Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

TOO MANY PASSWORDS...

Ζούμε στην εποχή της επανάστασης του Διαδικτύου το οποίο έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα του ανθρώπου, σίγουρα την έχει διευκολύνει, αλλά άλλο τόσο την έχει κάνει δύσκολη.
Γι' αυτό ακριβώς το θέμα μιλάει ο Κοσμάς Βίδος στο τελευταίο τεύχος του ΒΗmagazino. Πιο συγκεκριμένα εστιάζει στα passwords που μπορεί να είναι τόσα όσα και τα sites στα οποία είναι κανείς εγγεγραμμένος. Φόρουμ, σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, μπλογκ, e-shops, e-mail και πολλά άλλα. 
Στην αρχή, αγαπητοί αναγνώστες, τα πράγματα ήταν απλά. Είχες ένα e-mail, άντε συμμετείχες και σε κανένα φόρουμ. Μετά ήρθε το hi5, το myspace και μετά έσκασε σαν βόμβα το facebook. Και εκεί που νόμιζες ότι τέλειωσαν οι διαδικτυακές εμπνεύσεις, σκάει μύτη το twitter. Και μετά το instagram. Και ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει. Πολλοί από τους χρήστες που έχουν λογαριασμό σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους χρησιμοποιούν διαφορετικό username και διαφορετικό password για τον καθένα. Εκεί είναι που μπορεί να τα χάσει κάποιος. Όπως ο αρθρογράφος που μπέρδεψε το pin της κάρτας ανάληψης με τον κωδικό του σε διαδικτυακό κατάστημα ρούχων. Λογικό με τόσους κωδικούς που έχει οι οποίοι οι περισσότεροι είναι για το ίντερνετ. Πολλά, άλλωστε, σήμερα τα κάνουμε ηλεκτρονικά, όπως να πληρώσουμε τη ΔΕΗ.
Πολλοί, από την άλλη, έχουν ένα κωδικό για όλα. Αυτό, όμως, για κάποιους δε συμφέρει, για ευνόητους λόγους.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος : "Με όλα αυτά τα mpougatsakia9878676567 (ο κωδικός για ένα σάιτ διαδικτυακής γιόγκα που χαρίζει εγκεφαλική διαύγεια), ksexasoulis8967, pin787845679 κτλ. που υποχρεώνομαι να θυμάμαι, και με ένα μόνο μυαλό να τα διαχειρίζεται, τείνω να μην έχω πρόσβαση στη ζωή μου". 

Ποια είναι η άποψη σας για το θέμα; Εσείς έχετε πολλά passwords; Μπορείτε να τα θυμάστε; Τα διαχειρίζεστε; Έχει κρασάρει ποτέ το μυαλό σας;    
 
Παρακολουθήστε το θέμα και στο Νο1 φόρουμ του ελληνικού ίντερνετ, www.phorum.gr, διαβάστε τις απόψεις άλλων χρηστών και εκφράστε και τη δική σας :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου