Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες
παμε μια βολτα στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα; Φυγαμε!

Ξεκιναω με το "The F Word" (http://thewordf.blogspot.com/). Απο τα αγαπημενα μου μπλογκ. Ο Δημητρης στο τελευταιο του ποστ με τιτλο "Βαρεθηκα" παει κοντρα στη γκρινια και στη φιλοσοφια μιζεριας που επικρατει τον τελευταιο καιρο στη χωρα μας λογω της οικονομικης κρισης. Ο κοσμος εχει γινει πολυ απαισιοδοξος, ολοι διαμαρτυρονται, ολοι συζητανε για μισθους, συνταξεις, περικοπες. Μεσα σε αυτο το ασχημο κλιμα υπαρχουν οι ανθρωποι που θελουν να απεχουν απο ολο αυτο. "Βαρεθηκα να ξυπναω το πρωι και πριν φτιαξω καφε να ανοιγω τον υπολογιστη για να δω αν ολα ειναι οπως τα αφησα το βραδυ. Βαρεθηκα να βλεπω τους φιλους μου μερα με τη μερα να βυθιζονται ολο και περισσοτερο στις σκεψεις τους. Βαρεθηκα να διαβαζω παντου για κριση, πτωχευση, ανεργια, κουρεματα και CDS ή οπως διαολο τα λενε" γραφει ο μπλογκερ. Αποφασιζει να απεχει απο ολο αυτο, να γινει αυταρκης, να παει στην εξοχη, παροτρυνει και τους αλλους να κανουν το ιδιο, να αφησουν την ταραγμενη ζωη τους στη μεγαλουπολη με το χρημα να τους απασχολει μονιμως και να βρουν το χαμενο εαυτο τους και τη χαμενη αξιοπρεπεια τους. Ενα κειμενo που εμενα προσωπικα με εκφραζει. Ο Δημητρης αλλωστε μας εχει συνηθισει σε εξυπνα, φιλοσοφημενα και ωριμα κειμενα.

Στην αντιπερα οχθη, βρισκεται ο -εδω και αρκετο καιρο- απαισιοδοξος "ανθρωπος του μετρο" (http://thestranger.wordpress.com/) που ενω αυτος οπως και πολυς κοσμος δικαιολογειται να γκρινιαζει, ωστοσο βρισκω το κειμενο του υπερβολικο. Τα βαζει με την κυβερνηση που με τον τροπο της μας διωχνει απο τη χωρα "θυμίζοντας άτολμο εραστή που δεν μπορεί να πει ευθέως στην γκόμενά του ότι θέλει να την χωρίσει, και της κάνει τη ζωή κόλαση μέχρι να το πάρει μόνη της απόφαση και να τον χωρίσει αυτή" οπως λεει χαρακτηριστικα. Η κυβερνηση, οπως λεει, ενω παροτρυνει τους νεους να μεινουν στη χωρα και να παλεψουν, στην ουσια τους διωχνει εξαιτιας της κακης ποιοτητας της ανωτατης εκπαιδευσης, της εργασιακης εκμεταλλευσης και της ανεργιας. Λεει οτι νιωθει σαν πειραματοζωο με τους πειραματιστες φυσικα να ειναι οι πολιτικοι (http://thestranger.wordpress.com/2011/09/27/labanimals/).

Υπεροχο το ποστ της ntinti με τιτλο "Μεγαλωνοντας στην εποχη των social media" στο μπλογκ Drama queen in action (http://ntina-darkandtwisty.blogspot.com/2011/09/social-media.html).
Στην αρχη η μπλογκερ αναφερεται στα θετικα που εχουν επιφερει τα σοσιαλ μιντια σε πολλους τομεις αλλα στη συνεχεια με πολυ ομορφα λογια και υπεροχα παραδειγματα αποτυπωνει τη μελαγχολια της για την εποχη που δεν υπηρχαν αυτα στη ζωη μας. Ενα πολυ γλυκο μελαγχολικο ποστ, με αψογο τροπο γραμμενο. Αξιζει και με το παραπανω να το διαβασετε.

Το sourotiri (http://sourotiri.blogspot.com/) βαρεθηκε το παλιο του αβαταρ (που εδειχνε αυτο που ειναι και το νικνειμ του, δηλαδη ενα σουρωτηρι) και ειπε να το αλλαξει. Οσο κι αν εψαξε ομως στο διαδικτυο δε βρηκε καποιο να του κανει εντυπωση, ετσι διοργανωσε στο twitter ενα διαγωνισμο, τον επονομαζομενο #Sourocontest και ζητουσε απο τους followers του να βρουν μια φωτογραφια με ενα σουρωτηρι οσο πιο πρωτοτυπη γινεται. Και ο διαγωνισμος ειχε ανταποκριση και ετσι το sourotiri επελεξε τη φωτογραφια που του αρεσε περισσοτερο για αβαταρ. Δειτε εδω : (http://sourotiri.blogspot.com/2011/09/sourocontest.html)

Η Μαγισσα Κιρκη (http://magissa-kirki.blogspot.com/) εχει να ανανεωσει το μπλογκ της πολυ καιρο. Φαινεται πως ειναι ιδιαιτερα απασχολημενη με τα βαφτισια του μπεμπη για τον οποιο μπεμπη οπως ξερουμε, οσοι διαβαζουμε το μπλογκ της, η μπλογκερ αφιερωνει παρα πολυ χρονο, με αποτελεσμα να μην εχει χρονο να ποσταρει. Οποτε ομως το κανει μας αποζημιωνει. Αν μη τι αλλο, εχει χιουμορ. Και ας μην αρεσει σε καποιους. Η "βασιλισσα της ελληνικης μπλογκοσφαιρας" στο τελευταιο της ποστ με τιτλο "αντε και βαφτισου" μιλαει, για τα βαφτισια του μπεμπη, ή μαλλον για την διαδικασια βαφτισης που την εχει ταλαιπωρησει παρα πολυ. Η Μαγισσα Κιρκη τα λεει ολα χωρις ταμπου, δε μασαει πουθενα. Τι κι αν ειναι παντρεμενη; Της αρεσε πολυ ο εφημεριος στο ξωκκλησι. "Μπαίνω μέσα, βρίσκω έναν εφημέριο νεότατο και καρακούκλαρο που ευχαρίστως του καθόμουν τριπλοβάρδια" γραφει και τον αποκαλει Πατερ Γκομενιο!!

Ο peslac (http://peslac.pblogs.gr/) εχει επισης καιρο να ανανεωσει το μπλογκ του. Στο τελευταιο του ποστ με τιτλο "Κι εκει που νομιζεις οτι ειχες ασχημη μερα..." μιλαει για μια μερα που απο την αρχη της παει στραβα αλλα ενα δυσαρεστο περιστατικο και συγκεκριμενα μια αυτοκτονια, κανει τον μπλογκερ να αναθεωρει περι "ασχημης μερας" και να λεει χαρακτηριστικα : "Εκεί που νομίζεις ότι ΕΣΥ είχες μια άσχημη μέρα, η ζωή γυρνά και σου τραβάει μια γερή μπάτσα στα μούτρα...".

Ο μπλογκερ του "MENAGERIE" συνεχιζει να γραφει περιεργα και δυσνοητα ποιηματακια. Το τελευταιο του με τιτλο Ανα-πλαση ειναι αυτο :
(http://feelyourbones.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html)

Διαβαστε το και πειτε μου αν το καταλαβατε.

Η athens girl (http://denxeroun.blogspot.com/) που εξαφανιστηκε;

Εδω τελειωνει η σημερινη μας βολτα στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα.

Τα ξαναλεμε συντομα με νεες βολτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου