Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Μετά από την τηλεοπτική παρέμβαση της Τατιάνας Στεφανίδου και την εκπομπή της "Μίλα" η Νανά Καραγιάννη, που σόκαρε με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook, εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο. Η εκπομπή φυσικά έκανε μεγάλη αίσθηση και προκάλεσε συζητήσεις.

-Συζητήσεις που αφορούν φυσικά την σύγχρονη ασθένεια που ταλαιπωρεί πολλές σύγχρονες γυναίκες, κυρίως, την νευρική ανορεξία. Η τηλεοπτική περσόνα έγινε η αφορμή να βγει στην επιφάνεια ένα τόσο σοβαρό σύγχρονο κοινωνικό (γιατί σίγουρα έχει και κοινωνικές προεκτάσεις) ζήτημα.

-Η "Espresso" δημοσιεύει στοιχεία για την ασθένεια-μάστιγα, αναφέρωντας ότι ένα εκατομμύριο έφηβοι και νεαροί ενήλικοι πάσχουν στη χώρα μας από κάποια μορφή διατροφικής διαταραχής, με πρώτη στη λίστα να βρίσκεται η νευρική ανορεξία.

-Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας για την Νανά Καραγιάννη, γίνεται λόγος για τα χιλιάδες μηνύματα που έχει δεχτεί μέσω διαδικτύου η γνωστή τηλεπερσόνα αλλά και για το μήνυμα-απάντηση σε μια φίλη της που έρθει να προσθέσει ερωτηματικά, αφού λέει ότι πάντα την φόβιζαν τα κιλά και ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει ανοιχτά.

-Με αφορμή τη Νανά, η εφημερίδα μας θυμίζει για επώνυμες που πάλεψαν με τη νευρική ανορεξία και βγήκαν νικήτριες : Ζέτα Δούκα, Μάρα Δαρμουσλή, Ανδρεανή Τσάφου, Νάντια Καρβέλη και Saya.

-Μέρα πρεμιέρας σήμερα, 1η του μηνός, για πολλές εκπομπές του Alpha : Ελένη, Κάτι ψήνεται και Οικογενειακές ιστορίες. Και ναι, θα το πω. Μου έλειψαν οι "Οικογενειακές ιστορίες". Μπορεί να είμαι και ο μόνος.

-Ξεκινάει σήμερα και η εκπομπή της Έλλης Σταή στη NET και φυσικά δε μου έλειψε καθόλου, ούτε εμένα ούτε σε κανέναν.

-Τα πρωινάδικα, όπως τα ξέρετε. Θα αργήσουν ακόμα να ξεκινήσουν και αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική χρονιά που συμβαίνει αυτό. Αγαπητές νοικοκυρές υπομονή. Καταλαβαίνω ότι έχετε πάθει στέρηση. Ακόμα και η Μενεγάκη μεσημέρι πήγε. Μην ανησυχείτε όμως. Θα έχει πρωινάδικα φέτος, επομένως οι φήμες που ακούγονταν πριν καλά τελειώσει η πρωινή ζώνη για κατάργηση της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης δεν ισχύουν. Δεν τη γλιτώνουμε τη Σκορδά και φέτος.

-Σε καμία περίπτωση δε θα ευχόμασταν την κατάργηση της πρωινής ζώνης, σεβόμενοι φυσικά τη δουλειά τόσων ανθρώπων. Οι νοικοκυρές έχουν αγαπήσει, ή μπορεί και συνηθίσει αυτό το τηλεοπτικό προιόν και το θέλουν, αλλά μήπως είναι καιρός επιτέλους να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στη ζώνη αυτή. Όχι ρηξικελευθες, προς Θεου. Δεν περιμένουμε να δούμε το Βέλτσο καλεσμένη στη Σκορδαλιά-γκα αλλά η απομάκρυνση ίσως της Σάσας Σταμάτη θα έδειχνε ότι τα στελέχη σέβονται κάπως το κοινό που παρακολουθεί αυτά τα προγράμματα. Και αν όχι να τη διώξουν, έστω να τη συνετίσουν.

-Λοιπόν, εγώ δε γνώριζα τίποτα ούτε για το γέροντα Παισιο, ούτε για τον...γέροντα Παστίτσιο. Τα γεγονόταν τρέχουν με τετραπλάσια ταχύτητα με το διαδίκτυο το οποίο έρχεται να "γεννήσει" δικά του γεγονότα. Σε λίγο καιρό θα μιλάμε για ιντερνετικές ειδήσεις και ιντερνετικό ρεπορτάζ. Χωρίς να έχω καν ακουστά για το γεγονός, είδα το "πρόσωπο την ημερών" να δίνει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη και προς έκπληξη μου είδα ατέλειωτες αναφορές στο twitter.

-Θυμόμουν βέβαια ότι η "Δημοκρατία" προσέφερε βιβλία του "γέροντα Παισιου", αλλά δεν ήξερα ότι ο εν λόγω κύριος είχε γίνει...talk of the town. Άλλο βέβαια να κάνεις ένα tweet ή να γράψεις ένα στάτους σατιρίζοντας τον και άλλο να κάνεις σελίδα στο facebook, όπως έκανε ο 27χρονος, όπως αποκαλύφθηκε, με την επωνυμία "Γέρων Παστίτσιος". Η σελίδα με σαφές σατιρικό περιεχόμενο συγκέντρωσε πολλούς οπαδούς αλλά κινητοποίησε και τις διωκτικές αρχές ενώ έγινε και θέμα πολιτικής αντιδικίας.

-Στη συνέντευξη του στον Βαξεβάνη, ο 27χρονος δηλώνει ότι η σελίδα του δεν περιέχει ύβρεις και χυδαιολογίες και πως θα το αποδείξει όταν ανοίξει ξανά τη σελίδα του.

-Το θέμα φυσικά απασχόλησε τα μίντια, τα παραδοσιακά, τα new media και τα social media. Εκπομπές, ποστ, άρθρα, χαμός.

-Θα αναφέρω το σχόλιο της δημοσιογράφου Αθηνάς Δεληγιάννη στο "Metropolis" για τη σύλληψη του 27χρονου αλλά και την γενικότερη λογοκρισία που υφίσταται τον τελευταίο καιρό : "Εκτός της γελοιότητας που έχουν όλα αυτά τα περιστατικά, δεν παύουν να αποτελούν δείγματα ότι χάνει ο τόπος τα δημοκρατικά του αυτονόητα. Σαν να τραβήχτηκε απότομα μέσα στον πανικό της κρίσης το λευκό σεντόνι που σκέπαζε μια κακοφορμισμένη διάβρωση της δημοκρατικής μας συνείδησης. Φάνηκε η πληγή που προκάλεσαν τα οξέα ενός συγκαλυμμένου εκφασισμού με διάφορα κάθε φορά άλλοθι -πίστη, πατρίδα, "λαικοί αγώνες" κλπ.- και κατρακυλάμε πανικόβλητοι υπό τους ήχους χρυσαυγίτικων ταμ-ταμ". Πολύ καλό σχόλιο.

-Εγώ θα πω ότι όπως είναι δικαίωμα σε κάποιον να πιστεύει στα θαύματα του γέρονται Παισιου και του κάθε γέροντα, έτσι είναι δικαίωμα σε κάποιον άλλον να κάνει σάτιρα και κριτική, αρκεί να μην προσβάλλει. Παρά την τεράστια άνοδο του ίντερνετ όπου ανώνυμα μπορεί ο καθένας να εκφράσει τη γνώμη του, δε φτάσαμε στο σημείο -και ευτυχώς- της απόλυτης ελευθερίας του λόγου. Γιατί αυτό ισοδυναμεί με ασυδοσία. Το ίντερνετ -και οι άνθρωποι- δεν είναι πάνω από τους νόμους και πόσο μάλλον πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σίγουρα όμως είναι πάνω από τις τυμπανοκρουσίες και τα παραληρήματα της Εκκλησίας και της Χρυσής Αυγής.

-Πάντως, μπορεί να "κατέβηκε" η σελίδα του γέροντα Παστίτσιου, αλλά φύτρωσαν άλλες σελίδες με τίτλους-παρωδία του γέροντα Παίσιου, όπως ο γέροντας Παρίσιος, γέροντας ΜαιΠρισιους. "Κατεβάζουν" μια, φυτρώνουν άλλες δυο...

-Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την Βέφα Αλεξιάδου να μας θυμίζει την ύπαρξη της κατηγορώντας δημόσια συνάδελφο της ότι της έκλεψε συνταγή δικής της έμπνευσης. Και όταν λέμε δημόσια μη φανταστείτε τηλεόραση, γιατί ποια από τις λίγες εναπομείναντες gossip εκπομπές θα έβγαζε τη Βέφα να πει τον πόνο της; Ακόμα και η Τσιμτσιλή σοβάρεψε...Το νέο δημόσιο είναι το facebook φυσικά (γιαγιά φτιάξε και εσύ επιτέλους), αν και κατά πόσο είναι δημόσιο είναι μια άλλη συζήτηση. Η γνωστή μαγείρισσα δεν κατονομάζει την συνάδερφο της. Δε βαριέστε κυρία Βέφα, όλα κλέβονται. Γιατί όχι και οι συνταγές;

-Μπορεί να μην ξεκίνησε για τα καλά η τηλεοπτική σεζόν, αλλά τα ενημερωτικά προγράμματα σε όλα τα κανάλια έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα του "δύσκολου χειμώνα" (sic). Τρόικα, ΔΝΤ, συντάξεις, κομμένοι μισθοί, ανεργία, κρίση, κρίση, κρίση. Θα έχουμε να ακούσουμε πολλά πάλι φέτος. Έχουμε όμως την επιλογή να πατήσουμε off, να σηκωθούμε από τον καναπέ και την πολυθρόνα και να δράσουμε και να αφήσουμε τους διάφορους να καταστροφολογούν όσο θέλουν. Εμείς τι κάνουμε;

-Όσοι πάλι πιστεύετε στα ζώδια και εμπιστεύεστε την Άση Μπήλιου, υπομονή μέχρι το επόμενο Φθινόπωρο, αφού η γνωστή αστρολόγος δηλώνει στο "Τηλεκοντρόλ" ότι η κατάσταση στη χώρα θα φτιάξει μετά το καλοκαίρι του 2013.

-Τελικά ο ΑΝΤ1 δεν πέτυχε τον κρυφό σκοπό του που ήταν να προκαλέσει σάλο -και συνεπώς να κάνει νούμερα- με τον "Σουλειμαν", όπως έγινε στη γείτονα χώρα. Πολλά προβλήματα έχει ο Έλληνας για να καθίσει να ασχοληθεί με μια ιστορική προσωπικότητα της Τουρκίας. Εδώ δεν τον άγγιξε το θέμα με το ντοκιμαντέρ του Κολοκοτρώνη στον ΣΚΑΙ, θα ασχοληθεί με τα ερωτικά σκάνδαλα του "μεγαλοπρεπή";


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου