Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ : "Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ"

Ο Αρης Τερζοπουλος ηταν ο συνεργατης του Πετρου Κωστοπουλου που μαζι δημιουργησαν το πρωτο lifestyle περιοδικο στην Ελλαδα, το "Κλικ" που αλλαξε εντελως τα δεδομενα στον περιοδικο Τυπο, ηταν κατι εντελως επαναστατικο και πρωτοποριακο για την εποχη αυτη, η οποια ομως ευνοησε στη δημιουργια του, το περιοδικο-φαινομενο που μετα απο αυτο δημιουργηθηκαν απειροι κλωνοι του, αλλοι πετυχημενοι και αλλοι οχι. Ενας πολυ πετυχημενος κλωνος του ηταν το περιοδικο "Nitro" του Πετρου Κωστοπουλου, του πρωην συνεταιρου του Αρη Τερζοπουλου. Tον τελευταιο φιλοξενησε η Νανα Παλαιτσακη στην εκπομπη της "Νανα στα κοκκινα" στον bluesky.

Η πικρα ειναι ζωγραφισμενη στο προσωπο του. Η πικρα, η απογοητευση, η θλιψη, το παραπονο. Στην αρχη υπαρχει οργη. Οταν καποιος σε προδιδει με αυτο τον τροπο, οταν σου παιρνει ο,τι εχεις και δεν εχεις, οταν σου κλεβει την ιδεα απο τα ιδια σου τα χερια, οταν σου κλεβει τα ατομα με τα οποια δουλευες, οταν σε παραταει σαν στυμμενη λεμονοκουπα, και ουτε καν νοιαζεται τι θα απογινεις, αφραγκος, μονος. Οταν αυτος πλουτιζει με τη δικη σου ιδεα και εσυ μενεις χωρις στον ηλιο μοιρα, τοτε δε γινεται να μην εξοργιστεις, οσο ψυχραιμος κι αν εισαι σαν χαρακτηρας. Βεβαια, με τα χρονια η οργη καταλαγιαζει, αλλα μενει η πικρα. Η πικρα αυτη ειναι ζωγραφισμενη στο προσωπο του κ. Τερζοπουλου, του πρωην συνεταιρου του Πετρου Κωστοπουλου, οσο κι αν θελει να την κρυψει. Και την κρυβει καλα και εντεχνως λεγοντας καποιες φιλοσοφιες. Αλλα ο εξυπνος τηλεθεατης μπορει να καταλαβει οτι η πικρα αυτη εχει μεινει ανεξιτηλη πανω του.

"Εκανε αυτο που νομιζε καλυτερο για τον εαυτο του. Αν αυτο εκανε κακο σε μενα, ειναι προβλημα δικο μου" λεει ο πρωην συνεταιρος του Κωστοπουλου δειχνοντας περισσεια μετριοφροσυνη.

Φιλοσοφει πανω στην προδοσια, λεγοντας πως ειναι στοιχειο της ανθρωπινης φυσης στο οποιο δειχνει κατανοηση. Γινεται καποιος ανθρωπος να δειξει κατανοηση, απαθεια και στωικοτητα μπροστα σε καποιον που τον προδιδει με αυτο τον τροπο, του κλεβει την ιδεα, τους συνεργατες και πλουτιζει αφηνοντας τον στα κρυα του λουτρου; Απο δυσκολο εως ακατορθωτο.

"Ετσι ειναι η ζωη. Ειναι ζουγκλα η ζωη. Οποιος καταφερει να κανει κατι, το κανει. Γι' αυτο δεν εχω κατι με τον Πετρο. Η ζωη ειναι πολεμος. Ο,τι καταφερνει να κανει κανεις το κανει. Μπραβο του που τα καταφερε" λεει και ισως οι τηλεθεατες πιστεψουν πως ο κ. Τερζοπουλος ειναι ενας σοφος και υπερανω ανθρωπος, μονο που ο υποψιασμενος τηλεθεατης θα καταλαβει οτι υπαρχει πολυ πικρα.

"Η προδοσια ειναι μερος της ζωης. Ετσι ειναι η φυση μας. Ειμαστε ολοι ετσι, ετσι γεννιομαστε. Ειναι το ενστικτο της επιβιωσης. Ειμαστε ολοι οντα συμφεροντολογικα. Οταν ερθει η ωρα να διαλεξουμε "αυτος ή εγω" στο 99% θα διαλεξουμε εγω, οχι αυτος. Τα μονα ατομα που ισως πολλες φορες δε διαλεγουν το "εγω" ειναι απο τους γονεις για τα παιδια τους".

"Ο καθενας εχει υποχρεωση να κοιταξει καταρχας τον εαυτο του" λεει στη συνεχεια προσπαθωντας να δικαιολογησει την πραξη του πρωην συνεταιρου του, μια πραξη αναμενομενη κατα τον ιδιο, αφου ο Πετρος Κωστοπουλος ειναι "φιλοδοξος και εγωιστης", αλλα συμπληρωνει πως θα προτιμουσε να μη χωρισουν οι δρομοι τους με αυτο το βιαιο τροπο.

Ο πρωην μεγαλοεκδοτης εκλεψε την ιδεα απο τον Τερζοπουλο, πηρε μαζι του ολη την ομαδα του περιοδικου, εστησε απο την αρχη το δικο του περιοδικο και αυτον τον αφησε μονο του, με ενα τεραστιο οικονομικο τραυμα, που εκανε, οπως λεει, πολλα χρονια να ξεπερασει.

Οπως εξομολογειται, περασε πολυ δυσκολα οικονομικα, αφου οχι μονο δεν ειχε λεφτα για να αγορασει, ουτε τσιγαρα, λογου χαρη, αλλα χρωστουσε και παρα πολλα.

Πως αντιμετωπισε αυτη τη δυσκολη κατασταση; Οπως ειπε, κληρονομησε το χαρακτηρα του πατερα του που περισσοτερο ενδιαφεροταν για τη δουλεια του και λιγοτερο για τα χρηματα, που ηταν το αποτελεσμα αυτης. Και πως ηταν οταν δεν ειχε να φαει τιποτα; "Γονατισα, μου ηρθε πολυ βαρυ" εξομολογειται. "Υπαρχει μια αυτοματη αντιδραση σε αυτο που λεμε δυστυχιες της ζωης. Οι αντιδρασεις μας ειναι αυτοματες και προυπαρχουν απο το γεγονος. Γι' αυτο και τη στιγμη που περνουσα χαλια με αυτο το πραγμα (οταν δεν ειχε να φαει) δεν εβρισκα καμια λογικη ή ωφελος. Ειχα τα προβληματα που ειχα, υπηρχε λογος και να περναω χαλια; Ηξερα οτι ειναι μονο θεμα ρυθμισης αυτο το πραγμα. Αν το τσιπακι του μυαλου μου ηταν αλλιωτικα ρυθμισμενο δε θα περνουσα χαλια, γιατι δεν ειχε νοημα να περναω χαλια. Καποια στιγμη το τσιπακι αυτο καηκε, οποτε επαψε να με νοιαζει".

Μια πολυ ενδιαφερουσα απαντηση, με την οποια κανεις δε θα συμφωνησει απο αυτους που επισης περνανε δυσκολα ζορια σαν αυτο. Γιατι οταν το περνας, καμια φιλοσοφικη θεωρηση δε μπορει να ανακουφισει τον πονο σου.

Ο κ. Τερζοπουλος μιλησε και για την εποχη του "κλικ" και γιατι το περιοδικο αυτο ηταν φαινομενο για τα χρονια αυτα : "Ηταν αλλαγη της εποχης, γιατι μπαινανε μεγαλες μαζες στο προσκηνιο που ως τοτε ηταν στο περιθωριο. Το φαινομενο του "Κλικ" ηταν παγκοσμιο φαινομενο, γιατι παντου στον κοσμο, απο τη δεκαετια του '70 και κυριως απο τη δεκαετια του '80 μπηκαν μεγαλες μαζες στο κοινωνικο παιχνιδι που πριν με καποιο τροπο ηταν αποκλεισμενες. Στην Ελλαδα ηταν το αριστερο περιθωριο...Συνεπεσε με τη νικη του ΠΑΣΟΚ και με διαφορα τετοια. Μπηκαν στο παιχνιδι. Το τι απεγινε μολις μπηκαν στο παιχνιδι ειναι αλλη ιστορια".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ :

https://www.youtube.com/watch?v=Ew1I7tq5c08


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου