Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

LADY GAGA AND THE GREEK MEDIA

Απειρα ρεπορταζ και αφιερωματα για τη lady gaga με αφορμη τη συναυλια της στην Αθηνα. Τα περισσοτερα αναπαρηγαγαν τα προφανη, ενω κανεις δεν προσπαθησε να αναλυσει με επικοινωνιακους και μιντιακους ορους το φαινομενο αυτο.

Το οτι μια σταρ τετοιου βεληνεκους ηρθε στην Ελλαδα δε θα μπορουσε παρα να απασχολησει ολα τα μιντια, απο τα κεντρικα δελτια ειδησεων των καναλιων μεχρι τις τοπικες φυλλαδες και ολα τα ενημερωτικα σαιτ, που τα περισσοτερα εξ αυτων αρκεστηκαν σε ενα απλο copy paste, μηπως και τσιμπησουν μερικα views, με τον χαμο που εγινε ολες αυτες τις μερες. Ολη αυτη η ενασχοληση των μιντια εγινε γιατι δεν προκειται για μια απλη ποπ σταρ, αλλα για ενα φαινομενο της ποπ κουλτουρας και μια περσονα με τεραστια επιρροη και εκτοπισμα, μια υπαρξη που ειναι αντικειμενο μελετης σε πανεπιστημια.

Στη γιαγια μου, παντως, αρεσε πολυ η γκαγκα. Ολο αυτο το σοου και το καρναβαλι αρεσει και στις μεγαλυτερες ηλικιες. Κατι ξερει και τα κανει αυτα...


Ειδα και το βιντεο με τις δηλωσεις των φαν της γκαγκα με τα εκατονταδες σχολια και αναμεσα σε αυτα βρηκα αυτους που την αποθεωνουν, αυτους που τη βριζουν, αυτους που βριζουν αυτους που δινουν 100 ευρω για το εισητηριο, αυτους που βριζουν τους γκει, αυτους που υπερασπιζονται τους γκει, αυτους που βριζουν τους νεους για την καταντια τους, αυτους που τους υπερασπιζονται και ολα αυτα τα σχολια αν τα ενωσεις μαζι, προκυπτει συζητηση για κοινωνικα θεματα οπως ο ρατσισμος, η νεοελληνικη πραγματικοτητα, το bullying, τα προτυπα της νεολαιας, η οικονομικη κριση κτλ. Καθε σχολιο, ακομα και του πιο καφρου νεοελληνα που μπαινει να βρισει τον θυληπρεπη γκει για να νιωσει αυτος καλυτερα ή επειδη αυτη την ανατροφη πηρε απο την οικογενεια του, κρυβει μια σημασια για ολα αυτα που υπαρχουν εκει εξω αλλα και μεσα μας, και που ειναι τα ιδια πριν καν μπει το ιντερνετ στη ζωη μας. Χιλιαδες χρονια πριν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου