Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ

Ο Μαρκος Σεφερλης ηταν σαρωτικος στην πρεμιερα της νεας του πρωινης εκπομπης. Δε σταματουσε να μιλαει, πετουσε τη μια ατακα μετα την αλλη. Ηταν σε τρελα κεφια. Πηρε ολη την εκπομπη πανω του και εκανε ενα φοβερο one man show που δεν εχει υπαρξει ποτε σε πρωινη εκπομπη. Ο Αρναουτογλου μπροστα του φαινεται τοσο ξενερωτος.

Ο Σεφερλης ειναι ο κεντρικος παρουσιαστης, οπως φανηκε απο την πρωτη εκπομπη, κανοντας σαφες οτι δε θα ακολουθησει το "mega με μια" το κονσεπτ του τηλεοπτικου ζευγαριου οπως εγινε με το Λιαγκα και τη Σκορδα. Η Ελενα Τσαβαλια οχι μονο δεν ηταν μαζι του στο πρωτο μερος με τους πρωην παρουσιαστες και μετα στο εισαγωγικο μερος, αλλα καθοταν πισω πισω και δεν ηταν η πρωτη που "κληρωθηκε". Αυτο που εγινε απολυτα σαφες, λοιπον, ειναι οτι η νεα πρωινη εκπομπη του mega, ειναι ο Σεφερλης. Χαρη σε αυτον εγινε ολος αυτος ο ντορος το διαστημα που προηγηθηκε, χαρη σε αυτον το mega ειδε τετοια νουμερα μετα απο τοσα χρονια, νουμερα που εκανε τα στελεχη του να τριβουν τα ματια τους αλλα και τα χερια τους.

Με ενα πολυ ευρηματικο τροπο ξεκινησε η εκπομπη με τον Μαρκο Σεφερλη να μιλαει στους πρωην παρουσιαστες που περασαν απο την πρωινη ψυχαγωγικη ζωη του σταθμου. Απο τον Μικρουτσικο μεχρι το Φωτη και τη Μαρια κι απο τον Αρναουτογλου μεχρι τον Κωστοπουλο. Τους ειδαμε εναν-εναν σε καδρο μαζι με το μουσικο θεμα της εκπομπης που παρουσιαζαν. Ο Σεφερλης τους ζητησε να τον "φωτισουν" στη νεα του εκπομπη. Μια πραγματικα πολυ εξυπνη αρχη που ομως ηταν μονο η...αρχη.

Γιατι ακολουθησαν πολλα εξυπνα σκετς και ευρηματικοι τροποι παρουσιασης των θεματων. Η "κληρωση" των συνεργατων, η συνεντευξη του Μαρκου απο τον εαυτο του και οι ατακες και τα λογοπαιγνια να πεφτουν βροχη. Απεδειξε σε οσους τυχον δεν τον εχουν παρακολουθησει ποσο ταλαντουχος ειναι. Μπορει να μη σου αρεσει το χιουμορ του, να το βρισκεις χοντροκομμενο, αλλα δε γινεται να μην παραδεχτεις οτι ειναι χαρισματικος κωμικος και πολυ ταλαντουχος συγγραφεας.

Το νεο πρωινο του μεγκα ηταν κατι διαφορετικο ή τουλαχιστον ετσι φανηκε. Και φανηκε πολυ διαφορετικο γιατι το χιουμορ και το ταλεντο του Σεφερλη ηταν σαρωτικο. Τοσο που εκανε τους αλλους συμπαρουσιαστες και συνεργατες να ειναι απλα τα πιονια εκεινα που χρειαζονται ωστε να στηριξουν το "βασιλια" του παιχνιδιου που δεν ηρθε να ανατρεψει ολους τους κανονες (οι παραδοσιακες στηλες του πρωινου οπως η μαγειρικη και τα ζωδια παρεμειναν), αλλα να δωσει μια εντελως αλλη διασταση σε αυτο, να κατατροπωσει τον αντιπαλο (σκονη εκανε τους απεναντι) και να χαρισει πολλα δωρα (δηλαδη νουμερα) στο καναλι που χαμογελαει πλατια.

Η πρεμιερα του "mega με μια" εφτασε μεχρι και 60% τηλεθεαση!

Βεβαια, υπηρξαν και καποια αναμενομενα λαθη και αδυναμιες, οπως μια σχετικη αμηχανια που ειχε ο Σεφερλης στη συνεντευξη, καποια σαρδαμ που εκανε, καποια ακυρα που πεταξε. Ισως το οτι μιλουσε τοσο πολυ να εκρυβε και λιγο αγχος.

Παντως, δεν παρελειψε να πεταξει στην εισαγωγη του τα καρφια του, κατι που δειχνει οτι εκτος απο συγγραφικο και υποκριτικο ταλεντο, εχει και επικοινωνιακο ταλεντο, αφου ξερει πως να κανει τα μιντια να ασχολουνται μαζι του.

Η νεα εκπομπη θα εχει πολλα στοιχεια που την κανουν να εχει ενδιαφερον, οπως ζωντανες συνδεσεις, κοινο που ειναι στο πλατο και αλληλεπιδρα με τον παρουσιαστη, συνεντευξεις που παρουσιαζονται με διαφορετικο τροπο, φαρσες τηλεφωνικες και αλλα. Στοιχεια που κανουν ενα σχετικα χλιαρο και χωρις νευρο τηλεοπτικο ειδος, να αποκτα ζωντανια, αμεσοτητα και να χαριζει απλετο γελιο. Θυμηθειτε παλιες πρωινες εκπομπες, οπως αυτη με τη Μελετη, την Καγια και την 5αδα και θα καταλαβετε ποσο υπερεχει αυτο το νεο πρωινο.

Ενα πολυ σημαντικο ατου ειναι οτι η νεα πρωινη εκπομπη θα προσελκυσει, εκτος απο το κοινο, στο οποιο απευθυνεται το ειδος ολα αυτα τα χρονια, που ειναι οι νοικοκυρες, και πιο νεαρες ηλικιες, και αγορια και κοριτσια, και συνταξιουχους και ανεργους και εργαζομενους που εχουν ρεπο και θελουν να χαλαρωσουν στο σπιτι και παιδακια που ειχαν πυρετο και δεν πηγαν σχολειο (ή εκαναν πως εχουν πυρετο) και σιγουρα θα προτιμησουν τα αστεια του Σεφερλη απο το κουτσομπολιο της Σασας Σταματη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου