Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑΣΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ : "ΜΕ ΣΠΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ"


Ο Νάσος Γουμενίδης, του gossip-tv βρέθηκε καλεσμένος στα "Καρντάσιανς" και μίλησε για πολλά. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έφαγε και ξύλο, αφού όπως λέει του επιτέθηκαν δυο Αλβανοί που τους έβαλε ο σύντροφος κάποιας διάσημης για την οποία έγραψε στο site του.

Αυτό είναι το τίμημα του να κάνεις κουτσομπολίστικο ρεπορτάζ σε ένα από τα πιο δημοφιλή σαιτ. Αυτό είναι το τίμημα του να τα λες όπως τα σκέφτεσαι, να μην κολώνεις, να βάζεις την πληροφορία και την είδηση πάνω απ' όλα (άσχετα αν είναι σημαντική ή όχι).

Πάντως, είναι ωραίος τύπος ο Γουμενίδης. Ωραίος από την άποψη ότι "τα λέει". Εχει φοβερή άνεση λόγου, ξέρει να απαντά πολύ καλά στις ερωτήσεις που του κάνουν (κι ας είναι η δουλειά του δημοσιογράφου να ρωτάει και όχι να απαντάει), γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ του, είναι ετοιμόλογος και εύστροφος. Αυτά μπορεί να του τα αναγνωρίσει ακόμα και ο πιο κολλημένος εχθρός του. Που είναι λογικό να έχει πολλούς. Και λόγω των θεμάτων που ασχολείται και λόγω της υψηλής αναγνωσιμότητας του σαιτ.

Ειπε πολλά που έχουν σχέση με δημοσιογραφία και μίντια και έχουν ενδιαφέρον.
Μου έκανε εντύπωση ότι βρέθηκε σε ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ εκπομπή και μίλησε σκληρά για το χώρο της τηλεόρασης, σχεδόν απαξιωτικά.
"Θεωρώ ότι το δυναμικό κοινό που το ευαγγελίζονται όλοι στην τηλεόραση είναι μια μπούρδα των διαφημιστών" είπε χαρακτηριστικά. "Παρα πολύς κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ελληνική τηλεόραση". O Αρναούτογλου και μπράβο του αντέδρασε ψύχραιμα στην επίθεση που έκανε ο Γουμενίδης στο μέσο που τον καθιέρωσε και αγαπάει πολύ. Εγινε ένας καλός διάλογος για τη σχέση τηλεόρασης και διαδικτύου.
"Ο κόσμος στο κεφάλι του για την τηλεόραση και για τα δελτία ειδήσεων λέει ότι έχω κατευθυνόμενη ενημέρωση, άρα θα πάω σε ένα σωσίβιο ενημέρωσης που είναι το διαδίκτυο, το οποίο έχει και εκείνο αναρχία, αμετροέπεια και πάρα πολλοί γράφουν μπούρδες" (εκεί το έσωσε!).
Αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πηγών του προέρχεται από τους ίδιους τους αναγνώστες του σαιτ, και από όσους τον ακολουθούν στα social media (έχει πέντε προφιλ στο facebook!) οι οποίοι του στέλνουν υλικό και στοιχεία. Αμισθί βέβαια. Η λεγόμενη δημοσιογραφία των πολιτών.
Αυτό που είπε ότι υπάρχουν περιοδικά, εφημερίδες και εκπομπές που ζουν αποκλειστικά από τις πληροφορίες που αντλούν από το ιντερνετ είχε μια δόση αλήθειας αλλά ήταν ισοπεδωτικό και ανακριβές. Εκεί έκανε φάουλ και υπερεκτίμησε τη δύναμη του ιντερνετ και του σαιτ του ειδικότερα, το οποίο αν προσέξει κανείς είναι γεμάτο από ειδήσεις που προέρχονται από περιοδικά και από την τηλεόραση. Τι θα ήταν το gossip-tv χωρίς τα περιοδικά και την τηλεόραση;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου