είναι τυχαίο που βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα εδώ και χρόνια στην τηλεόραση.

Μεγάλος ντόρος γίνεται και με το νέο τηλεπαιχνίδι της ΝΕΡΙΤ «Ελλάδα σ’ αγαπώ» για το κόστος του. Από τη μια, κάποιοι καίγονται για την τύχη της δημόσιας τηλεόρασης εξυμνώντας την, και από την άλλη όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα αυτά τα κόστη, αλλά και οι μισθοί των υπαλλήλων, εξοργίζονται. Ας αποφασίσουν τι θέλουν.

Η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και έκανε τεράστια νούμερα. Παρότι η εκπομπή δεν είχε πολλά νέα στοιχεία να παρουσιάσει, η δημοσιογράφος με τον τρόπο της κατάφερε να μας έχει κολλημένους στις οθόνες για ώρα. Κι ας είχε κάθε 10 λεπτά διαφημίσεις. Οι τηλεθεατές γιατί γκρινιάζουν; 40αρια κάνει η Νικολούλη, αυτό είναι το κόστος. Κι αυτοί δουλειά κάνουν, δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Πόσο καλά ξέρει να κρατά τις ισορροπίες η Αγγελική Νικολούλη πάντως. Ξέρει καλά τι θα πει, πως θα το πει και πότε. Άψογη επαγγελματίας.

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, ωστόσο στο Mega από τώρα εξετάζουν τι θα κάνουν για του χρόνου στον τομέα της μυθοπλασίας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ενώ ακόμα και σειρές με μεγάλη τηλεθέαση, όπως το «Κάτω Παρτάλι» δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουν το «πράσινο φως» για του χρόνου. Το οικονομικό κομμάτι είναι αυτό που δυσκολεύει φυσικά. Η «Μάνα Χ ουρανού» καθώς φαίνεται δε συνεχίζει, όπως και οι «Ηρωίδες». Πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Πολύ καλός ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στις συνεντεύξεις του στα «Καρντάσιανς». Έχω παρατηρήσει ότι είναι καλοπροαίρετος με όλους ανεξαιρέτως τους καλεσμένους του κι αυτό είναι σπάνιο και δύσκολο. Γι’ αυτό ξεχώρισε ο Γρηγόρης. Αλλά ξεφεύγει πολύ συχνά και δεν αφήνει τον άλλον να μιλάει. Θα το καταλάβει ποτέ; Εγώ πάντως τον απολαμβάνω περισσότερο όταν δίνει συνεντεύξεις ο ίδιος και γκρινιάζει για τις κακές κριτικές. Άντε Γρηγόρη, καιρό έχεις να το κάνεις.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, αλλά του αρέσει το infotainment. Αδυνατεί να κάνει μόνο το πρώτο. Πήρε τηλέφωνο τις προάλλες on air τηλέφωνο ένα συγγενή πολιτικού για να μάθει αν είναι καλά. Αν ενδιαφερόταν τόσο για την υγεία του, θα πήγαινε να τον επισκεπτεί στο νοσοκομείο. Πάντως με αυτά που κάνει, τον παίζουν οι «Αρβύλα» συχνά, οπότε έχει ελπίδες να ανεβάσει τα νούμερα που δεν ξεπερνάνε το 10%.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου