Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

TOVYTIO ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΑΛΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΕΖΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Ελπιζω φετος να βρω χρονο να ασχοληθω περισσοτερο με αυτο το μπλογκ.
Τον τελευταιο καιρο διαβαζω πολλα περιοδικα και βλεπω πολυ τηλεοραση, γι' αυτο και ασχολουμαι περισσοτερο με το mag gr και το ημερολογιο της ελληνικης tv.
Ομως μου ελειψαν τα μπλογκ και η μπλογκοσφαιρα, γι' αυτο απο φετος θελω να ασχοληθω περισσοτερο.

Θα ξεκινησω αντιγραφοντας απο την ιντερνετικη στηλη της Σαββατιατικης Ελευθεροτυπιας την αναφορα σε ποστ του μπλογκ tovytio.wordpress.com που ειναι ακρως επικαιρο :

"Χρημα ή αξιοπρεπεια". Γι' αυτο το διλημμα, που πλεον καταβαλλει την πλειονοτητα των πολιτων, γραφει ο "tovytio.wordpress.com" στο κειμενο του με τιτλο "με δακρυα στα ματια". Λεει μεταξυ αλλων : "Την Κυριακη, πηγαινοντας για μπανιο, πρωτη φορα δεν ακουμε μουσικη. Γελαμε με τον Βενιζελο. Υστερα σχεδον παγωνουμε. Υστερα σχεδον παγωνουμε. Βγαζουμε τα κομπιουτερακια, υπολογιζουμε τα τετραγωνικα, μιλαμε για ενοικιαστες, ζωνες και αλλα τετοια. Ξορκιζουμε τα δικαια μετρα του ΠΑΣΟΚ με βουτιες, σουβλακια και μπιρες. Πιανει και δεν πιανει (...)
Καμια λεξη πια, καμια αντιδραση, κανενα πληθος, καμια λογικη σκεψη, κανενα παραληρημα δεν ειναι ικανα να διαλυσουν αυτο το τοπιο. Οι συνθηκες μας κερδισαν. Ειμαστε λιγοι, αδιαβαστοι, ανοργανωτοι, χωρις σκοπο και ιδεες.
Οι νικητες τωρα μας πετανε στα μουτρα, γελαστοι και αερατοι, ατακες του στιλ : "Μεταναστευστε ή καθιστε εδω και πληρωστε. Πληρωστε μεχρι να μη σας μεινει τιποτα. Χρημα ή αξιοπρεπεια".
Θα ζησουμε στο εξης φτωχοι. (...) "Μεταναστευστε" επιμενουν, δεν εγινε και τιποτα. "Μη φοβαστε". Δε φοβομαστε. Ειναι που μας αρεσει εδω, ειναι που δεν θελουμε να αφησουμε το τοπιο στους ανθρωπους που προτιμουν τα σταρμπακς απ' τα καφενεια και τα μοντερνα εστιατορια απ' τα σουβλατζιδικα.
Τωρα ομως επιμενω, η γευση της ηττας εχει κατσει για τα καλα στην μπιρα μας. "Κανουμε το καθηκον μας, πολλες φορες με δακρυα στα ματια" λεει ο υπουργος Δικαιοσυνης (...) Θα κανουμε χρονια να συνελθουμε ψυχικα. Ως τοτε, παγωμενοι και φτωχοι, μα κυριως με ενα πολυ ισχυρο ελλειμμα αξιοπρεπειας, θα προσπαθουμε να σταθουμε ορθιοι. Ως τοτε θα περναμε νυχτες και μερες ψαχνοντας σε ολα τα λεξικα. Ηθικη και δικαιοσυνη. Τα συγκεκριμενα λημματα απουσιαζουν".

Λιγο υπερβολικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου