Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ TV

Αμφιπολη : Εκπομπη για τις ανασκαφες στην Αμφιπολη εκανε ο Αντωνης Σροιτερ και η εκπομπη του Αυτοψια στον Alpha. Μια αρτια δομημενη δημοσιογραφικη εκπομπη, απο αυτες που μαθαινεις να κανεις στις καλες σχολες δημοσιογραφιας. Ειναι απο αυτες τις εκπομπες που χαιρεται να κανει ενας δημοσιογραφος, γιατι ακομα κι αν δεν εχει ιδεα απο ιστορια ή αρχαιολογια, μαθαινει συνομιλωντας με ιστορικους. Η εκπομπη μας ελυσε την απορια τι στο καλο κανουν οι αρχαιολογοι, τουλαχιστον οι καινουργιοι : σκαβουν! Ειδαμε φοιτητες αρχαιολογιας να ερχονται απο την αλλη ακρη της γης για να σκαψουν και να ανακαλυψουν σπουδαια ή οχι τοσο σπουδαια ευρηματα.

Βερυκιος : Ο δημοσιογραφος-καρικατουρα, βγηκε, οπως καθε μερα, στην εκπομπη της συγγραφεως-παρουσιαστριας Σταματινας Τσιμτσιλη, το Happy Day, και εξεφρασε την εντονη διαφωνια του με το γεγονος οτι η Αμαλ Αλαμουντιν αποφασισε να παει στο εστιατοριο του Λευτερη Λαζαρου και να δοκιμασει γκουρμε μενου που περιελαμαβανε αχινοσαλατα, καρπατσιο λαβρακι, τραγανο μπαρμπουνι πανω σε μους καπνιστης μελιτζανας και χριστοψαρο σε μους σελινοριζας. Οπως ειπε, η συζυγος του Κλουνει, θα επρεπε να προτιμησει μια πιο ταπεινη και απλη κουζινα. Ο Δημος Βερυκιος, με πολυ αυστηρο υφος και φωναζωντας, κατεκρινε την γκουρμε κουζινα και αποθεωσε τα ταβερνακια. Φημες λενε, οτι ο υπουργος Πολιτισμου ενημερωσε την ομορφη δικηγορο για την τοποθετηση του Δημου, και αυτη σκεφτεται σοβαρα την επομενη φορα να φαει παιδακια με πατατες τηγανητες και τζατζικι σε καποιο λαικο ταβερνακι στο Μοναστηρακι.

Γραμμελη : Η τηλεκριτικος παρουσιαζει δικη της στηλη στην εκπομπη Joy του Mega οπου κανει συνεντευξεις απο τηλεοπτικα προσωπα. Τελικα ολοι σχεδον οι τηλεκριτικοι καταληγουν να κανουν και τηλεοραση. Λετε η επομενη να ειναι η Πετρουτσου;

Δικαιωση : Ωραιες και εντυπωσιακες εικονες εχει το τρειλερ της νεας κοινωνικης καθημερινης σειρας του mega, αλλα για μενα αυτες δεν κανουν το καλο σιριαλ. Οσο ωραιες εικονες κι αν δειξεις απο την ομορφη Συρο, αν το στορι δεν ειναι δυνατο και η πλοκη καταπληκτικη, δεν αξιζει να αφιερωσεις χρονο. Για παραδειγμα, το σιριαλ "Ιωαννα της καρδιας" ειχε πανεμορφες εικονες απο την πολυ ωραια Συμη. Αλλα σαν ιστορια δεν ειχε καθολου ενδιαφερον. Καπως ετσι ειναι και πολλα τουρκικα που σε μαγευουν με τις εικονες της Κωνσταντινουπολης, αλλα δεν ειναι παρα μια τυπικη σαπουνοπερα.

Εκδρομη : Τρεμε Steven King...Οι ελληνες τηλεθεατες εντυπωσιαστηκαν, οπως φανηκε απο τα σχολια στα social media, με το ατμοσφαιρικο αυτο ψυχολογικο θριλερ. Φανηκε οντως μια πολυ καλη και διαφορετικη δουλεια, αλλα οχι κατι τοσο σπουδαιο, ωστε να δικαιολογει αυτους τους διθυραμβους. Το θεμα ειναι οτι το ελληνικο κοινο που παρακολουθει ελληνικη τηλεοραση, εχει καταναλωσει τοσα σκουπιδια και φτηνιαρικα σιριαλ τοσα χρονια, που σειρες σαν αυτη, ειναι λογικο να το κανει να ξετρελαινεται. Θεωρω οτι αυτο το σιριαλ πονταρει στο να δημιουργησει ενα μυστηριο και μια αγωνια στο κοινο, που ομως θα αποδειχτει οτι ηταν τελικα τζαμπα. Θα εχει περισσοτερο ατμοσφαιρα παρα ουσια. Και αποκλειω να γινει το επομενο "Νησι", αν και σιγουρα θα παει καλα. Επισης, η Λινα Σακκα δεν ειναι η καλυτερη επιλογη.

Ζετα Μακρυπουλια : Που χαθηκε αυτη; Ανεργη θα μεινει φετος;

Ηλιακη : Εχει, οπως διαβασα στο "Πρωτο Θεμα", τους περισσοτερους followers στο twitter απ' ολες τις τηλεπερσονες. Εγω δεν καταλαβαινω τι ενδιαφερον εχει, ουτε αυτη, ουτε η εκπομπη της, αλλα ξερει να παιζει καλα το επικοινωνιακο παιχνιδι και η αληθεια ειναι, πως εχει μια ανεση, που δεν εχουν πολλες στην τηλεοραση.

Θαλεια Ματικα : Αυτη παλι που χαθηκε;

Καραβατου : Κανει μια αδιαφορη εκπομπη, που ειναι πανομοιοτυπη με την εκπομπη της αντιπαλου της, της Σπυροπουλου, σε ενα μικρο πλην ανερχομενο καναλι, αλλα παντα την ξεπερνα σε τηλεθεαση. Και αυτο γιατι οι εχθροι της Σπυροπουλου οσο πανε κι αυξανονται και ετσι, οποιαδηποτε ειναι απεναντι της, ειναι κερδισμενη ετσι κι αλλιως.

Μελετη : Η πιο ψωνισμενη παρουσιαστρια της ελληνικης τηλεορασης. Ωστοσο, η νεα της εκπομπη εχει ενδιαφερον και τσιμπησαμε. Εχουμε αγωνια να τη δουμε.

Νουμερα : Καποτε πρεπει να γινει μια συζητηση για το πως προκυπτουν τα νουμερα τηλεθεασης, ποσοι εχουν κουτακια της AGB στο σπιτι τους κτλ. Αυτο βεβαια δε θα γινει ποτε στην τηλεοραση. Οπως και να 'χει, χωρις νουμερα τηλεθεασης δεν υπαρχει τηλεοπτικο ρεπορταζ. Χωρις αυτα, τα γκοσιπ περιοδικα θα χασουν τη μιση υλη τους. Καλα ειναι τα νουμερα, για να αναβουν τα αιματα και να μη βαριομαστε. Εξαλλου, τις περισσοτερες φορες, ειναι ενδεικτικα του τι αρεσει και τι οχι στον κοσμο και εχουν κοινωνιολογικη σημασια περα απο την κουτσομπολιστικη διασταση τους.

Ρανια Θρασκια : Εχει τελειωσει οριστικα απο την τηλεοραση. Η τελευταια της δουλεια ηταν η παρουσιαση της καρτας "ευ club" για προσφορες σε ιατρικες υπηρεσιες.

Σεφερλης : Θα ακουμε γι' αυτον ολη την τηλεοπτικη σεζον. Ειναι τρομερος ατακαδορος, αλλα, ισως, αυτο στο τελος κουρασει τον τηλεθεατη. Η διαφορα στην τηλεθεαση δε θα ειναι μεγαλη, πιστευω, το επομενο διαστημα, με το πρωινο του ΑΝΤ1, αλλα ο Σεφερλης, με τον ενα ή τον αλλο τροπο θα ειναι παντα στην επικαιροτητα. Ξερετε..."τι ειπε ο Σεφερλης", "τι απαντησε ο Σεφερλης", "τι απαντησε ο ταδε στην απαντηση του Σεφερλη" κτλ...

Τατιανα : Μαλλον το γυναικειο μαγκαζινο ποικιλης υλης δεν τραβαει και ισως, πρεπει να σκεφτει σοβαρα να το γυρισει ξανα στο κοινωνικο σκληρο ρεπορταζ και μονο, το ειδος στο οποιο εχει καθιερωθει και το ξερει καλα. Αυτο το "λιγο απ' ολα", απο κουτσομπολιο μεχρι μοδα, και απο μαγειρικη μεχρι σινεμα, προφανως, δεν αρεσει στη μεση νοικοκυρα ή τουλαχιστον το προτιμα να το βλεπει απο τη Μενεγακη, η οποια ειναι πιστη στο κονσεπτ αυτο 20 χρονια.

Χριστινα Λαμπιρη : Ειναι τελευταια στη ζωνη της, αλλα και παλι, τα νουμερα ειναι καλα. Ειναι και αρχη ακομα, αλλα βεβαια, να ξεπερασει τον Παπαδακη, ειναι εντελως αδυνατον. Το πολυ να ξεπερασει την Τσιμτσιλη...
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου