Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

mag up and down

mag up

1.Η απομυθοποίηση των hipsters -της φυλής εκείνης που έδινε την εντύπωση ότι προωθούσε και έδινε ψήφο εμπιστοσύνης- από τη Lifo και πιο συγκεκριμένα από τον εκδότη Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, ο οποίος κατά παράξενο τρόπο σε κάνει να συμφωνείς πάντα μαζί του (κατά βάθος) κι ας μην το παραδέχεσαι.

2.Το άρθρο "Θεοδώρα και εξουσία" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ιστορικά θέματα" (τεύχος 119, Οκτώβριος 2012) του μεταπτυχιακού φοιτητή Βυζαντινής Ιστορίας, Κωνσταντίνου Αγγελή. Όσα χρειάζεται να ξέρεις (λεπτομέρειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν) για τη γνωστή αλλά και αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία της ιστορίας του Βυζαντίου σε μερικές σελίδες. Εξαιρετικός επίλογος.

3.Το πολύ ενδιαφέρον άρθρο "Βανδαλισμοί και Graffiti στην αρχαιότητα" του Κωνσταντίνου Μαντά, Δρ Αρχαίας Ιστορίας Πανεπιστημίου Μπρίστολ στα "Ιστορικά θέματα" (τεύχος 119)

4.Το ρεπορτάζ για τα πολιτικά σκάνδαλα στην Ελλάδα στο ΒΗmagazino (14 Οκτωβρίου 2012) του Ηλία Νικολαίδη.

5.Το ρεπορτάζ για τις Αθηναίες λεσβίες στη Lifo (τεύχος 311). Ήταν κάτι που έλειπε από τον έντυπο Τύπο. Ένα θέμα όχι δημοφιλές και μια κοινωνική ομάδα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα.

mag down

1.Το άρθρο για τους σύγχρονους γκει του Γιώργου Πανόπουλου στην Athens Voice. Αν και δυσκολευτήκαμε λίγο να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο αστρολόγος, συμπεράναμε ότι μάλλον δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι θέλει να πει. Γιατί ο γκέι να είναι θυληπρεπής, εκκεντρικός και αντισυμβατικός;

2.Τα lifestyle περιοδικά που θεωρούν ότι περάσαμε ένα τέλειο Καλοκαίρι με ξεκούραση και ξεσάλωμα και τώρα γυρνάμε στις δουλειές μας για ένα...δύσκολο χειμώνα. Μην παίρνετε κι όρκο.

3.Τα περιοδικά φωτογραφίας. Γιατί τόσο ακριβά;

4.Το νέο τηλεπεριοδικό Super tv. Μια από τα ίδια. Θα μπορούσε να πρωτοτυπήσει και στο περιεχόμενο εκτός την τιμή (90 λεπτά).

5.Το ότι πρέπει να πάρουμε την extra έκδοση του "Βήματος" για να πάρουμε μαζί και το ΒΗmagazino.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου