Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ

Το 2014 φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος του. Πάμε να δούμε τι έγινε στο πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν 2014-2015 :

MEGA



Παρότι ακούστηκαν πολλά αρνητικά σχόλια μόνο στο άκουσμα του "Music school", το τάλεντ σόου για παιδιά του Mega, κατάφερε και κέρδισε μεγάλη μερίδα του κοινού, σημειώνοντας μεγάλη τηλεθέαση, αφήνοντας δεύτερο και καταϊδρωμένο το άλλοτε ισχυρό Dancing with the stars. Νικήτρια του μουσικού τάλεντ σόου αναδείχθηκε η Κατερίνα από την ομάδα της Ευρυδίκης.


Πολλά και ποικίλα σχόλια ακούστηκαν για το νέο οικοδεσπότη του πρωινού του Mega, Μάρκο Σεφερλή. Το "mega με μια" τις πρώτες μέρες, λόγω της προβολής που απέκτησε πριν την προβολή του και λόγω της περιέργειας του κοινού για ένα διαφορετικό πρότζεκτ, σημείωσε υψηλή τηλεθέαση, ξεπερνώντας πολλές μονάδες το αντίπαλο πρωινό του ΑΝΤ1. Το επόμενο διάστημα, τα δυο πρωινά "κονταροχτυπιόντουσαν" με λίγες μονάδες διαφορά με το πρωινό του ΑΝΤ1, τελικά, μετά από λίγο καιρό, να βγαίνει σταθερά πρώτο.


Στη μυθοπλασία, η επιστροφή των "Κλεμμένων ονείρων" δεν έφερε τα επιθυμητά νούμερα, ώστε να αποτελεί ένα καλό lead in στο "πεσμένο" δελτίο ειδήσεων του Mega, με την αντικαταστάτρια της Όλγας Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου. Οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη στην πρώην πετυχημένη σειρά, λόγω της αλλαγής στο καστ των πρωταγωνιστών. Η νέα σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη, "Δικαίωση", τα πάει μέχρι τώρα συμπαθητικά σε τηλεθέαση.


Δυο νέες εκπομπές μαγειρικής προστίθενται στο νέο πρόγραμμα, οι "Ιστορίες από τη λίστα" και το "Κάντο όπως ο Άκης", του πρώτου έλληνα master chef, Άκη Πετρετζίκη και έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό.


Οι Καμπουράκης-Οικονομέας συνεχίζουν την "Κοινωνία ώρα mega", αλλά και φέτος έρχονται δεύτεροι μετά τον Γιώργο Παπαδάκη.


Η επιστροφή της Μαρίας Σολωμού στην τηλεόραση έγινε σε ένα σίριαλ που δεν έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους τηλεθεατές. Το "Μανα Χ Ουρανού" δε σημειώνει καλή τηλεθέαση, ούτε έχει πάρει θετικές κριτικές.

ΑΝΤ1



Ο ΑΝΤ1 επένδυσε και φέτος στα ελληνικά σίριαλ, και βγήκε κερδισμένος. "Ταμαμ", "Συμμαθητές", "Ρουά ματ" και "Μπρούσκο" τα πάνε πολύ καλά σε τηλεθέαση, ενώ έχουν πάρει και θετικές κριτικές. Εξαίρεση αποτελεί η κωμική σειρά "Τρίχες", η οποία παρότι διαφημίστηκε πολύ, σημείωσε πολύ χαμηλά νούμερα και δέχθηκε πολλά αρνητικά σχόλια από τον Τύπο και τα social media.


Το "Πρωινό" συνέχισε και φέτος με Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά, με τον Κώστα Δόξα να αποχωρεί σύντομα από το πάνελ, το οποίο αποτελούν η Σάσα Σταμάτη, Μαίρη Συνατσάκη, Αρης Καβατζίκης και Θέμης Γεωργαντάς. Παρότι, τον πρώτο καιρό, είδαν τα νούμερα να πέφτουν με το Μάρκο Σεφερλή να τους ξεπερνά, σύντομα ήρθαν και πάλι στην πρώτη θέση, την οποία κατείχαν καθ' όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, απέναντι από τον Πέτρο Κωστόπουλο. Την πρώτη θέση έχει σταθερά και φέτος ο Γιώργος Παπαδάκης στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.


Τα "Καρντάσιανς" από φέτος βγαίνουν ζωντανά, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν μαγνητοσκοπημένα, και αύξησαν κατά πολύ τα νούμερα τηλεθέασης. Οι "Ράδιο Αρβύλα" άργησαν πολύ να επιστρέψουν, αλλά "έσκισαν" στην πρεμιέρα τους, 17 Νοεμβρίου, και συνέχισαν με υψηλά νούμερα μέχρι και τώρα. Φέτος βγαίνουν μια φορά την εβδομάδα.


Το φετινό Dancing with the stars δεν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την τηλεθέαση και τις κριτικές να είναι από χλιαρές μέχρι πολύ κακές. Ο αντίπαλος, το "Music school" αποδείχτηκε πολύ ισχυρός.


Το δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη, τα πηγαίνει πολύ καλά, έχοντας συχνά την πρώτη θέση.



Ο Σπύρος Σούλης από φέτος παρουσιάζει στο κοινό τα "Ζόρικα επαγγέλματα".

ALPHA



Η Ελένη Μενεγάκη, κατατροπώνει καθημερινά την αντίπαλο της, Τατιάνα Στεφανίδου.


Το "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" στο δεύτερο κύκλο του εξακολουθεί να κάνει τα μηχανάκια της AGB να "χτυπάνε" κόκκινο, ενώ και η νέα κωμική σειρά "Το σόι σου" που θυμίζει αρκετά τη "Μουρμούρα" τα πάει πολύ καλά.


Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αποκτά την πρώτη δική της εκπομπή με τίτλο "Σπίτι μου σπιτάκι μου" και τα αρνητικά σχόλια στα media και στα social media δεν έχουν σταματημό. Μάλιστα αναζωπυρώνονται όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα οι συνεχιζόμενες αποχωρήσεις βασικών συντελεστών. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της να διακόψει την εκπομπή της μια ώρα νωρίτερα, χωρίς να προειδοποιήσει το κανάλι. Τα νούμερα ήταν απογοητευτικά, ενώ η μόνη φορά που η εκπομπή ξεπέρασε το αντίπαλο "Στα καλά καθούμενα" με την Κατερίνα Καραβάτου ήταν μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη φημολογία ότι η εκπομπή κόβεται.


Και φέτος συνεχίζουν το "Πάμε πακέτο", το "Τσαντίρι" και το "Κάτι ψήνεται" με το πρώτο να "τρελαίνει" τα μηχανάκια της AGB και με τα άλλα δυο να τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Ο Λαζόπουλος δεν κάνει τα 50αρια που έκανε παλιά.


Το "World party" είναι και στο φετινό πρόγραμμα με ικανοποιητικά νούμερα, όπως και η "Ελληνοφρένεια".

STAR



Το STAR αποφάσισε φέτος να δοκιμάσει την τύχη του με ελληνικό σίριαλ, τον "Ορκο σιωπής", που παρότι το καστ του αποτελείται από πολύ γνωστούς ηθοποιούς (Δανδουλάκη, Μπουγιούρης, Κορινθίου κ.α.) τα πήγε πολύ μέτρια σε τηλεθέαση, μεταφέρθηκε από την απογευματινή ζώνη στην πρωινή και τελικά αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί.


Το δελτίο του Star άφησε πίσω το μοντέλο του Σταμάτη Μαλέλη και έκανε...στροφή στην ενημέρωση (την "κανονική") με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και πολιτικό σχολιαστή το Νίκο Χατζηνικολάου. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει υψηλή τηλεθέαση και να ξεπεράσει τα αντίπαλα δελτία ειδήσεων. Αναζητώντας ένα καλό lead in, έβγαλε το τελευταίο εναπομείναν τούρκικο σίριαλ "Μαύρο τριαντάφυλλο", που έκανε χαμηλή τηλεθέαση, το μετέφερε στην πρωινή ζώνη και στη θέση του έβαλε ελληνικές βιντεοκασέτες των 80's, κάτι που δεν άλλαξε όμως την κατάσταση.


Η Τατιάνα Στεφανίδου επιστρέφει φέτος στη μεσημεριανή ζώνη (η οποία έμεινε κενή μετά την αποχώρηση της Ελεονώρας Μελέτη) και παρουσιάζει τη "Μία", ένα γυναικείο μαγκαζίνο ποικίλης ύλης μαζί με μια νέα ομάδα. Μέχρι τώρα είναι σταθερά δεύτερη με μεγάλη διαφορά μετά την ισχυρή αντίπαλο της Ελένη Μενεγάκη.

EPSILON



Είναι το κανάλι που συζητήθηκε πολύ το Καλοκαίρι λόγω των πολλών δυνατών μεταγραφών του. Η Κατερίνα Καραβάτου έφυγε από τον Alpha και το "Μες στην καλή χαρά" για να βρεθεί απέναντι από την πρώην συμπαρουσιάστρια της, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Μαζί με το σύζυγο της, Κρατερό Κατσούλη, παρουσιάζουν από φέτος στο Ε, την εκπομπή "Στα καλά καθούμενα" κάθε Σαββατοκύριακο, μαζί με την Όλγα Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Μακαλιά. Απέναντι τους έχουν την εκπομπή της Σπυροπούλου στον Alpha, την οποία με εξαίρεση μια φορά, ξεπερνούν σταθερά σε τηλεθέαση.


Η Μελέτη, αφού δεν πήρε έγκριση από το Star για να κάνει πράξη την ιδέα της για μια εκπομπή έρευνας και έχοντας βαρεθεί την gossip εκπομπή που έκανε τόσα χρόνια, αποφάσισε να "μετακομίσει" και αυτή στο "Ε". Το hashtag δεν τα πήγε καλά από άποψη τηλεθέασης, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού συζητήθηκε πολύ και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.


Η Χριστίνα Λαμπίρη, άφησε τον ΣΚΑΙ και βρήκε και αυτή νέα τηλεοπτική στέγη στο "Ε" με μια infotainment πρωινή εκπομπή. Δυστυχώς, μέχρι τώρα "τερματίζει" σταθερά τελευταία με μονοψήφια νούμερα.


Αλλά και η Ναταλία Γερμανού, εξ απροόπτου, μετακόμισε στο "Ε", αφού ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να μη συνεχίσει το βραδινό talk show "Η Γερμανού ξανάρχεται" κι έτσι από φέτος παρουσιάζει μια παρόμοια εκπομπή στην ίδια ζώνη, το "Μη χανόμαστε", με τη διαφορά ότι οι καλεσμένοι είναι άνθρωποι που δεν είναι στην επικαιρότητα.


Στο "Ε" συνεχίζουν και αυτή τη σεζόν, ο Θανάσης Πάτρας με την εκπομπή "Τα λέμε" ο Μένιος Φουρθιώτης με τα "Αποκαλυπτικά" και ο Κώστας Χαρδαβέλας με το "Ολοι οι καλοί χωράνε".


Το "Ε" θυμήθηκε τα μεξικάνικα σίριαλ που έκαναν επιτυχία τη δεκαετία του '90 και φέτος προβάλλει την "Παολίνα" και τη "Μαρία της γειτονιάς".

ΣΚΑΙ



Η μεταγραφή που συζητήθηκε πολύ το Καλοκαίρι ήταν αυτή της Μαρίας Ηλιάκη, η οποία μετά από πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας του "Δεστε τους" στον Alpha, αποφασίζει να αλλάξει τηλεοπτική στέγη και να παρουσιάσει μια παρόμοια εκπομπή, το "Αυτά είναι" μαζί με τον Μάκη Πουνέντη, στον ΣΚΑΙ. Τα νούμερα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Απέναντι τους έχουν το "Ολα παίζουν" (ALPHA) και το "ΦΜ Live" (STAR), δυο εκπομπές παρόμοιας θεματολογίας, που δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να ξεπεράσουν σε τηλεθέαση.


Η Άννα Μπουσδούκου επιστρέφει με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή "Τώρα", το ίδιο και οι Λυριτζής-Οικονόμου. Η Σία Κοσιώνη και αυτή τη σεζόν παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συνεχίζει να παρουσιάζει την απογευματινή ενημερωτική εκπομπή που πριν παρουσίαζε ο Νίκος Ευαγγελάτος.


Μια ακόμα ενημερωτική εκπομπή προστίθεται στο πρόγραμμα, οι "Αταίριαστοι" με το Γιάννη Ντσούνο και το Χρήστο Κούτρα.


Ο Γιάννης Ζουγανέλης παρουσιάζει από αυτή τη σεζόν το τηλεπαιχνίδι "Hot seat".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου