Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

TV UP AND DOWN ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Μπορει να μην ξεκινησε ακομα η τηλεοπτικη σεζον, αλλα εχουμε παρει ενα δειγμα για το τι θα δουμε μεσα απο αυτα που εχουμε διαβασει αλλα και απο τα καινουργια τρειλερ που εχουν αρχισει να βγαινουν στα καναλια. Ετσι σε αυτο το ποστ θα κανω ενα προκαταβολικο tv up and down. Ξερω οτι κανονικα δε γινεται να προδικασεις ενα τηλεοπτικο προιον πριν καλα-καλα αρχισει, αλλα ποιος νοιαζεται; Ολοι το κανουμε αυτο κι ουτε μας εχρησε κανεις τηλεκριτικους. Ολοι βλεπουμε καποιο τρειλερ καποιας εκπομπης ή μαθαινουμε ποιο θα ειναι το κονσεπτ και ποιοι οι παρουσιαστες και λεμε "χαλια θα ειναι αυτο", ή "καλο φαινεται, θα το δω". Παραλληλα, θα κανω μια μικρη εκτιμηση για το ποια προγραμματα θα πανε καλα και ποια οχι.

TV UP

1.Η νεα εκπομπη της Μελέτη στο Ε με τιτλο #hashtag. Εχω περιεργεια να τη δω. Θα ειναι, οπως διαβασα, μια εκπομπη που θα ασχολειται καθε φορα με ενα διαφορετικο θεμα, μια λεξη-κλειδι (hashtag) απο την οποια θα προκυπτει ρεπορταζ και αναλυση. Δε θα ειναι ταξιδιωτικη εκπομπη ουτε θα ασχολειται με extreme sports, οπως ειχε γραφτει.

2.Το νεο προγραμμα του Ε, το καναλι με τις πολλές μεταγγραφες (ο λογος και για τον οποιο συζητιεται τοσο πολυ). Εχω περιεργεια να δω τις νεες εκπομπες του, αν θα γινει το νεο Alter (ή μηπως ο νεος alpha;), τι νουμερα θα κανει, πως θα διαμορφωσει το τηλεοπτικο τοπιο και αν θα μπει στη λιστα με τα μεγαλα καναλια στο προγραμμα τηλεορασης των περιοδικων.

3.Τα νεα ελληνικα σιριαλ. Εχω περιεργεια να τα δω, κι ας μην περιμενω και παρα πολλα. Θελω να δω αν η "Εθνικη Ελλαδος" γινει το νεο "παρα πεντε", αν και δεν το νομιζω. Παροτι εχω βαρεθει πια τα σιριαλ, εχω περιεργεια να δω ποια απο τα καινουργια θα μου κεντρισουν το ενδιαφερον.

4.Η νεα εκπομπη "Ολα παιζουν" στον Alpha. Εχω περιεργεια να δω αν θα ταιριαξει η χημεια μεταξυ των παρουσιαστων.

5.Τα κεντρικα δελτια ειδησεων, ειδικα αυτο του mega. Θελω να δω πως θα προσαρμοστουν στη νεα εποχη του ιντερνετ και των social media, αν θα συνεχισουν να ασκουν προπαγανδα, αν θα συνεχισει το μοντελο με τα παραθυρα, ποιο θα ειναι πρωτο, δευτερο κτλ.

TV DOWN

1.Το νεο κυπριακο "Ονειρο ηταν..." που απο το τρειλερ και μονο το βαρεθηκα. Δεν εχω δει ουτε ενα επεισοδιο και ουτε προκειται. Οπως λεει και ο Δημητρης Αρβανιτης, τα κυπριακα ειναι αρπαχτες.

2.Η νεα εκπομπη της Σπυροπουλου στον Alpha. Χαζοχαρουμενο τρειλερ, εξισου χαζοχαρουμενη προβλεπω και βαρετη εκπομπη. Αυτοι που την πλαισιωνουν ειναι αδιαφοροι.

3.Ο νεος κυκλος των "Κλεμμενων ονειρων". Θα εχουν διαφορετικο σκηνοθετη, ο Αρβανιτης θα ξεπαστρεψει και τους λιγους εναπομειναντες πρωταγωνιστες (Παπαδοπουλος, Σταυρου, Μουταφη, Οικονομακου), θα εχει εντελως διαφορετικο στορι, θα ειναι μια εντελως διαφορετικη σειρα, που ισως εχει και αλλο τιτλο. Και κατι μου λεει πως δε θα εχει καμια σχεση με τα παλια καλα "Κλεμμενα ονειρα".

4.Ο δευτερος κυκλος του voice. Εκτος του οτι ειναι αφορητα βαρετο αυτο το σοου, δεν εχει κανενα λογο υπαρξης, περα φυσικα απο το κλεινει στο σπιτι χιλιαδες αποβλακωμενους Ελληνες που δεν εχουν τι καλυτερο να κανουν και να φερνει διαφημιστικα εσοδα. Ποσοι απο αυτους που ηταν στο πρωτο voice εκαναν καριερα; Ποσοι απο αυτους εβγαλαν cd (τι ειναι αυτο;). Ποσοι απο εμας θυμουνται τα ονοματα τους; Εγω δε θυμαμαι πως λεγοταν καν αυτη η 16χρονη με την πανεμορφη (sic) φωνη.

5.Το music school στο mega. Απλα ελεεινο concept.

Προβλεπω φετος, ο Σεφερλης στο μεγκα τις πρωτες μερες ή και βδομαδες να περασει τον Λιαγκα. Λογικο αφου ειναι καινουργιος και ο κοσμακης θα εχει περιεργεια να τον δει σε αυτο το ρολο. Ο χοντρος ειναι χρονια στο πρωινο. Πολλοι θα κανουν ζαπινγκ στα δυο καναλια, αλλα πιστευω πως μετα απο καποιο καιρο θα ειναι πρωτος ο Λιαγκας και η Σκορδα. Ο Σεφερλης θα αποδειχτει οτι δεν κανει για το πρωινο, οτι δεν του ταιριαζει να ειναι πανω απο την κατσαρολα, να ακουει τα ζωδια και να κανει συνεντευξεις απο εκπροσωπους της σοουμπιζ και να σχολιαζει τα τεκταινομενα αυτης. Τα αστεια του θα ειναι ακυρα και ατοπα και αστοχα. Θα καταλαβει οτι το θεατρο του ταιριαζει, ή εστω οι σατιρικες εκπομπες και θα αποχωρησει.

Στεφανιδου vs Μενεγακη. Μαχη στηθος με στηθος; Κυριολεκτικα. Αν η Μενεγακη δειξει λιγο παραπανω απο το στηθος, την κερδισε τη μαχη. Με το στηθος της...Αλλιως, οι νοικοκυρες θα ειναι οι μισες με τη μια, οι αλλες μισες με την αλλη. Καποιες θα κανουν ζαπινγκ και στις δυο. Παντως τα νουμερα δε θα εχουν μεγαλη διαφορα. 25 στη μια, 25 στην αλλη.

Ο νεος κυκλος των "Κλεμμενων" θα κανει πολυ μικροτερα νουμερα σε σχεση με τα 40αρια που εκανε παλια. Λογικο, αφου θα προκειται για μια αλλη σειρα, με αλλους ηθοποιους, αλλο σκηνοθετη. Και οι τηλεθεατες δεν ξεχνουν και το τελευταιο επεισοδιο της σεζον που περασε που τους απογοητευσε πολυ.

Η "Εθνικη Ελλαδος" θα κανει σιγουρα καλη τηλεθεαση, αλλα οχι αυτη που εκανε το "παρα πεντε".

Ο ΣΚΑΙ θα ανεβασει τα νουμερα του φετος λιγακι, με τα νεα προγραμμα του, αλλα οχι πολυ. Μερικες μοναδες.

Το Ε θα αρχισει να γινεται σιγα-σιγα το νεο alter.

Τα κυριακατικα σοου του αντ1, και το "κατω παρταλι" θα κανουν και φετος καλα νουμερα. Το ιδιο προβλεπω και με τις "τριχες" στον ΑΝΤ1.

Η Σπυροπουλου θα τα παει μετρια.

Φετος, για πρωτη φορα στα τηλεοπτικα ιστορικα, τα ντοκυμαντερ του ΣΚΑΙ θα εκτοξευτουν σε τηλεθεαση! Ο κοσμος για πρωτη φορα θα γυρισει την πλατη στα κωμικα σηριαλ που τον αποβλακωνουν, τα δελτια που τον παραπληροφορουν και τον καθοδηγουν, τα ανουσια talk shows με τους ιδιους και τους ιδιους καλεσμενους, τα πρωινα ενημερωτικα προγραμματα που ειναι γεματα γκρινια, φωνες και απαισιοδοξια, τα κυριακατικα σοου που κλεινουν χιλιαδες οικογενειες κλεισμενες στο σπιτι μπροστα απο μια οθονη, τις ψυχαγωγικες εκπομπες που ειναι χασιμο χρονου. Ο κοσμος θα αρχισει να βλεπει ντοκυμαντερ στον ΣΚΑΙ και οι κοινωνιολογοι και οι καθε λογης αναλυτες θα προσπαθουν να εξηγησουν το φαινομενο αυτο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου