Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΕΙΛΕΡ ΠΑΛΙΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Και μια και πιασαμε τα τρειλερ, ας θυμηθουμε καποια παλια :

Η πρωτη χρονια που κανανε πρωινο η Φαιη Σκορδα και ο Γιωργος Λιαγκας (τα επομενα χρονια ακουγαμε τα ονοματα τους περισσοτερο κι απο τα δικα μας). Ενα απλο λιτο τρειλερ με τους δυο τους (ενω ο Σεφερλης ειναι μονος του στο τρειλερ της εκπομπης του) να παρουσιαζουν τον τιτλο και την πρεμιερα της εκπομπης.

Εδω ενα πιο ευρηματικο τρειλερ στη δευτερη σεζον της εκπομπης. Εχουν γινει ηδη trend στις νοικοκυρες και μετα τη Μενεγακη, τα δυο πιο προβεβλημενα προσωπα στα gossip περιοδικα και στα παραgossip (χαι, ciao). Τους βλεπουμε να επισκεπτονται εναν ψυχολογο-συμβουλο γαμου και να του λενε τα παραπονα που εχουν ο ενας για τον αλλον. Σημειολογικα, το τρειλερ προβαλλει τα μικροπαραπονα που εχει ενα αστικο ζευγαρι των βορειων προαστιων και νιωθει την αναγκη να τα εκφρασει μπροστα σε ενα ειδικο, αντι να κατσει να τα λυσει μονο του (γιατι μονο οι πλουσιοι τρεχουν σε ψυχολογους και συμβουλους γαμου με το παραμικρο). Κατα δευτερον, προβαλλει τα αλληλοπειραγματα που κανουν σαν τηλεοπτικο ζευγαρι και που υποτιθεται ειναι αυτα που τους κανουν οικειους στον τηλεθεατη και που "πουλανε".

Το πρωινο διδυμο μετακομιζει στον ΑΝΤ1, εχοντας γινει ηδη πολυ φιρμα. Το τρειλερ ειναι πολυ κυριλε. Μια ακριβη κουζινα, ακριβο επισημο ντυσιμο και για τους δυο, κλασικη μουσικη. Ταιριαζει απολυτα στο προφιλ τους, δυο πλουσιοι τηλεπαρουσιαστες με κλασικο στυλ και παρουσιαστικο, που ειναι ζευγαρι στη ζωη, μενουν στα βορεια προαστεια και θυμιζουν ενα συνηθισμενο ζευγαρι οταν λενε : "Αμαν ρε Γιωργο", "Σιγα ρε Φαιη". Μονο που δεν ταιριαζει αυτο το κυριλε τρειλερ και στο κονσεπτ της εκπομπης που ειναι πολυ λαικο και cult.

Αυτο ειναι ενα παραξενο και πολυ διαφορετικο τρειλερ πρωινης εκπομπης που σημειολογικα αναφερεται φυσικα στον παρουσιαστη του, Πετρο Κωστοπουλο (παλι προσωποκεντρικο). Ενα παλιο ελληνικο εντεχνο τραγουδι, ασπρομαυρη εικονα με καποιες γυναικες να εκφραζουν τη λατρεια τους ή το μισος τους για καποιο δημοσιο προσωπο (εν προκειμενω τον παρουσιαστη). Ο Κωστοπουλος εχει αρκετους που τον υποστηριζουν και πολυ περισσοτερους, που τον μισουν, για το λαιφσταιλ που εκανε μοδα στην Ελλαδα, για τους απληρωτους εργαζομενους, για τη διαφθορα της νεολαιας μεσω των περιοδικων του κτλ. Ακομα και στο ακουσμα οτι θα κανει πρωινη εκπομπη, πολλοι αρχισαν ξανα τα υβριστικα μηνυματα, οπως ειχαν κανει τοτε που ανακοινωθηκε οτι εκλεισε η ΙΜΑΚΟ. Πολλοι ηταν αυτοι που ειπαν οτι δεν ταιριαζει στον Κωστοπουλο το πρωινο και τελικα ειχαν δικιο. Οπως βλεπετε, στο τρειλερ ειναι περισσοτερα τα dislike απο τα like.

Οταν η Ελενη πηρε τη...μεγαλη αποφαση να παει απο την πρωινη ζωνη στη μεσημεριανη, βαζοντας φωτια στα περιοδικα που το παρουσιασαν σαν το τηλεοπτικο γεγονος της δεκαετιας. Ποιο; Να αλλαζει ωρα μια εκπομπη...Αυτα συμβαινουν στην εποχη που ακομα παιζει σημαντικο ρολο η τηλεοραση, και που οι ωρες προβολης ακομα εχουν σημασια, οταν στο ιντερνετ τα παντα ειναι ρευστα και χωρις ωραρια και προγραμματα. Ενα ζευγαρι στην κρεβατοκαμαρα. Ο αντρας παραπονιεται επειδη αλλαξαν θεση στο κρεβατι και η γυναικα λεει οτι ειναι ωρα για αλλαγες, αφου μεχρι και η Μενεγακη αλλαξε την ωρα της εκπομπης της. Υποθετω οτι μονο στην ελληνικη τηλεοπτικη πραγματικοτητα, το τρειλερ μιας εκπομπης βασιζεται στην αλλαγη ωρας προβολης της.

Κοιταξτε τι βρηκα! Αυτο το τρειλερ ειναι προφανως για πρωινη εκπομπη που εκανε η Ρουλα Κορομηλα, η οποια για εναν ανεξηγητο λογο, αυτοσαρκαζεται και αυτουποβιβαζεται, λεγοντας πως ειναι αγραμματη, οτι δεν ξερει ξενες γλωσσες και δεν ξερει να δωσει συνεντευξη στο CNN...Προφανως, την εποχη εκεινη οι τοτε τηλεκριτικοι τα εχωναν στην Κορομηλα επειδη δεν ειχε πολλα πτυχια, ενω μερικα χρονια μετα τα εχωναν στην Ελεονωρα Μελετη, που ηξερε 9 γλωσσες και αρα ηταν overqualified.

Η Βικυ Καγια στο πρωινο του ΑΝΤ1 και το θεμα φυσικα δεν μπορουσε να μη σχολιαστει απο τα τοτε μεσημεριανα, των οποιων ειναι μακραν το αγαπημενο τους θεμα τα πρωινα. Στο τρειλερ βλεπουμε την παρουσιαστρια (που αντεξε ενα χρονο), να ετοιμαζεται να φυγει απο το σπιτι και να εχει ανοιχτη την τηλεοραση, οπου καποιο μεσημεριανο ασχολειται με την ιδια και κατα ποσο κανει για παρουσιαστρια πρωινης εκπομπης. Η ιδια εχει ανοιχτο τον ηχο αλλα φαινεται οτι δε δινει σημασια σε οσα λεγονται γι' αυτην. Παροτι βλεπουμε ενα πολυ πλουσιο σπιτι, η ιδια, προσπαθωντας να αντιστρεψει οσα λενε οτι δεν ειναι το "κοριτσι της διπλανης πορτας" (μα ειναι το κοριτσι της διπλανης πορτας αλλα σε πανακριβο διαμερισμα στην Κηφισια), φραση που ακουγεται στην εκπομπη που παιζει στο τρειλερ, οπου ακουμε και μια χαρακτηριστικη γκει φωνη πανελιστα, ειναι απλα ντυμενη, φοραει σταρακια και πινει την πορτοκαλαδα της μαμας. Ετσι αποδεικνυεται, ειδικα με τα σταρακια, οτι ειναι το κοριτσι της διπλανης πορτας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου