Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA...

Λοιπόν, νέα στήλη στο blog, με όσα έχουν πει για τα media, παραδοσιακά, new και social media, άνθρωποι, επιστήμονες κυρίως, που ασχολούνται με αυτά και τα μελετούν. Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, επικοινωνιολόγοι κ.α.

Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το ποστ, τι έχουν πει για τα social media κάποια διακεκριμένοι επιστήμονες :

"Μέσω της καθημερινής ενασχόλησης με τα social media βιώνουμε την ψευδαίσθηση της παρέας, χωρίς τις απαιτήσεις της οικειότητας. Μπερδεύουμε τις online δημοσιεύσεις και τα σχόλια με την πραγματική επικοινωνία. Τείνουμε να θυσιάσουμε τη συζήτηση στο βωμό της διασύνδεσης".
Sherry Turkle, ψυχολόγος

"Όταν twittάρουμε εκκρίνεται ντοπαμίνη και επιτελούνται διαδοχικά νευροχημικές διαδικασίες σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, γι' αυτό και νιώθουμε ενθουσιασμό".
Stan Tatkin, καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο UCLA

"Πλέον χτίζονται σχέσεις που αρχίζουν και τελειώνουν στον εικονικό κόσμο : άνθρωποι που γίνονται φίλοι αλλά δεν συναντιούνται ποτέ, ταξίδια που πραγματοποιούνται μέσω του Google Earth, ακόμα και σεξ μέσω μιας online πλατφόρμας. Η λέξη "σχέση", όμως, δεν ταιριάζει στο είδος της επικοινωνίας που αναπτύσσεται στα κοινωνικά δίκτυα, αφού ο καθένας μένει στον μικρόκοσμο του δικού του εγώ".
Κώστας Γεμεντζής, ψυχαναλυτής



 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου