Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

greek media mpla mpla

-Πολυ καλες πωλησεις- που εχουν αυξηθει κατα πολυ το τελευταιο διαστημα- κανει η εφημεριδα "Παραπολιτικα". Σε αυτο παιζει ρολο αφενος το πλουσιο περιεχομενο, η καλη αρθρογραφια, το αποκαλυπτικο ρεπορταζ, αφετερου οι προσφορες και ο διαγωνισμος με δωρο i-phone 6. Οποιος θελει να επιβιωσει σημερα στο χωρο του Τυπου επιβαλλεται να συνδυασει και το καλο περιεχομενο και τις προσφορες. Γιατι αλλιως υπαρχει και η τηλεοραση και το διαδικτυο. Κι ας εχουν οι εφημεριδες το ρολο της εις βαθους αναλυσης, της ενδελεχους ερευνας και της εμπεριστατωμενης και με επιχειρηματα ενημερωσης.

-Τα "Παραπολιτικα" το Σεπτεμβριο αυξησαν την κυκλοφορια τους κατα 10%, με πωλησεις που ανηλθαν σε 31.798 φυλλα, κερδιζοντας 2.801 νεους αναγνωστες (μαζι με αυτους και μενα).


-Το "Καρφι" επισης σημειωσε αυξηση στις πωλησεις του. Το Σεπτεμβριο ειχε αυξηση 10% και αυτο και πουλησε 9.496 φυλλα, απεκτησε δηλαδη 1.490 επιπλεον αναγνωστες.


-Τα "Παραπολιτικα", εχουν και το σταθμο τους (Παραπολιτικα fm) και ετσι η εφημεριδα στηριζει το ραδιοφωνο και το ραδιοφωνο την εφημεριδα (για παραδειγμα στα φυλλα της εφημεριδας υπαρχουν μικρα διαφημιστικα για τις εκπομπες του σταθμου). Και απ' ο,τι διαβασα  ο εκδοτης της εφημεριδας Γιαννης Κουρτακης σχεδιαζει να επεκταθει στο χωρο των media με νεα εντυπα, εχοντας εδραιωθει ως ισχυρος παικτης στο χωρο, και αμα δημιουργησει και τηλεοπτικο σταθμο, θα μπορεσει να σταθει ισαξια διπλα σε Ψυχαρη, Μπομπολα και Αλαφουζο και -ποιος ξερει- μπορει και να τους ξεπερασει.


-Πρωτος σταθμος σε ακροαματικοτητα βγηκε γι' ακομα μια φορα ο Real Fm.


-Ο ραδιοφωνικος σταθμος του ΣΚΑΙ συνεχιζει την πτωτικη του πορεια και ειναι πλεον τεταρτος με ακροαματικοτητα 8,7% στην τελευταια μετρηση που εγινε. Ο "Μελωδια" ωστοσο, που ανηκει στον ιδιο ομιλο, ειναι δευτερος με 11,7%.


-Πολυ ασχημα τα παει και η τηλεοραση του ΣΚΑΙ αφου παροτι προστεθηκαν πολλες νεες εκπομπες τοσο ενημερωτικες οσο και ψυχαγωγικες, τα νουμερα τηλεθεασης εξακολουθουν να ειναι χαμηλα και με το ζορι ξεπερνουν το 10%.


-Οσοι εριξαν μαυρο δακρυ και διαμαρτυρηθηκαν για το "αδικο" λουκετο στην "καημενη" την ΕΡΤ, θα ηταν καλο να μαθουν για καποιες αποκαλυπτικες ειδησεις. οπως αυτη για τον Χρηστο Παναγοπουλο, που κατηγορειται μαζι με τον πρωην διευθυνοντα συμβουλο της ΕΡΤ και νυν συμβουλο εκδοσης, Αγγελο Σταγκο, για προκληση ζημιας που φτανει κοντα στα 700.000 ευρω!


-Ο Νικος Μουρατιδης, πολυ σωστα κατακρινει κατα καιρους τους σημερινους ραδιοφωνικους σταθμους για το οτι λειτουργουν με playlist, με χορηγους και χαζοχαρουμενους παραγωγους. Και δεν ειναι μονο αυτα. Ανοητες εκπομπες με αμορφωτους "δημοσιογραφους" παραγωγους, χωρις παιδεια και καλλιεργεια, χωρις ουσιαστικο λογο, κανουν εκπομπες εκτρωματα οπου σχολιαζουν δηθεν την επικαιροτητα (με τον δικο τους ηλιθιο τροπο) ή κανουν φτηνες φαρσες. Αυτο το κακο ραδιοφωνο το συνανταμε πολυ σε ολα τα FM. Φανταστειτε τι γινεται και με τα e-radio...Εκει βεβαια η ακροαματικοτητα ειναι τοσο μικρη που δεν χρειαζεται να ασχοληθεις. Απο τη στιγμη που ακουνε τους σταθμους αυτους οσοι τους κανουν και μερικοι φιλοι τους, δεν υπαρχει καμια επιρροη ουτε χρειαζεται να κανεις την οποιαδηποτε κριτικη ή σχολιο. Εννοειται, βεβαια, πως μπορει να υπαρχουν μερικα κρυμμενα διαμαντια στο χωρο αυτο των ιντερνετικων σταθμων. Παντως, ειτε στα FM ειτε στο ιντερνετ, το ραδιοφωνο για να ειναι καλο χρειαζεται να εχει αυτη την απροσδιοριστη και χωρις συνταγες "μαγεια", ενω χρειαζεται, οπως και σε καθε μεσο, και σε καθε δουλεια, για να ειναι καλο το αποτελεσμα, παρα πολυ δουλεια και προετοιμασια. Δε γινεται να βγαινεις 2 ωρες σε μια εκπομπη, να λες ο,τι σου κατεβει στο κεφαλι και να λες οτι κανεις "ραδιοφωνο".

-Να ενα παραδειγμα πολυ κακου ραδιοφωνου :
https://www.youtube.com/watch?v=8vrZggkUhMw

-Πεσανε να τον φανε τον Μαρκο Σεφερλη με την ατυχη φαρσα που εκανε. Που ηταν πραγματικα ατυχης και αθλια. Απο εκει που ολοι λεγανε για την πολυ καλη πρεμιερα του πρωινου, και ολοι ειχαν κατι καλο να πουν για τον πετυχημενο κωμικο που τους κανει να γελανε, με τη φαρσα στους ηλικιωμενους, τα θετικα σχολια εγιναν ανελεητο βρισιμο και επιθεση.

-Το χιουμορ και το καλαμπουρι εχουν και αυτα ορια. Ευκολα καποιος, που ολοι του λενε ποσο πλακα εχει, μπορει να ξεφυγει και να γινει κουραστικος ή γελοιος. 

-Τα νουμερα τηλεθεασης την πρωτη βδομαδα δεν ηταν αυτα που ειδαμε στην πρεμιερα, αλλα εξακολουθησαν να ειναι πολυ καλα ξεπερνωντας κατα πολυ το αντιπαλο πρωινο. Το θεμα ειναι οτι τα δυο πρωινα, και κυριως αυτο του μεγκα, ειναι οι παρουσιαστες του και τα υπολοιπα, οι συμπαρουσιαστες και η θεματολογια ειναι δευτερευοντα. Σημασια εχει τι θα πει ο Σεφερλης, τι υπονοουμενο θα πεταξει, τι γκαφα θα κανει και πως θα πρεπει μετα να απολογηθει γι' αυτην. Τα μιντια και το κοινο τους περιμενουν συνεχως στη γωνια ψαχνωντας αφορμη να τους "χτυπησουν".

-Οσοι εκτιθενται στο γυαλι και κυριως οσοι αμεσα ή εμμεσα, ηθηλημενα ή οχι, προκαλουν με τον τροπο τους, τοτε αμεσως γινονται "σακος του μποξ", οι ευκολοι στοχοι του αδηφαγου τηλεθεαμονος κοινου και των ανθρωποφαγων μιντια. Ουσιαστικα αυτα τα ατομα δεν ειναι απλα αντικειμενο κριτικης για τη δουλεια τους. Δεχονται λεκτικη βια. Σχολιαζονται ή κατακρινονται ή χλευαζονται για τις επιλογες τους στην προσωπικη ζωη, λιθοβολουνται για οποιο λαθος κανουν, τρωνε απιστευτο βρισιμο για καποια ατυχη και προκλητικη δηλωση τους, κανιβαλιζονται για την εξωτερικη τους εμφανιση. Μονο οσοι εχουν γερο, πολυ γερο στομαχι, αντεχουν. Και οσοι ειναι απολυτα σιγουροι για τον εαυτο τους και αυτο που κανουν, οσοι εχουν πολυ γερα θεμελια. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν το αντεχουν αυτο, γιατι ξεπερνα τα ανθρωπινα ορια. Ελαχιστοι αντεχουν και μενουν στο γυαλι. Υπαρχουν και οι τυχεροι που βγαινουν στο γυαλι, κανουν απλα τη δουλεια τους και ολα καλα. Ουτε κριτικες, ουτε συνεντευξεις, ουτε δημοσιες σχεσεις, ουτε πρωτοσελιδα, ουτε εξωφυλλα, ουτε κανιβαλισμος. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος που αγαπα τον εαυτο του, εχει καλες σχεσεις με τους γυρω του και μεγαλωσε φυσιολογικα, εχει αναγκη αυτη την υπερεκθεση και υπερπροβολη; Και ακομα κι αν αγαπας το χωρο αυτο του θεαματος, πρεπει να προσεχεις πολυ ωστε να μην προκαλεις, αν δε θες να γινεται αντικειμενο σκληρου σχολιασμου. Και μονο αν εισαι σιγουρος οτι το αντεχεις αυτο, πρεπει να προχωρησεις αφοβα.


-Στο πλαισιο αυτο, ειναι λογικη η αντιδραση πολλων με το νεο μουσικο ταλεντ σοου για παιδια "music school". Οταν βγαινεις στο γυαλι και σε βλεπει εκατομμυρια κοσμος και σε σχολιαζει, δε γινεται να μην επηρεαστεις. Ειδικα ενα παιδι μπορει να επηρεαστει πολυ ασχημα. Να "ψωνιστει", να νομιζει οτι ειναι κατι πολυ σπουδαιο και ιδιαιτερο, να γινει σνομπ, να αισθανθει παραξενα και αμηχανα με την ενασχοληση των αλλων μαζι του και μολις τελειωσει ολο αυτο και μολις πεσουν τα φωτα και οι προβολεις, να παθει σοκ και να του δημιουργηθουν ψυχολογικα προβληματα.

-Για τους λογους αυτους ειναι λογικη και σωστη η συσταση του ΕΣΡ και του Συνηγορου του Πολιτη : http://www.dete.gr/articles/237765

-Ειναι απιστευτο ποσοι παραπλανητικοι τιτλοι υπαρχουν σε διαφορα σαιτ ή περιοδικα. Διαβαζα, για παραδειγμα, το περιοδικο "YES" που ελεγε στο εξωφυλλο του "Χωρισμος βομβα για Λιαγκα και Σκορδα" και στο αρθρο μεσα ελεγε οτι δηθεν οι παρουσιαστες της εκπομπης ειναι πολυ αγχωμενοι για τον ανταγωνισμο και για το αν η νεα ομαδα θα "δεσει" και οτι δε θα διστασουν να διωξουν καποιο συνεργατη τους (αυτο εννοουσαν με τον "χωρισμο")...






-Παρτε μερος στο διαγωνισμο του περιοδικου Men's health για τα καλυτερα εξωφυλλα και κερδιστε πλουσια δωρα :
http://www.menshealth.gr/bestcover

-Εμενα παντως δε μου αρεσουν τα εξωφυλλα του Men's Health. Τα περισσοτερα δειχνουν τυπους με πολυ καλοσχηματισμενους κοιλιακους, αψεγαδιαστο κορμι και πολυ εως υπερβολικα "φουσκωτους". Δεν το θεωρω αυτο καλο προτυπο για το συγχρονο αντρα που επηρεαζεται και προσπαθει και αυτος να μοιασει σε αυτους τους τυπους. Ειναι για μενα αρνητικα προτυπα. Τι θα σου προσφερει να χτισεις 6-pack; Θα εισαι περιζητητος; Θα εισαι πετυχημενος και ευτυχισμενος; Θα βρεις γκομενα; Και ποιος ειπε οτι οι κοπελες θελουν αντρες με κοιλιακους; Το αντιθετο ισχυει μαλιστα. Οι περισσοτερες δηλωνουν οτι θελουν τον αντρα με κοιλια. Ακομα και η Κατερινα Στικουδη! Οποτε φιλε μου που βλεπεις αυτους τους τυπους στο Men's Health και λες "μακαρι να ημουν σαν αυτους" μη το σκεφτεσαι καν. Ενταξει, δε σου ειπα να γινεις και Λιαγκας, αλλα μην αγχωνεσαι να φτασεις αυτο το μοντελο αντρα των εξωφυλλων. Δεν αξιζει.

-Παντως το περιοδικο εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες και ερευνες που σχετιζονται με τον υγιεινο τροπο ζωης και μπορει καποιος να βγει πολυ κερδισμενος διαβαζοντας το και να γλιτωσει απο πολλες αρρωστιες. Εχει επισης μερικα πολυ καλα ρεπορταζ για θεματα υγειας και κοινωνικα θεματα. Τα περιοδικα που εχουν στοχο "μια καλυτερη ζωη" δεν πρεπει να κατακρινονται, αντιθετα να επιβραβευονται. Οταν ομως περνανε προτυπα "τελειοτητας", που συνδεουν την ομορφια, την εξωτερικη εμφανιση και το σωμα με την ευτυχια και την αξια ενος ανθρωπου, οταν σου λενε οτι "αν εισαι αντρας πρεπει να κανεις αυτο και αυτο", "αν εισαι 20 χρονων πρεπει να κανεις αυτο και αυτο", οταν προβαλουν συνεχως μοντελα και ηθοποιους με ιδανικες αναλογιες, οταν προβαλουν τα πιο ακριβα ρουχα και αξεσουαρ και στα επιβαλουν εμμεσα, οταν μιλουν για καταστασεις που ειναι εκτος πραγματικοτητας, οπως σεξ στο γραφειο, σα να ειναι καταστασεις που συμβαινουν συνεχεια και σε ολους, τοτε τα περιοδικα αυτα προκαλουν αγχος και οδηγουν το κοινο τους σε χειροτερο τροπο ζωης, με καταθλιψη, αγχος, ελλειψη αυτοεκτιμησης και αισθημα κατωτεροτητας. Γι' αυτο θελουν μεγαλη προσοχη.


-Η Ναταλια Γερμανου θα μετακομισει τελικα στο "Ε" με δυο νεες εκπομπες, ενα τηλεπαιχνιδι και μια εκπομπη με συνεντευξεις.


-Η Ελεονωρα Μελετη ειναι μια πολυ εξυπνη γυναικα, μια καλη παρουσιαστρια, αλλα εχει ξεφυγει. Την εχει "ψωνισει" για τα καλα. Τα δυο πρωτα επεισοδια της νεας της εκπομπης στο "Ε" θα ειναι αφιερωμενα στο προσωπο της και στα οσα εχει καταφερει μεχρι στιγμης στο χωρο. Δε θελει, λεει, να νομιζει το κοινο οτι εχει κανει μονο μεσημεριανα, αλλα οτι εχει υπαρξει και δημοσιογραφος και οτι εχει ασχοληθει και με διεθνεις ειδησεις...Οταν λεει δημοσιογραφος, εννοει τα κειμενα που της εγραφαν αλλοι και εκφωνουσε στο δελτιο ειδησεων του ΑΝΤ1. Στο πρωτο επεισοδιο εβαλε ανθρωπους απο το χωρο των μιντια που εχουν δουλεψει μαζι της, οπως η Γκαγκακη και ο Λατσιος να μιλησουν με τα καλυτερα λογια για το προσωπο της και βλεπουμε ολα οσα εχει κανει, απο εκπομπες μεχρι ολα τα εξωφυλλα και οι συνεντευξεις που εχει δωσει με τιτλους οπως "She is a star". Εκανε ειδικη παρουσιαση στους δημοσιογραφους για την εκπομπη της και πολυ εξυπνα στο πρωτο (κανονικο) επεισοδιο που θα εχει θεμα την "ελευθερια" εκανε και χρηση ναρκωτικων, ωστε να εχουν να λενε τα μιντια. Οταν εχεις δυο ολοκληρες εκπομπες αφιερωμενες στο προσωπο σου, οσο πετυχημενος κι αν εισαι, δειχνει ανθρωπο ψωνισμενο, αλαζονα, χωρις ιχνος μετριοφροσυνης. Ασε τους αλλους να κανουν αφιερωμα στο προσωπο σου, οχι να κανεις εσυ για τον εαυτο σου!


-Τι απεγινε η Αννα Δρουζα; Για οσους τυχον ανησυχειτε για την τυχη της πρωην παρουσιαστριας, που η τελευταια της εκπομπη στον ΣΚΑΙ κοπηκε επειτα απο τρεις μερες προβολης, μαθετε οτι ειναι καλα και εκτος tv. Πολυ καλα. Εχει τη δικη της εταιρεια φωτοβολταικων συστηματων στην Ιρια στο Ναυπλιο. Βεβαια, οταν λεμε οτι εχει τη δικη της επιχειρηση, δε σημαινει οτι ασχολειται και ενεργα. Απλα την εχει...

-Εχει επισης ακομα και το κοπιπεισταδικο σαιτ ποικιλης υλης boro.gr που καμια φορα θυμαται και κανει και δικα του θεματα :
http://www.boro.gr/75955/1610-pagkosmia-hmera-diatrofhs-polytimes-symvoyles-apo-th-nestl-kai-to-manamiagr
Οπως βλεπετε, η Αννα Δρουζα ειναι ακομα παρουσιαστρια αλλα ελαχιστοι το ξερουν αυτο, οπως φαινεται και απο τα views...Αν δεν εισαι στην τηλεοραση, ειναι πολλες φορες, σα να μην υπαρχεις. Αλλα αν αυτο που κανεις ειναι αξιοπρεπες, δεν πειραζει.









-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου