Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ "ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ" ΚΑΙ "REAL TASTE & STYLE"

-Γεια σου Στεφανε!
-Γεια σου Ραφαελα!
-Τι κανεις;
-Πολυ καλα. Πηρα τον "Τηλεθεατη" και εμεινα εκπληκτη απο την προσφορα. Πρωτη φορα καποιο τηλεπεριοδικο δινει εντελως δωρεαν dvd.
-Ναι και μαλιστα μια σειρα πριν τη δειξει η τηλεοραση.
-Ναι! Εγω ειδα τα επεισοδια τα πρωτα επεισοδια πριν τα δειξει στο MEGA.
-Ειναι ωραια σειρα;
-Ναι, ωραια ειναι. Θες να σου διαβασω την υποθεση απο το περιοδικο;
-Ναι.
-Λοιπον, ξεκιναω : "Καπου στις γειτονιες της αρχοντικης Κωνσταντινουπολης η νεαρη Γιασεμιν, που δουλευει σε μεγαλη διαφημιστικη εταιρια, λιγες μερες πριν απο το γαμο της με το διαφημιστη Μεχμετ βρισκει τον αγαπημενο της στο κρεβατι με τη συναδελφο της και στενη της φιλη Μουζντε.
-Ναι, το ειδα στο τρειλερ αυτο.
-"Ο Μεχμετ αποδιδει την ευθυνη για την απιστια του στην ιδια τη Γιασεμιν, γιατι εξαιτιας της αδερφης της που πεθανε κατα τη διαρκεια εκτρωσης, δεν ειχαν προγαμιαιες σχεσεις. Τοτε η Γιασεμιν ειχε υποσχεθει στον πατερα της πως εκεινη δεν θα κανει ποτε μια τετοια πραξη...Απογοητευμενη απο τον Μεχμετ, που δεν κατανοησε τον απαραβιαστο ορκο της, καταφευγει στο πατρικο της σπιτι, στο Μπουντρουν, και προσπαθει να ξεκινησει τη ζωη της απο την αρχη. Με την προτροπη της μητερας της επιδιωκει να ξεπερασει τον Μεχμετ. Ετσι, ενα βραδυ, σε ενα μπαρ πινοντας ενα ποτο, συναντα το νεαρο Σαβας".
-Και αυτο το ειδα στο τρειλερ.
-"Η Γιασεμιν εκεινο το βραδυ ξεχναει τις αρχες της και καταληγει να κανει σεξ μαζι του. Αν και η Γιασεμιν νομιζει οτι ο Σαβας ειναι απλως ενας μπαρμαν, στην πραγματικοτητα προκειται για το γονο μιας μεγαλης οικογενειας στο χωρο των επιχειρησεων, ο οποιος ζει στην Ιταλια. Στην Τουρκια ηρθε για το γαμο του αδελφου του, ο οποιος παντρευεται την Τσιτσεκ, για να σταματησει μια αιματηρη βεντετα αναμεσα στις δυο οικογενειες".
-Εχουν και οι Τουρκοι τις βεντετες τους.
-Και βεντετες και μαφια και απ' ολα εχουν...
-Τι αλλο διαβασες στο περιοδικο;
-Διαβασα οτι ο Λαζοπουλος θα λαβει μερος σε ταινια γαλλικης παραγωγης. Η Μανωλιδου φαινεται πως ηταν μια τηλεοπτικη φουσκα αφου τωρα απεχει εντελως και θα αφοσιωθει στη μουσικη της.
-Ε, για ποσο ακομα θα πηγαινε απο τον ΑΝΤ1 στο MEGA και απο το MEGA στον ΑΝΤ1;
-Προταση να παιξει στη θεατρικη παρασταση "Απελπισμενοι" εγινε στον Τρυφωνα Σαμαρα και να αντικαταστησει τον Νικο Μουτσινα.
-Τελικα δεχτηκε. Το ειδα στο STAR.
-Ερωτευμενοι φαινεται να ειναι ο Αλεξανδρος Παρθενης και η Ερρικα Πρεζερακου, ενω ο Πετρος Μπουσουλοπουλος χωρισε με την Πενυ Σταθακη. Η Βανα Μπαρμπα εδωσε τα χερια με το "Just" ενω ετοιμαζει ενα ελληνοτουρκικο ντοκιμαντερ με γυρισματα σε Αθηνα, Κωνσταντινουπολη και Σμυρνη. Ειναι ψεμμα οτι η Βικυ Καγια ειναι εγγυος και ειναι αληθεια οτι επανασυνδεθηκε ερωτικα ο Παπαζησης με την Αδαμοπουλου.
-Ενταξει, φτανει με τα κουτσομπολια. Τι αλλο διαβασες;
-Διαβασα για το νεο προγραμμα του ΑΝΤ1. Λοιπον, ο Παπαδακης θα ειναι 7-10 και θα δινει τη σκυταλη σε Φερεντινο, Μπουλε και Χρηστιδου.
-Διαβασα οτι θα ειναι ενιαια εκπομπη και θα εχει τιτλο "Πρωινο".
-Ετσι φαινεται.
-Και οτι ο Παπαδακης θα παρεμβαινει αν χρειαστει μετα τις 10.
-Κι εγω το διαβασα αυτο αλλα δεν ειναι σιγουρο. Ουτε ποιοι θα ειναι στην εκπομπη ειναι σιγουρο. Τελος παντων, το νεο προγραμμα θα περιλαμβανει νεα τουρκικη σειρα με τιτλο "Πειρασμος", το ριαλιτι "Black out", το "Meet the parents", το "Fab4" ή "Fab5" που θα ειναι το ελληνικο "Queer eye for a straight guy", το "Dancing on ice" και την ελληνικη σειρα "Ελευθερος κι ωραιος". Θα συνεχισουν το "Ραδιο Αρβυλα", το "Ολα", το "Με το δεξι", το "Dancing with the stars", το "Ελλαδα εχεις ταλεντο", το "Wipeout" και το "Πλακα κανεις". Α, επισης θα υπαρχουν δυο νεες ελληνικες σειρες, το "Αμαρτημα της μητρος μου" και οι "Απαγορευσεις" που ειναι ο προσωρινος τιτλος.
-Κριση σου λεει μετα...Αρκετα πλουσιο βρισκω το νεο προγραμμα.
-Ας αφησουμε τα τηλεοπτικα. Εσυ τι διαβασες;
-Επεσε στα χερια μου το περιοδικο "Real taste & style", ενθετο της εφημεριδας "Real news". Στο τευχος αυτο εχει αφιερωμα στα κρασια. Ο Κυριακος Κυνηγοπουλος που ειναι, οπως διαβαζω, ο διασημοτερος Ελληνας οινολογος σε διεθνες επιπεδο, εγραψε ενα αρθρο για το πως θα επιβιωσει το κρασι στην οικονομικη κριση. Λεει λοιπον οτι μια ιδεα ειναι να προωθησουμε τα κρασια μας στο εξωτερικο. "Το ασυρτικο, το αγιωργιτικο, το μοσχοφιλερο, το ξινομαυρο, η μαλαγουζια ηχουν εξωτικες για τις ξενες αγορες. Θυμιζουν χρωματα, ηλιο, θαλασσα, παιχνιδισμα αισθησεων, ιστορια, θυμιζουν Ελλαδα...", λεει.
-Τι ωραια που τα λεει.
-Επισης, λεει, οτι πρεπει να βελτιωθει η παραγωγη, ωστε να δωθουν στην καταναλωση κρασια υψηλης ποιοτητας.
-Καλα κρασα...
-Πρεπει να βελτιωσουμε και να αναβαθμισουμε την εικονα του ελληνικου κρασιου, λεει.
-Τι κανει γι' αυτο ο Μπουταρης; Μονο για το δικο του κρασι νοιαζεται;
-Μια ακομα ιδεα συμφωνα με τον κ. Κυνηγοπουλο ειναι να προσεγγισουμε τη διασπορα του ελληνισμου που ειναι δευτερη και τριτη γενια...Να δημιουργησουμε Συνδεσμους Κρασιου και Γαστρονομιας. Οι δημοσιογραφοι κρασιου μπορουν να γραφουν για τα κρασια μας σε μεγαλα οινικα περιοδικα οπως το Wine Spectator, το Wine Advocat. Λεει ακομα οτι Ελληνες με διεθνη ακτινοβολια και αναγνωρισιμοτητα σε διαφορους τομεις μπορουν να γινουν οι καλυτεροι πρεσβευτες για τα ελληνικα κρασια.
-Να βαλουν την Καλομοιρα να κανει διαφημιστικο για κρασι...Το καλυτερο που εχουν να κανουν, λεω εγω, ειναι να κοψουν τις τιμες γιατι αυτες ειναι απλησιαστες.
-Αυτο λεει κι ο ανθρωπος.
-Αλλα τι να κανει κι αυτος; Αυτος θα αποφασισει για τις τιμες;
-Πρεπει τελος να βγουμε στις ξενες αγορες κανοντας εξαγωγες, λεει.
-Καλα, ας βγουμε πρωτα απο την κριση και μετα μεθαμε τους ξενους με τα κρασια μας...
-Αναρωτηθηκες ποτε γιατι τσουγκριζουμε τα ποτηρια μας και λεμε "Εις Υγειαν";
-Οχι. Για πες.
-Μια θεωρια λεει οτι αυτο εχει τις ριζες του στην τελετουργικη προσφορα αιματος ή κρασιου των αρχαιων στους θεους ως "ανταλλαγμα", προκειμενου να ικανοποιηθει μια ευχη ή επιθυμια τους. Για το τσουγκρισμα λεγεται οτι ο ηχος της καμπανας που κανουν τα ποτηρια καθως τσουγκριζονται διωχνουν τα διαβολικα στοιχεια, αφου λεγεται οτι ο διαβολος απωθειται απο τον ηχο της καμπανας. Με το τσουγκρισμα ακομη πιστευαν το Μεσαιωνα οτι μεταφερεται κρασι απο το ενα ποτηρι στο αλλο για να μαθουν αν αυτο εχει δηλητηριο. Υπαρχει ομως και η θεωρια οτι για τη μεγιστη απολαυση ενος ποτου απαιτειται η συμμετοχη και των πεντε αισθησεων. Το κρασι μπορουμε να το δουμε, να το μυρισουμε, να το γευτουμε, να το αγγιξουμε και με το τσουγκρισμα μπορουμε να το...ακουσουμε κιολας.
-Τρομερο. Τι ειναι αυτο στη διπλα σελιδα;
-Ειναι ρητα για το κρασι. Θα σε πω μερικα :
"Για μενα το κρασι ειναι παθος. Ειναι τεχνη. Ειναι κουλτουρα. Ειναι η ουσια του πολιτισμου και η τεχνη της ζωης" του Ρομπερτ Μονταβι, Αμερικανου οινοποιου.
"Μαγειρευω με κρασι. Μερικες φορες, μαλιστα, το βαζω και στο φαγητο" του W.C. Φιλντς, Αμερικανου κωμικου, ηθοποιου και συγγραφεα.
"Μπορουμε να ελαφρυνουμε τη θλιψη με εναν καλο υπνο, ενα μπανιο κι ενα ποτηρι κρασι" του Αγιου Θωμα Ακινατη, Ιταλου θεολογου και φιλοσοφου.
"Πιες ενα ποτηρι κρασι μετα τη σουπα σου και θα κλεψεις ενα ρουβλι απο τον γιατρο σου" ειναι ρωσικη παροιμια.
"Ο Θεος εφτιαξε μονο το νερο. Ο ανθρωπος το κρασι" του Βικτορ Ουγκο.
"Το κρασι ειναι το πιο υγιες και το πιο υγιεινο ποτο" του Λουι Ζαν Παστερ, Γαλλου χημικου.
-Τι διαφερει το υγιες απο το υγιεινο;
-Ελα ντε...
-Μονο ο παπας απο το "Καφε της χαρας" ελειπε...
-Στην επομενη σελιδα διαβαζω για την οικονομικη κριση που εχει αγγιξει και τα κρασια...
-Βεβαια, παντου εχει τρυπωσει αυτη...παντου εχει απλωσει τα πλοκαμια της...
-"Παραγωγοι και οινοποιοι βλεπουν καθημερινα να μειωνονται ραγδαια οι πωλησεις τους, με τους καταναλωτες ειτε να μειωνουν αισθητα την καταναλωση ειτε να στρεφονται στην αγορα χυμα κρασιου ή εμφιαλωμενου, με τιμη κατω απο τα 5 ευρω η φιαλη".
-Φυσικα. Κι εγω τετοια αγοραζω απο το σουπερ-μαρκετ. Μπορει να μην ειναι πολυ ποιοτικα αλλα τη δουλεια τους την κανουν...
-Εγω τα αποφευγω. Πριν λεγαμε για εξαγωγες κρασιου και ελεγες σιγα μην κανουμε εξαγωγες...Ομως, οπως διαβαζω, οι εξαγωγες σημειωνουν αυξηση. Συμφωνα με τα στοιχεια της Ελληνικης Στατιστικης Αρχης που επεξεργαστηκε ο Οργανισμος Προωθησης Εξαγωγων (ΟΠΕ) οι εξαγωγες κρασιου το 2010 αυξηθηκαν κατα 4,4% σε σχεση με το 2009.
-Κι εις ανωτερα! Τι ειναι αυτος ο πινακας διπλα;
-Δειχνει ποιες οινοποιητικες επιχειρησεις εκαναν τις μεγαλυτερες πωλησεις το 2008 και 2009. Ειναι οι εξης 5 : Τσανταρης, Μπουταρης, Κουρτακη, Μαλαματινας και Οινοπραξια Βοιωτιας.
-Παμε για κανα κρασακι;
-Παμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου