Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΛΕΡΑΜΑ ΚΑΙ HISTORY MAGAZINE

-Αντε παλι...αν ξαναδιαβασω σε συνεντευξη για "δυσκολους καιρους" θα παω να πεσω στο συντριβανι...
-Και δεν πεφτεις...να δροσιστεις και λιγο...Η ζεστη καλα κρατει. Για πες λοιπον, ποιος εκανε παλι λογο για "δυσκολους καιρους";
-Ο Ουγγαρεζος στο περιοδικο "Τηλεραμα". Λεει οτι θα αναλαμβανε οποιοδηποτε project απο το Mega, θεωρωντας τιμη οτι τον εμπιστευονται και μαλιστα σε τοσο δυσκολους καιρους οπως αυτοι που διανυουμε...
-Δε λες παλι καλα που δεν ειπε "χαλεπους καιρους"...
-Οπως γραφαμε στην εκθεση στο σχολειο...
-Και ποιο project να δωσουν δηλαδη στον Ουγγαρεζο; Το Master Chef; Το Just the two of us; Κανενα δεν του ταιριαζει.
-Θυμασαι αυτο το reality που θα παρουσιαζε και ολοι ειχαν πεσει να τον φανε;
-Ναι, τζιφος τελικα αυτο.
-Ας κατσει στ' αυγα του λοιπον, δηλαδη στο "πρωινο tou"...
-Θα λεει σιγουρα και για την οικονομικη κριση...
-Ε βεβαια. Να τι ειπε : "Μας εκανε μεν κακο, αλλα και μας ωφελησε. Μας ανοιξε τα ματια να δουμε την υπερβολη που ειχαμε βαλει σε διαφορα θεματα στη ζωη μας. Το περιττο. Και να συνειδητοποιησουμε πως εν τελει δεν μπορει ολα να ειναι εφικτα. Υπαρχουν και στοχοι ανεφικτοι".
-Με αλλα λογια, καλυτερα να ξεχασω το φορεμα που κανει 800 ευρω.
-Και κριση να μην ειχαμε, παλι θα επρεπε να το ξεχασεις.
-Σωστα. Δωσε το περιοδικο να δω τι αλλο εχει. Για να δουμε...Λεει για την κορη της Καρολινας του Μονακο...Την λενε Σαρλοτ Κασιραγκι, ειναι 25 χρονων και ξαφνικα τα media την ανακαλυψαν και ασχολουνται μαζι της...
-Ωραια φαινεται αλλα οχι εντυπωσιακη.
-Ασχολειται, λεει, και αυτη με την ιππασια και εχει παθος με την οικολογια. Εχει φτιαξει ενα περιοδικο το "Εβερ Μανιφεστο" που καλει σε συστρατευση για την ευρεση λυσεων που θα προστατευουν τον πλανητη για τις μελλοντικες γενιες.
-Μπραβο στο κοριτσι.
-Για να διαβασω και κανα τηλεοπτικο νεο...Λοιπον...Δικη της ενοτητα στο κεντρικο δελτιο ειδησεων του STAR θα αποκτησει η Μαρια Σταματερη. Ο Βαξεβανης επεσε θυμα hackers στο twitter. Η Αννιτα Πανια ανανεωσε με το Alter. "Πρωινο" θα λεγεται η εκπομπη του Παπαδακη στον Ant1. "Fab4" ή "Fab5" θα ειναι ο τιτλος της εκπομπης που θα κανουν ο Ψινακης και ο Σαμαρας.
-Τα ηξερα ολα αυτα...
-Τηλεξερολα...Ξερεις μηπως τι θα γινει και στα επομενα επεισοδια της "Ζωης της αλλης" και των "Μυστικων της Εδεμ";
-Οχι γιατι δεν τα παρακολουθω.
-Εγω ομως τα παρακολουθω. Γι' αυτο θα τα διαβασω.
-Καλα, εγω εντωμεταξυ θα διαβασω το History magazine.
(Μετα απο λιγο)
-Οι εξελιξεις ειναι σοκαριστικες!
-Μα καλα γιατι τις διαβαζεις; Δε θες να 'χεις αγωνια;
-Θελω να ξερω πρωτη απ' ολους τι θα συμβει. Μου αρεσει να διαβαζω τις εξελιξεις και μετα να τις βλεπω να ζωντανευουν στη μικρη οθονη...Εσυ τι διαβασες;
-Διαβασα τα 12 γιγαντιαια αλματα για την ανθρωποτητα, συμφωνα με 12 ιστορικους.
-Σιγουρα ενα απο αυτα ειναι η θεμελιωση της Δημοκρατιας.
-Σωστα.
-Για πες και τα αλλα.
-Λοιπον το πρωτο ειναι η σαρκοφαγια η οποια οδηγησε στο κυνηγι το οποιο τονωνει τις ιδιοτητες της προσδοκιας, συνεπεια της οποιας ειναι η φαντασια η οποια εδωσε στους ανθρωπους τη δυνατοτητα να αλλαζουν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο αλλα ειδη και την ικανοτητα να δημιουργουν μια πραγματικα εκπληκτικη ποικιλια πολιτισμων, οπως λεει ο ιστορικος Φελιπε Φερναντεζ Αρμεστο.
-Πολυ φαντασια εχει αυτος ο ιστορικος.
-Το δευτερο ειναι η ελευση της πολιτικης.
-Αυτο ειναι γιγαντιαιο καταστροφικο αλμα.
-Ο ιστορικος εννοει την πολιτικη με την πολυ στενη εννοια αναγοντας την στην ελληνικη λεξη "πολις" που σημαινει "κρατος των πολιτων". Χωρις αυτο δε θα υπηρχε η δημοκρατια, το τριτο αλμα. Η δημοκρατια, οπως θα ξερεις, εφευρεθηκε το 507 π.Χ. απο τον Κλεισθενη.
-Φυσικα και το ξερω.
-Αλλο μεγαλο αλμα ειναι η Γεωγραφια του Πτολεμαιου, ο οποιος εγραψε τη "Γεωγραφια" που ορισε την επιστημη της Γεωγραφιας και εθεσε τις αρχες της παγκοσμιας χαρτογραφιας. Δεν υπηρχαν χαρτες στο βιβλιο, αλλα γεωγραφικη περιγραφη του κοσμου και μια εξηγηση του πως μπορουσαν να γινουν χαρτες.
-Η Γεωγραφια ηταν το αγαπημενο μου μαθημα στο σχολειο.
-Το αλλο μεγαλο αλμα ειναι το κινημα του μαζικου αλφαβητισμου το Μεσαιωνα. Καταλυτικο ρολο επαιξε το "Ντοκτριναλ", βιβλιο γραμματικης Λατινικων το οποιο εκανε θραυση επειδη ειχε απλουστευμενες μεθοδους διδασκαλιας των Λατινικων.
-Dum spiro spero...
-Το εκτο μεγαλο αλμα ειναι η Μαγκνα Καρτα που "ηταν ενα σημειο καμπης στη βρετανικη και παγκοσμια ιστορια επειδη ηταν η πρωτη φορα, κατα την οποια ενας ηγεμονας εγινε επισημα υπολογος απεναντι στο νομο.
-Καλα, βαρεθηκα. Θα διαβασω τα ζωδια στο Τηλεραμα. Η αστρολογια δεν ειναι στα αλματα;
-Οχι φυσικα. Η αστρονομια ειναι. Ο Γαλιλαιος ανακαλυψε νεα στοιχεια για τον Ηλιο, τη Σεληνη και τους πλανητες με το τηλεσκοπιο του και εγραψε το βιβλιο του "Συστηματα των Δυο Κοσμων" το 1630, που πηγαινε κοντρα με τα δεδομενα της Βιβλου και ετσι δικαστηκε ενωπιον της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησιας οπου και κριθηκε ενοχος.
-Καλα, θα διαβασω τα ζωδια τωρα. Για να δω τι λεει για το δικο μου. "Οι οικονομικες υποθεσεις συνεχιζουν να σας απασχολουν και αυτη την εβδομαδα" Ολο το χρονο με απασχολουν...
-Παντως, στα παλια χρονια μπορει να ειχαν ενα σωρο προβληματα και δυσκολιες, αλλα σοβαρα οικονομικα προβληματα, οπως στη σημερινη εποχη, δεν ειχαν.
-Μπορει να ειχαν, η σημερινη εποχη ομως μοιαζει πολλες φορες να περιστρεφεται γυρω απο το χρημα και μονο και αυτο ειναι πολυ ασχημο. Το δικο σου ζωδιο παντως λεει οτι "συναρπαστικες εξελιξεις προβλεπονται στα επαγγελματικα αλλα και στα οικονομικα σας".
-Ναι καλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου