Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ TRAILER ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Η τηλεοπτικη σεζον 2014-2015 εχει ξεκινησει με πολλες εκπομπες να εχουν κανει ηδη πρεμιερα και στις επομενες μερες και βδομαδες αναμενεται να κανουν πρεμιερα κι αλλες. Οι σειρες της ελληνικης μυθοπλασιας, για την επιστροφη των οποιων εκαναν ταμα στην Παναγια της Τηνου, οι τηλεκριτικοι της χωρας, ξεκινανε κι αυτες συντομα. Εντωμεταξυ, συνεχιζονται να παιζονται τα τρειλερ για τις νεες εκπομπες και σειρες.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ;;; ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ελαφρως ψωνιστικο το τρειλερ για την 24 συνεχομενη χρονια της εκπομπης του Γιωργου Παπαδακη. Θα μου πεις, 24 χρονια στην τιβι και μαλιστα να εισαι πρωτος ως επι το πλειστον, δεν ειναι και λιγο. Αλλα δεν βαρεθηκε κι αυτος και ο σταθμος να το προβαλουν τοσο πολυ; Παντως, οντως δεν υπαρχει Ελληνας που να μην εχει κανει ζαπινγκ το πρωι και να μην εχει δει εστω και λιγο την εκπομπη. Η τηλεοραση ειναι μια συσκευη που υπαρχει σε ολα τα σπιτια εδω και χρονια, απο τα πολυ πλουσια μεχρι τα πολυ φτωχα, ολοι την ανοιγουν, απο τα βρεφη μεχρι τους παππουδες μας, ολοι κανουν ζαπινγκ στα μεγαλα καναλια. Και μπορει να υπηρξαν πολλοι που να μην ειχαν δει ουτε δευτερολεπτο την εκπομπη, αλλα αυτο μεχρι ο Κασιδιαρης να βρεξει με νερο τη Δουρου και να χτυπησει την Κανελλη...Τοτε, για πρωτη φορα την ειδαν κι εκτος Ελλαδος...

Ποσο κιτς, και δεν ξερω πως αλλιως να το χαρακτηρισω, να βλεπεις την Λιτσα Πατερα στο τρειλερ αυτο. Σημειολογικο το βιντεο και καλα, επειδη η ατακα "η ομαδα πεταει" κολλαει στο κονσεπτ του top gun. Οι ατακες του Λιαγκα και της Σκορδα "αμαν ρε Γιωργο" και "σιγα ρε Φαιη" θυμιζουν στιγμες του ζευγαριου on air με μικρες λογομαχιες που εχουν. Τι λογομαχιες δηλαδη...απλα ο ενας τα λεει εξω απο τα δοντια και η αλλη το παιζει ηπιων τονων και ουδετερη. Αν καυγαδιζαν πραγματικα, ή εστω προσποιητα αλλα να μοιαζει με αληθινα, τοτε θα ειχαν την πρωτια στο τσεπακι, οποιο τηλεοπτικο ζευγαρι κι αν εβαζαν απεναντι τους. Οι καυγαδες θα ηταν πιο εμπορικοι απο τα αστεια του Σεφερλη.

Βροχη τα dislike προτου καν ξεκινησει η εκπομπη...τετοιο μισος για τηλεοπτικη περσονα δεν εχει υπαρξει ξανα. Για καποιο λογο, εχει καλλιεργηθει η φημη οτι η Σπυροπουλου διατηρει σχεση ή εχει κανει τα θεληματα του προεδρου του Alpha προκειμενου να βγει στο γυαλι. Μετα που πηρε και δικη της εκπομπη, το μισος και τα σχετικα σχολια για τον Κοντομηνα, εγιναν πιο εντονα. Στο τρειλερ βλεπουμε αυτη και την ομαδα της να κανουν τραμπολινο σε ενα ανοιχτο χωρο με πολυ πρασινο. Αυτο προφανως υποδηλωνει την παιχνιδιαρικη (sic) αναλαφρη και χαρουμενη διαθεση και χαρακτηρα που εχει η εκπομπη. Η παρουσιαστρια φοραει ασπρο απλο μπλουζακι και σορτσακι που υποδηλωνει το αναλαφρο, χαρουμενο και αγνο περιεχομενο της εκπομπης. Το στοιχημα της νεαρης παρουσιαστριας δεν ειναι να κανει μεγαλα νουμερα, κατι που ετσι κι αλλιως ειναι δυσκολο για τη ζωνη και το τηλεοπτικο αυτο ειδος, αλλα να κερδισει τη συμπαθεια του πιο δυσπιστου δε γινεται κοινου. Κατι που μοιαζει ακομα πιο δυσκολο κι απο την καλη τηλεθεαση. Εγω λεω να αφησουμε την κοπελα να δουλεψει. Κατι κακο δεν κανει παντως.




Η Πανια ειναι απιστευτη. Διαφορετικη κι αντισυμβατικη ακομα και στα τρειλερ της εκπομπης της. Ενα πολυ παραξενο τρειλερ οπου η ιδια ειναι ετοιμη να προλογισει το κονσεπτ της νεας της εκπομπης αλλα δεν αρθρωνει τελικα ουτε προταση, αφου παρεμβαλλονται αναμεσα κοφτες σκηνες απο κατι που τελικα βλεπουμε μετα. Την Αννιτα να ειναι μεσα σε ενα σπηλαιο και εντελως αβαφη και με απλο ντυσιμο, σε αντιθεση με πριν, λεει "Δεν εχω facebook, δεν εχω twitter, δεν εχω ουτε instagram. Μηπως ειμαι ο ανθρωπος των σπηλαιων;". Ενα τρειλερ με εντονη συμβολικη σημασια και πολυ προσωπικο στιλ. Η ιδεα φυσικα ηταν της ιδιας. Το γιατι επελεξε να πει αυτη την ατακα στο τρειλερ της δεν ειναι κατι που μπορω να απαντησω. Αλλα αυτο ειναι και το ωραιο. Μονο η Πανια, πραγματικα, θα μπορουσε να κανει ενα τοσο αλλοκοτο βιντεο. Σημειολογικα, αυτο που προφανως ισχυει, ειναι οτι η Πανια οντας αντισυμβατικη, δε θελει ενα τυπικο τρειλερ οπου ντυμενη κυριλε θα προλογιζει τη νεα της εκπομπη. Αυτο φανηκε και στην παρουσια της στο δελτιο ειδησεων του σταθμου με τον Σροιτερ, οπου στην ερωτηση τι θα εχει το annitagr απαντα "Μου βγαινει μια αντιδραση στα πραγματα που πρεπει να πω οπωσδηποτε".

Η γλυκια και συμπαθητικη Ποπη Τσαπανιδου σε ενα συμπαθητικο τρειλερ. Βεβαια, ρεπορτερ που βγαινει στους δρομους και μιλαει με τον "απλο κοσμο" εγινε μονο για τις αναγκες του προμο. Ισως θα μπορουσε να το κανει και πραξη. Αλλωστε, ο κοσμος τη συμπαθει και δε θα φαει γιαουρτωμα. Ειναι ντυμενη απλα με το ωραιο της μαλλακι οπως παντα.

Η Καραβατου λεει μερικες διασημες ατακες απο γνωστα θεατρικα εργα και ο Κατσουλης την απορριπτει επειδη ειναι αταλαντη και της προτεινει καλυτερα να κανουν εκπομπη...Κι αμα αυτη ειναι αταλαντη στο θεατρο, ποιος μας λεει οτι αυτος ειναι ταλαντουχος στη μικρη οθονη; Και ακομα, μηπως και η Καραβατου δεν ειναι και τοσο ταλαντουχα ως παρουσιαστρια; Τουλαχιστον ας κοψει αυτο το δυνατο γελιο. Ενταξει, εχεις ολοισια κατασπρα δοντια, δε χρειαζεται να μας τα δειχνεις συνεχεια. Ειναι φανερη η αντιγραφη του κονσεπτ Λιαγκας-Σκορδα, αλλα αυτο φυσικα δεν εξασφαλιζει την επιτυχια. Ειδικα οταν το καναλι ειναι μικρο, κι ας λενε οτι φετος, λογω των μεταγγραφων, θα κανει την εκπληξη. Εδω υπαρχουν γιαγιαδες που δεν ξερουν καν την υπαρξη του καναλιου και δεν το πιανουν στον αποκωδικοποιητη τους που ακομα να τον συνηθισουν. Παντως, το τρειλερ σαν ιδεα δεν ειναι κακη.


Ενα απλο τρειλερ για τη νεα εκπομπη του Χαριτατου. Οπως απλη και απλα ενημερωτικη (οχι πια infotainment) ειναι η εκπομπη αλλα και ο τιτλος. Παντως, "ενημερωση εξω απο τα στερεοτυπα" δυσκολα μπορει να γινει στην τηλεοραση και σε μεγαλο καναλι.

Ντυμενη στα ροζ και τα λευκα μιλαει σε καποιον αγνωστο που τον υποδεχεται σε ενα κυριλε σπιτι, προφανως το δικο της, για τη νεα της εκπομπη. Σημειολογικα, καλει τον τηλεθεατη να μπει στο τηλεοπτικο της σπιτι. Ο τιτλος παντως δεν ειναι καθολου ευφανταστος ουτε η ατακα "μια για ολες και ολες για μια".

Το σοου που καταδικασαν αρκετοι - και δικαιολογημενα- προτου καν παιχτουν τα τρειλερ, τα οποια ειναι ενδεικτικα της ανοησιας που θα δουμε. Παιδακια 10 χρονων που μιλανε για χωρισμους και ερωτες, κριτικη επιτροπη μεσα στα μελια και τα σιροπια και πολυ προσεχτικοι μην τυχον παθουν κατι τα παιδια απο τα σχολια τους, υφος "αχ τι γλυκο παιδακι και τι ωραια φωνη" και πολυ προσοχη για να μην παθει κατι η...αθωα παιδικη ψυχη. Μα μονο που τα πανε εκει οι γονεις τους, εχει γινει το κακο. Βεβαια, η αμεριστη προσοχη που δινουν οι μεγαλοι στα "αθωα" παιδακια, γινεται μονο στα τηλεοπτικα στουντιο. Στα σχολεια, ομως, οι καθηγητες αδιαφορουν παντελως και φερονται σαν τους χειροτερους δημοσιους υπαλληλους. Θα ηταν ωραιο αν μπορουσαν οι τηλεθεατες να ψηφιζαν για το αν θελουν μια εκπομπη να προβληθει βλεποντας το τρειλερ, αλλα ακομα και στην εποχη των σοσιαλ μιντια, κατι τετοιο απεχει πολυ απο το να γινει πραξη, ακομα και να μπει σαν ιδεα στο μυαλο των ιθυνοντων. Παντως, παραδοξως, πολλα σχολια ειναι θετικα οπως φαινεται στα βιντεο στο youtube. Γιατι, παντα υπαρχει το ηλιθιο κοινο που βρισκει καλο ο,τι του πλασαρουν τα καναλια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου