Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

greek tv mpla mpla

Χαίρομαι που έμαθα ότι οι "Τρίχες" (ΑΝΤ1) δεν πάνε απλά για...ψαλίδισμα αλλά για...κόψιμο. Το κοινό γύρισε την πλάτη στο τηλεοπτικό αυτό έκτρωμα και απέδειξε ότι δεν εκτιμά καθόλου το φτηνό χιούμορ που βασίζεται σε σεξουαλικά υπονοούμενα, τις κραυγαλέες ερμηνείες με φωνές και τσιρίδες, τους ηθοποιίσκους τύπου Μουτσινάς και τα μοντέλα-αθλητές που βρίσκονται στη σειρά απλά για να παίξουν τους γκόμενους. Πόσο λίγος αποδείχτηκε ο Μουτσινάς σαν ηθοποιός...καλά να πάθει όμως γιατί φέρθηκε με αλαζονεία τον τελευταίο καιρό. Και αυτός ο Ρήγας καλά θα κάνει να καταλάβει πως τα φτηνά σενάρια του δεν τραβάνε πια.

Στη μέχρι τώρα τηλεοπτική σεζόν κερδισμένος είναι ο Alpha. Σίγουρα έχει δυνατό πρόγραμμα φέτος, παρότι υπολλείπεται σε πολλά σε σχέση με τα άλλα κανάλια. Χαμένος είναι ο ΣΚΑΙ που σπάνια βλέπει τα νούμερα του να είναι διψήφια.

Οι "Συμμαθητές" (ΑΝΤ1) είναι μια αρκετά συμπαθητική σειρά και τα πάει και συμπαθητικά στην τηλεθέαση. Δε βγάζει γέλιο, αλλά βλέπεται ευχάριστα. Είναι βασισμένο σε ξένη σειρά, αλλά έχει γίνει καλή προσαρμογή. Οι ήρωες έχουν ενδιαφέρον γιατί έχουν έντονες αντιθέσεις μεταξύ τους. Παρότι κωμική, έχει κάποια κοινωνικά στοιχεία και το ψυχολογικό προφιλ των ηρώων έχει ενδιαφέρον να το παρατηρήσεις. Περισσότερα σε επόμενο ποστ.

Το πρωινό του ΑΝΤ1 τις τελευταίες μέρες ξεπερνά σε νούμερα το αντίπαλο του MEGA. Η τηλεκριτικός Τίνα Μεσσαροπούλου το εξηγεί λέγοντας ότι στην αρχή ο Λιάγκας και η Σκορδά βλέποντας ότι ο Σεφερλής τους ξεπερνά με μεγάλη διαφορά, πάνω στον πανικό τους, προσπάθησαν να αντιγράψουν το Σεφερλή με διάφορα θεατρικά, σκετσάκια και παιχνίδια. Δεν τους βγήκε και ο Σεφερλής συνέχισε να είναι πρώτος με διαφορά. Οταν το πρωινό του ΑΝΤ1 αποφάσισε να τα αφήσει αυτά και να επιστρέψει στο ύφος και το concept που τους είχε συνηθίσει ο κόσμος, τότε πήρε και πάλι την πρωτιά. Και το πρωινό του mega ήρθε δεύτερο, αφού άρχισε να αντιγράφει το πρωινό ΑΝΤ1. Με απλά λόγια, όταν πας να αντιγράψεις τον αντίπαλο αποτυγχάνεις. Ο κόσμος θέλει πρωτότυπα και ορίτζιναλ πράγματα και σταθερότητα.

Κάνω εκτίμηση ότι φέτος ή του χρόνου είναι η τελευταία χρονιά των τούρκικων. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά φέτος δεν έχει τούρκικα στην ελληνική tv. Με εξαίρεση το "Μαύρο τριαντάφυλλο" στο Star, που κάνει πολύ χαμηλή τηλεθέαση. Και μαζί με αυτά θα τελειώσει και η γκρίνια των ελλήνων ηθοποιών ότι δεν έχει ελληνικές σειρές. Ποια θα είναι η νέα χώρα άραγε μετά την Τουρκία που θα κάνει μόδα τα σίριαλ της στην ελληνική τηλεόραση;




1 σχόλιο: