Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

greek media mpla mpla

-Γιατί το "Ε" συζητιέται τόσο πολύ τελευταία; Επειδή στην εποχή μας και σε αυτό έχουν συμβάλει πολύ οι δημοσιογράφοι, κυριαρχεί η ονοματολογία. Δηλαδή συζητιούνται τα πρόσωπα και όχι το περιεχόμενο των εκπομπών και των τηλεοπτικών προϊόντων. Ο τάδε πήρε μεταγγραφή στο τάδε κανάλι. Η τάδε θα κάνει εκπομπή με το σύζυγο της. Η τάδε έφυγε από το δελτίο ειδήσεων του τάδε καναλιού. Ο τάδε συζητά να κάνει εκπομπή εκεί, η τάδε ακούγεται ότι θα επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από χρόνια. Ονόματα παντού. Ονόματα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Τα περιοδικά γεμίζουν τις σελίδες τους με τα ονόματα των τηλεπαρουσιαστών που θα κάνουν εκπομπή ή που υπάρχει φήμη ότι θα κάνουν εκπομπή. Δεν έχει τόση σημασία το περιεχόμενο όσο το όνομα. Γι' αυτό το "Ε" άρχισε να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. Επειδή πήγαν σε αυτό η Λαμπίρη, η Καραβάτου, η Μελέτη και τώρα ακούγεται πως θα πάει και η Κορομηλά. Είναι πολύ γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα, βέβαια, που έχουν κοινό που τους ακολουθεί, αλλά ένα κανάλι δεν είναι μόνο τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά στο γυαλί.


-Πάντως, φαίνεται πολύ πιθανόν το "Ε" να γίνει το νέο Alter και ίσως κάτι παραπάνω από αυτό. Κάτι μεταξύ Alter και ΑΝΤ1. Δυο-τρεις καλές σειρές ελληνικές και ξένες να εντάξει στο πρόγραμμα του και θα καταφέρει να γίνει βασικός αντίπαλος των μεγάλων καναλιών. Τα "καλλιστεία" που έκανε ο ΑΝΤ1 θα τα κάνει το "Ε". Έχει ενημέρωση, έχει ψυχαγωγία, έχει διάσημα τηλεοπτικά πρόσωπα, έχει και εκπομπή που θυμίζει αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

-Για όποιον-α ενδιαφέρεται το "Ε" κάνει casting για νέους παρουσιαστές ή όσους θέλουν να βγουν μπροστά στο γυαλί :
http://www.epsilontv.gr/casting/



-Πολύ πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του σταθμού Παραπολιτικά 90,1 με πάρα πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους. Δείτε εδώ :
http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/media/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-fm-%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9

ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ;
ΚΑΙ Η ΝΑΝΑ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ;
ΚΑΙ Ο ΛΙΑΓΚΑΣ;
ΚΑΙ Η ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ;
ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ;
ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑΙΣ ΝΕΓΚΑ;

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM. (ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ)

-2 πλήρεις υποτροφίες του CITY UNITY προσφέρει η εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ". Για να πάρετε μέρος, αγοράστε την εφημερίδα, συμπληρώστε το κουπόνι που υπάρχει μέσα και μπαίνετε σε κλήρωση.


Μανωλίδου, μετά από την μικρή της θητεία στην τηλεόραση, που προκάλεσε τόση συζήτηση, όσο δεν προκαλούν άλλες παρουσιάστριες που είναι 20 χρόνια στο γυαλί, τώρα κάνει ραδιόφωνο με το Λιάγκα. Και τι θεματολογία θα έχει η εκπομπή; Θα σχολιάζουν την επικαιρότητα και κυρίως τη σοουμπιζ. Ο Λιάγκας δηλαδή θα σχολιάζει. Η άλλη απλά θα συμπληρώνει με τον τρόπο της. Διακριτικά, διπλωματικά και ξενέρωτα. Τι να το κάνεις; Άλλο να είσαι η Ευγενία Μανωλίδου στην tv και άλλο στο ραδιόφωνο. Αυτό που τηλεοπτικά πρόσωπα που για διάφορους λόγους συζητιούνται πάνε και κάνουν ραδιόφωνο δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς, οι ιδιοκτήτες των σταθμών πιστεύουν πως ένα γνωστό δημόσιο πρόσωπο, θα ανεβάσει την ακροαματικότητα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα ακούσεις από περιέργεια τη Μανωλίδου να κάνει ραδιόφωνο αλλά μέχρι εκεί. Μου θυμίζει λίγο αυτό που τηλεπερσόνες άσχετες από μουσικής πάνε και κάνουν τις dj.

-Ακούστε το ηλίθιο τρέιλερ της νέας ραδιοφωνικής εκπομπής Λιάγκα και Μανωλίδου εδώ :
 http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/media/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-90-1-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81

-Πάντως, τα μίντια στην Ελλάδα πληθαίνουν και πάνε. Συνεχώς βγαίνουν νέες εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, τα σάιτ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι εφημερίδες παρά την κρίση δεν κλείνουν, βγαίνει που και που κάποια καινούργια, βγαίνουν και νέα περιοδικά. Αυτό σημαίνει πολλές νέες θέσεις για δημοσιογράφους. Το οικονομικό κομμάτι και αυτό της ανασφάλειας, βέβαια, είναι άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου