Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

greek media mpla mpla

-Είναι τέλη Μαρτίου και η τηλεοπτική σεζόν σχεδόν (!) έχει ξεκινήσει. Ένα νέο σίριαλ ("Με τα παντελόνια κάτω") προστέθηκε στην prime-time ζώνη. Οι "Ακίνδυνοι" επέστρεψαν "Πίσω στο σπίτι" ενώ σύντομα θα δούμε ξανά και το "Κάψε το σενάριο". Ακόμα αναμένονται και άλλες εκπομπές και shows, χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο αν θα προβληθούν. Αφού λοιπόν η σεζόν τώρα ξεκινάει, ας κάνουμε και εμείς μια νέα αρχή στη ζωή μας. Μπορεί να κοντεύει Απρίλης και να τελειώνει η σεζόν, αλλά δεν είναι αργά. Ας ανασυντάξουμε δυνάμεις και ας τρέξουμε να τα προλάβουμε όλα. Αφού η τηλεοπτική σεζόν τώρα ξεκινάει, ας το κάνουμε και εμείς.

-Μπορεί, βέβαια, στο μέλλον να πάψει να υπάρχει αυτό που λέμε "τηλεοπτική σεζόν". Η τηλεόραση, άλλωστε, κυρίως λόγω του διαδικτύου, μετασχηματίζεται σε τεράστιο βαθμό. Οργάνωση, όμως, πάντα θα υπάρχει με κάποιο τρόπο. Ειδικά στο χαοτικό περιβάλλον που ήδη έχει ξεπροβάλει, είναι επιβεβλημένη.

-Πόσο διαδραστική γίνεται η τηλεόραση με το "Καναλάρχης για μια μέρα" που εφαρμόζει ξανά το Mega; Οι τηλεθεατές διαμορφώνουν μεν το πρόγραμμα, αλλά μέσα από προεπιλεγμένες εκπομπές, σίριαλ κτλ που έχουν προβληθεί στο σταθμό. Είναι ένα πολύ μικρό βήμα διαδραστικότητας σε ένα μέσο που παραμένει ακόμα ελάχιστα διαδραστικό.

-"Κλαίει όλη η Ελλάδα" γράφει το πρωτοσέλιδο της "News" αναφερόμενη στον Τόμας Πρωτόπαπα. Δε θυμάμαι να έχω δει πιο γελοίο πρωτοσέλιδο. Μακάρι να γίνει καλά το παιδί, αλλά καθημερινά πεθαίνουν ένα σωρό νέα παιδιά από αυτοκινητιστικά, ναρκωτικά, αρρώστιες και δε μαθαίνουμε ποτέ γι' αυτούς. Γιατί να κλάψουμε για ένα μοντέλο/ηθοποιό που στην τελική δεν τον γνωρίζουμε κιόλας; Επειδή βγαίνει στο γυαλί; Αυτό του δίνει παραπάνω αξία; Γιατί να φτιάχνονται group συμπαράστασης στα social media για τον Τόμας και όχι για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν; Αυτό είναι ο φασισμός του γυαλιού.

-Το ζητούμενο όσον αφορά στην ελληνική tv και ειδικότερα στα σίριαλ είναι να επέλθει μια ισορροπία. Από εκεί που γίνονταν πάμπολλες σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν πρόχειρες, τώρα δεν γίνονται σχεδόν καθόλου. Από το ένα άκρο στο άλλο. Το μέτρο θα είναι να μη γίνονται ούτε πάρα πολλές ούτε πολύ λίγες, και να είναι καλές και ουσιαστικές. Αν γίνει ποτέ αυτό...Και στη ζωή αυτό είναι το ζητούμενο. Η ισορροπία. Αλλά εξαιρετικά δύσκολα επιτυγχάνεται.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μ΄όσα λες στην τελευταία παράγραφο.
    Τα ελληνικά κανάλια δεν γνωρίζουν ότι η τηλεοπτική σαιζόν αρχίζει την πρώτη σεπτεμβρίου και τελειώνει στις τριάντα ιουνίου; Οι επαναλήψεις επιτρέπονται μόνο τον Ιούλιο και Αύγουστο(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πχ αν το κοινό επιθυμεί να ξαναδεί μια γνωστή παλιά ταινία.Συμβαίνει αυτό στην Γαλλία με τις ταινίες όπου πρωταγωνιστεί ο Λουί ντε Φυνές )

    Αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν καινούργια προγράμματα,το καλύτερο που θα΄χαν να κάνουν θα΄ταν να βάλουν λουκέτο...¨Η τέλος πάντων να αφοσιωθούν σε πράγματα που ξέρουν να κάνουν καλά.Αν δεν απατώμαι το Μέγα είναι δυνατό στις Ειδήσεις (και στα σήριαλ στο παρελθόν) Να επενδύσει σ΄αυτές..Τι τις θέλει τις Τουκικές σειρές; Αντικουλτούρα κάνει; Το ξέρω ότι είμαι απόλυτος.. Καμμιά φορά όμως πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θέλουμε να τα βλέπουμε!

    Υπερμίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή