Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ "ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ"

ΤΙΤΛΟΣ : ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 0/5

Το νέο σίριαλ του mega είναι το "σιριαλ με τη Μαρία Σολωμού". Υποτίθεται ο κράχτης. Ξέρει να πλασάρει καλά τον εαυτό της και να διαφημίζεται (και να διαφημίζει και τα σίριαλ μαζί) με όποιο τρόπο και όσο πιο συχνά μπορεί στα περιοδικά, στις εκπομπές. Μια με το χωρισμό της, μια με το νέο της γκόμενο, μια με το παιδί της, μια με την αντισυμβατική προσωπικότητα της. Όλο και κάτι βρίσκει. Καλή ηθοποιός δεν ξέρω αν είναι, αυτό είναι και σχετικό, και έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός, αλλά σταρ για τα δεδομένα της ελληνικής σοουμπιζ είναι. Οπότε αναλαμβάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά της προβολής του σίριαλ διαφημίζοντας τον εαυτό της. Και οι άλλοι απλά παίζουν.

Δουλειά να υπάρχει. Περιοδικά, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, μακιγιέζ, κόσμος και κοσμάκης βρίσκει δουλειά. Αυτό είναι το μόνο καλό σε μια σειρά κάτω του μετρίου, μια σειρά ΤΡΑΓΙΚΗ, παρότι κωμική. Ένα ακόμα σενάριο που είναι αντιγραφή ξένου, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Αν η ξένη σειρά αξίζει, γιατί να μη γίνει μεταφορά και προσαρμογή; Δεν το βρίσκω κακό, αν και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην έχουν οι έλληνες σεναριογράφοι έμπνευση. Αλλά γιατί πάντα επιλέγουν μέτριες σειρές; (Μαρία η άσχημη για παράδειγμα). Μοιάζει με κακέκτυπο του "Ευτυχισμένοι μαζί", η Μαρία Σολωμού δεν κάνει για το ρόλο, τα σκηνικά νομίζεις ότι τα έχεις ξαναδεί άλλες εκατό φορές σε σίριαλ παρόμοιας αισθητικής.

Μια αισθητική που είναι...βλαχομοντέρνα. Παρουσιάζουν τους νέους να είναι δήθεν τρέντι και προχώ, ερχόμενοι σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους, ώστε να φανεί το χάσμα γενεών, αλλά γίνεται με τρόπο υπερβολικό και επιτηδευμένο, που κάνει τους νέους να φαίνονται αντιπαθείς, ξερόλες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε όλες αυτές τις άθλιες, δήθεν νεανικές σειρές τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι είναι σχεδόν πάντα κωλόπαιδα, τη μπαίνουν στους γονείς τους, αδιαφορούν για τα πάντα, είναι επιδειξιομανείς, το παίζουν κουλ και ξέρουν να κάνουν μόνο χαβαλέ.

Μερικά λοιπόν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα των βορείων προαστίων θυμίζουν οι νέοι ηθοποιοί του άθλιου αυτού σίριαλ, οι περισσότεροι απόφοιτοι δραματικών σχολών που είχαν την ατυχία αντί να κάνουν καλές παραστάσεις στο θέατρο, να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σκουπίδια. Αν και οι συγκεκριμένοι ατάλαντοι μου φαίνονται, οπότε μια χαρά τους ταιριάζει αυτό. Λες και ξεπήδησαν από εξώφυλλα περιοδικών ή είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το μόντελινγκ για να παίξουν και σε κάνα σίριαλ, έτσι για να πουλήσουν και λίγο μούρη. Κάτι που φαίνεται να ισχύει και με το παραπάνω. Διάβασα ότι κάποιοι από τους νέους ηθοποιούς του σίριαλ, επικαλέστηκαν την ιδιότητα τους για να μην πληρώσουν εισητήριο στο λεωφορείο! Γιατί; Γιατί παίζουν στο "μανα χ ουρανού"...Ετσι κι αλλιώς τους βρίσκω πολύ αντιπαθητικούς αυτούς τους ηθοποιούς...Όπως και τη σειρά στο σύνολο της.

Μια σειρά που δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως, παρά δουλειά σε όσους συμμετέχουν σε αυτή. Ούτε γέλιο, ούτε ψυχαγωγία, ούτε θετικά πρότυπα, ούτε ωραίες οικογενειακές στιγμές, ούτε τίποτα. Αυτό που κάνει είναι να παρουσιάζει μια κακή εικόνα για τη σύγχρονη οικογένεια και τη νεολαία και να εξυμνεί το μοντέρνο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται αντιπαθητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου