Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ MEGA

Ξεκιναει τη Δευτερα το νεο πολυαναμενομενο πρωινο του μεγκα με το Σεφερλη. Οι υπευθυνοι του mega με δεξιοτεχνια δεν εβγαλαν στη δημοσιοτητα το τι θα περιεχει το νεο πρωινο και σε τι θα διαφερει απο τα πρωινα που βλεπαμε ολα αυτα τα χρονια. Θα εχει φαρσες; Θα εχει σκετς; Θα εχει μαγειρικη; Πως θα κανει τις συνεντευξεις ο Σεφερλης αφου δεν ειναι δημοσιογραφος; (ενω οι αλλοι ειναι...). Επειδη ακριβως δεν εχει γινει γνωστο ποια δομη και τι υφος θα εχει το νεο πρωινο - το οποιο οπως γραφεται ειναι μεγαλο ρισκο για το καναλι - γι' αυτο και η αγωνια του κοινου ειναι μεγαλη. Η οποια σιγουρα θα αποτυπωθει στην πρεμιερα με την τηλεθεαση να ξεπερνα κατα πολυ το αντιπαλο τηλεοπτικο διδυμο του ΑΝΤ1.

Συμφωνα παντως με το "Καρφι" στο νεο πρωινο του mega, θα υπαρχουν καποιες διαφορες σε σχεση με το αντιπαλο προγραμμα. Μια απο αυτες θα ειναι οτι θα υπαρχει ζωντανο κοινο με το οποιο ο Σεφερλης θα εχει αμεση επαφη, οπως κανει στις θεατρικες του παραστασεις. Αυτη η αλληλεπιδραση ειναι κατι που λειπει και απο το πρωινο του ΑΝΤ1 αλλα και γενικα απο τα πρωινα προγραμματα τα τελευταια χρονια και γενικως τα τηλεοπτικα προγραμματα. Αν το κανει αυτο ο Σεφερλης, σιγουρα θα κερδισει. Ακομα, η εφημεριδα γραφει οτι ο γνωστος κωμικος θα βγαινει εκτος στουντιο, οπου θα συνομιλει με τον κοσμο σε ζωντανη συνδεση.

Παντως, το καναλι φροντισε εκτος απο το να κρυψει καλα το κονσεπτ του νεου πρωινου, να προμοταρει καλα το νεο διδυμο, βαζοντας το να δινει συνεντευξεις σε γυναικεια περιοδικα, οπου λενε ποσο πολυ αγαπανε ο ενας τον αλλον, ποσο εχει βοηθησει ο ενας τον αλλον στα δυσκολα, και ποσο σημαντικος ειναι ο μονακριβος γιος τους. Ατακες δηλαδη που στοχευουν κατευθειαν στην καρδια της μεσης νοικοκυρας. Το Καλοκαιρι ειδαμε για πρωτη φορα το ζευγαρι στα παπαρατσιστικα περιοδικα να κανουν τα μπανια τους. Γιατι ολα τα προηγουμενα χρονια δεν τους βλεπαμε; Θες να εισαι πρωτη μουρη στα εξωφυλλα; Πρεπει να εχεις εκπομπη δικη σου σε μεγαλο καναλι και ο συντροφος σου να ειναι απο τον ιδιο χωρο. Αν μαλιστα παρουσιαζετε μαζι την εκπομπη, τοτε το εξωφυλλο ειναι σχεδον αναγκαστικο. Γιατι το πιο πιθανο ειναι ο Σεφερλης και η γυναικα του, μαζι με το συμβολαιο που υπεγραψαν για την παρουσιαση του πρωινου, να δεχτηκαν και τους ορους να φωτογραφιζονται για συγκεκριμενα περιοδικα, οταν κανουν τα μπανια τους.

Βεβαια, ο Σεφερλης ειναι ενα λαικο παιδι που το αγαπαει ο κοσμος και το ακολουθει χρονια τωρα. Ειναι ενα προσωπο που πουλαει και τα πρωινα προγραμματα ειναι ενα ειδος που πουλαει, οποτε λογικο ειναι να τον φωτογραφιζουν. Η τηλεοραση ειναι το πιο δυνατο μεσο απ' ολα. Τα περιοδικα προβαλλουν μονο αυτους που ειναι τα πρωτα βιολια στην μικρη οθονη. Με το που αποχωρουν απο αυτην, σταματανε να τους εχουν στα φυλλα τους. Οι ανθρωποι του θεαματος εξαρτωνται σε τεραστιο βαθμο απο την τηλεοραση. Τα περιοδικα τροφοδοτουνται απο την τηλεοραση και η τηλεοραση τροφοδοτει τα περιοδικα.

Και βεβαια η τηλεοραση τροφοδοτει και την ιδια την τηλεοραση. Γιατι αμα δεν πεταξει η ταδε παρουσιαστρια το καρφι της με τι θα ασχολουνται οι αλλες εκπομπες; Οπως η Ελενα Τσαβαλια που πολυ εξυπνα πεταξε το δικο της καρφι για τους αντιπαλους, λεγοντας πως αφου αυτοι χορευουν και κανουν θεατρο (εννοωντας την πρεμιερα με το χαλι-γκαλι) ετσι κι αυτοι μπορουν να κανουν συνεντευξεις, μη οντας δημοσιογραφοι. Η Ελενη Μενεγακη επαιξε τη δηλωση της στην δικη της εκπομπη και ειπε πως ειναι εντυπωσιασμενη απο τον τροπο που απανταει στους δημοσιογραφους χωρις να προσβαλει και να θιγει κανεναν.

Θεωρω οτι η κυρια Τσαβαλια ειναι οντως μια εξυπνη γυναικα και το ιδιο και ο Σεφερλης. Γιατι μονο αν εισαι εξυπνος (και οχι πονηρος) μπορεις να κανεις μεγαλη επιτυχια, ξεπερνωντας τις πολλες αναποδιες που θα σου τυχουν σιγουρα. Γιατι στον κοσμο του θεαματος θα δεχτεις πολλα πισωπλατα μαχαιρωματα, θα δεχτεις πολυ πολεμο, θα εχεις πολλους εχθρους να αντιμετωπισεις, αν φτασεις ψηλα. Το ζευγαρι τα καταφερε, γιατι ειχε ο ενας τη στηριξη του αλλου και αυτο ειναι κατι που το εχουν πει και οι ιδιοι στις συνεντευξεις που δωσανε.

Το θεμα που προεκυψε με την παρουσια του Σεφερλη στο νεο πρωινο ειναι κατα ποσο μπορει καποιος ηθοποιος (αρα οχι δημοσιογραφος) να κανει...συνεντευξεις. Ναι, καλα διαβασατε, κι αν δεν ειστε σιγουροι οτι διαβασατε καλα, διαβαστε το ξανα, γιατι βαριεμαι να το ξαναγραφω. Ο Σεφερλης βρεθηκε ξαφνικα στο στοχαστρο πολλων επειδη δεν ειναι δημοσιογραφος (και τι κανει καποιον δημοσιογραφο; να εχει τελειωσει σχολη δημοσιογραφιας; να ειναι στην ΕΣΗΕΑ;), αρα δε μπορει να παρει συνεντευξη...Και οταν λεμε συνεντευξη, δεν εννοουμε απο τον πρωθυπουργο ουτε απο καποιον βουλευτη (οχι πως αυτο εχει τοσο σπουδαια βαρυτητα ωστε να θελει και πτυχιο δημοσιογραφιας αλλα λεμε τωρα), αλλα απο τον τραγουδιστη του Rex που εκανε επιτυχια με τραγουδια του Φοιβου και με δημοσιες σχεσεις, απο τον καθε μαιντανο που περιφερεται σε ολα τα καναλια πουλωντας την εκαστοτε σχεση του, απο την πρωταγωνιστρια (ή τριταγωνιστρια αναλογα με ποιον εχει γκομενο) του σιριαλ που παιζει στο ιδιο καναλι ή την παρουσιαστρια που συζητειται περισσοτερο για το τι φορεσε (ή δε φορεσε) παρα για το περιεχομενο της εκπομπη της.

Γιατι ο Σεφερλης να μη μπορει να κανει συνεντευξη τετοιου ειδους λοιπον και να μπορει να κανει η Μενεγακη, η Βικυ Καγια, η Σκορδα, ο Μουτσινας, η Ζαριφη, η Καινουργιου, ο Νικος Παπαδακης, η Νομικου, ο Μουρατιδης; (θυμαστε την εκπομπη συνεντευξεων που εκανε στο Alter;). Ολοι αυτοι ηταν δημοσιογραφοι; Εβγαλαν καποια σχολη δημοσιογραφιας; Ηταν στην Ενωση Συντακτων; Γελοιο, ετσι; Και μονο που το συζηταμε ειναι γελοιο. Συν τοις αλλοις, σε ολες αυτες τις ψυχαγωγικες εκπομπες που εχουν και συνεντευξεις, υπαρχει δημοσιογραφικη ομαδα. Ο παρουσιαστης ενος ψυχαγωγικου μαγκαζινο δεν κανει συνεντευξη με την αυστηρη δημοσιογραφικη προσεγγιση, αλλα κανει μια χαλαρη κουβεντα με ενα προσωπο απο το χωρο του θεαματος. Η κουβεντα-συνεντευξη αυτου του ειδους δε θελει καμια γνωση δημοσιογραφιας. Ειναι απλα θεμα να το εχεις.

Και ισως εκει να υπαρχει ενα θεμα. Στο αν ο Μαρκος Σεφερλης εχει την ανεση που εχει η Μενεγακη και ο Λιαγκας να κανουν χαλαρες κουβεντες σε στυλ συνεντευξης με ανθρωπους απο τη σοουμπιζ. Ειναι αλλο πραγμα να παρακολουθεις τη σοουμπιζ και να εμπνεεσαι απο αυτη για να γραψεις θεατρικη επιθεωρηση και εντελως αλλο πραγμα να εχεις απεναντι σου εναν ηθοποιο/τραγουδιστη και να πρεπει να τον ρωτησεις πραγματα για τη δουλεια του και τη ζωη του. Σε αυτο ο Λιαγκας σιγουρα υπερτερει γιατι ειναι μια θεματολογια με την οποια εχει ασχοληθει στα μιντια με τα οποια εχει δουλεψει. Μπορει να ειναι χαμηλου επιπεδου θεματολογια, αλλα την παιζει στα δαχτυλα του, οχι επειδη τη σπουδασε, αλλα επειδη εχει εξοικειωθει μαζι της. Το ιδιο και ο Κωστοπουλος. Ο Σεφερλης δεν το εχει και νομιζω οτι δεν του ταιριαζει κιολας.

Υπαρχει πολυ εντονο το στοιχειο της "ταμπελας" στην τηλεοραση. Ενα μεσο που εχει τεραστια αναγκη απο την "ταμπελα" για να βαζει εκει τους ανθρωπους της, για να μη μπερδευεται η ιδια και να μη μπερδευει και το κοινο, ή καλυτερα, ωστε αυτο που σερβιρει στο κοινο να ειναι οσο γινεται πιο ευπεπτο. Κι αν το ιδιο το μεσο δεν βαζει απο πριν τις "ταμπελες", αυτες μπαινουν απο το ιδιο το κοινο που καταναλωνει το τηλεοπτικο προιον. Με τον ιδιο τροπο που παει στο σουπερ-μαρκετ και θελει να ξερει που θα βρει το καθε προιον και γι' αυτο υπαρχουν ξεχωριστα ραφια για το καθε ειδος προιοντος, το ιδιο περιμενει και απο την τηλεοραση. Εισαι πολιτικος; Θα κοντραριστεις σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη με τον πολιτικο απο το αλλο κομμα. Δε θα βγεις σε ψυχαγωγικη εκπομπη ουτε θα χορεψεις στο Dancing. Εισαι ηθοποιος; Δε θα παρουσιασεις εκπομπη ουτε θα παρεις συνεντευξη. Αυτο ειναι δουλεια των δημοσιογραφων. Εισαι δημοσιογραφος; Δε θα παρουσιασεις ριαλιτι σοου. Εισαι παρουσιαστης; Δε θα παιξεις σε σιριαλ. Και ουτω καθεξης. Ποσες φορες το εχουμε δει στο παρελθον; Ο κοσμος του θεαματος δεν ειναι Ιατρικη για να εχει τοση αυστηρη εξειδικευση. Ξεχνανε καποιοι οτι παλια οι καλλιτεχνες τα κανανε ολα. Και στο φιναλε, καθενας ειναι ελευθερος να κινηθει οπως θελει στο χωρο αυτο και να αποδειξει οτι μπορει να τα καταφερει σε πολλους και διαφορετικους τομεις.

Προσωπικα, προτιμω ενα καλο σκετσακι απο τον Σεφερλη παρα μια διεισδυτικη συνεντευξη στα γκομενικα της Καινουργιου απο τον Λιαγκα...

ΥΓ.Οι απεναντι του ΑΝΤ1 αρχισαν να φοβουνται λιγο και ειπαν να το ριξουν στις τηλεφωνικες φαρσες...Μπα...καλυτερα ριξτε το σε κατι τετοιο που ειναι σιγουρα πιο αποδωτικο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου