Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ;

Προσφατα ενας "φιλος" στο facebook, αποφοιτος Δημοσιογραφιας του ΑΠΘ, εγραψε σε status οτι ο Γιωργος Παπαδακης ειναι ενας αμορφωτος, που δεν ειναι δημοσιογραφος, που δεν του εφτανε η πρωινη εκπομπη, κανει και βραδυνη και τρωει τη δουλεια των νεων μορφομενων δημοσιογραφων. Του ειπα την αποψη μου, οτι ο Παπαδακης ειναι 20 χρονια στη δουλεια αυτη και οτι μπορει να μην ειναι δημοσιογραφος με την εννοια οτι δεν κανει ρεπορταζ, αλλα ειναι ενας πολυ πετυχημενος παρουασιαστης πρωινης εκπομπης και εχει λεγειν. Αυτος, αμεταπειστος, και αφου η "συζητηση" αναψε λιγο, με διεγραψε απο "φιλο". Του εστειλα μηνυμα και του ειπα : "Αυτα σας μαθανε στη σχολη; Να μη δεχεστε την αντιθετη γνωμη και να απορριπτετε οποιον την εχει;". Τελικα καμια σχολη δημοσιογραφιας δε σε κανει δημοσιογραφο. Γιατι δεν νοειται δημοσιογραφος που δεν ξερει να κανει ψυχραιμο διαλογο, να μην σεβεται τις αποψεις του συνομιλητη και να εχει απολυτες αποψεις (υπο αυτη την εννοια ενας αναρχικος για παραδειγμα δε μπορει να ειναι καλος δημοσιογραφος).

Και παμε τωρα στο καυτο ερωτημα : ειναι ο Παπαδακης δημοσιογραφος; Πριν, παντως, βρεθει στο χωρο των ΜΜΕ, εκανε πολλες δουλειες, οπως αποκαλυπτει στο "Πρωτο Θεμα" : "Δουλευω απο τα 12 μου χρονια κι εχω κανει ο,τι δουλεια μπορεις να φανταστεις : οικοδομη, γκαρσονι, κουβαλητης, μεχρι και στεφανια σε νεκροταφεια εχω κουβαλησει". Προερχεται απο παμφτωχη οικογενεια με πατερα εργατη. Δεν εχει πικρα για τα χρονια αυτα, αντιθετα μια "γλυκια νοσταλγια" αφου τοτε οι σχεσεις ηταν πιο ανθρωπινες. "Το παθος, η αγαπη, ο επαγγελματισμος και η αναγκη επιβιωσης" ειναι αυτα που τον κρατανε τοσα χρονια στην πρωτη γραμμη. Πατερας τριων γιων, λεει οτι δεν ηταν καλος πατερας αφου δουλευε συνεχεια, αλλα οτι δεν εκανε λαθη. Φιλους δεν εχει απο το χωρο, γιατι εχει τους φιλους του απο τα παιδικα χρονια που μεγαλωσαν μαζι. Περαν των προσωπικων παντως, που στο φιναλε δε μας αφορουν, παρα μονο ισως το φανατικο κοινο που μεγαλωσε μαζι του, οπως η γιαγια μου και ο παππους μου, ο παρουσιαστης του ΑΝΤ1 δηλωνει οτι δε θα ξανακαλεσει εκπροσωπο της Χ.Α. μετα το περιστατικο με το χαστουκι που εκανε το γυρο του κοσμου, οτι διαφωνει σε παρα πολλα με τον Αδωνι και πως δεν επιδιωκει επαφες και δημοσιες σχεσεις με δημοσιογραφους, αφου ουτε ειναι ουτε θελει να γινει διαπλεκομενος. Θελει να συνεχισει για χρονια τη δουλεια αυτη, αφου εχει και μια οικογενεια να συντηρησει, θεωρει οτι δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το να εισαι ανεργος (καλα, αν δεν ηταν και οι ανεργοι, να δω τι νουμερα θα εκανες...) και στο τελος, μας το χαλαει καπως, αφου λεει οτι δηθεν μπορει να μην πληρωθει για τη βραδυνη εκπομπη του, το "Sold out". Εκπομπη για την οποια κατηγορηθηκε πολυ με το σκεπτικο "δεν του φτανει το πρωινο και τα λεφτα που παιρνει". Ακομα και το "Πρωτο Θεμα" (η εφημεριδα που ανηκει στον Αναστασιαδη του ΑΝΤ1) τα εβαλε μαζι του ασκωντας του σκληροτατη κριτικη. Κοινως, του τα χωνει χοντρα, λεγοντας οτι ειναι αρχιτεμπελης, οτι δουλευει μονο 4ωρο, οτι ξεπουληθηκε, οτι δεν διαβαζει καθολου εφημεριδες κτλ. Και αν αυτα τα λεει το "Πρωτο Θεμα" φανταστειτε τι λενε οι αλλοι, μπλογκερ κτλ. Βεβαια, ο,τι και να λενε ο Παπαδακης εχει φανατικο κοινο που τον ακολουθει πιστα και τυφλα (;) και του χαριζει πρωτιες εδω και χρονια.

Και το ερωτημα παραμενει : ειναι δημοσιογραφος; Πανεπιστημιο δεν εχει βγαλει, δημοσιογραφια δεν εχει σπουδασει, ρεπορταζ δεν κανει. Αλλα ειναι παρουσιαστης ενημερωτικης εκπομπης 20 χρονια τωρα και το μονο σιγουρο ειναι οτι παιζει την κοινωνικοπολιτικη επικαιροτητα στα δαχτυλα του...Εχει λεγειν (παραεχει μαλλον) και ας μην ειναι καθηγητης πανεπιστημιου...γιατι να ειναι αλλωστε; πρωινη ενημερωτικη (λαικη) εκπομπη παρουσιαζει...δημοσιογραφος ειναι...ή δεν ειναι; Πειτε και εσεις καμια αποψη. 

Δεν ξερω, παντως, αν ειναι δημοσιογραφος ή οχι, αλλα ειναι σιγουρα ο ιδανικος και πλεον καταλληλος ανθρωπος για τη θεση αυτη...λες και γεννηθηκε για τη θεση αυτη. Και εχω την εντυπωση οτι οντως ειναι τιμιος ανθρωπος και δεν ειναι διαπλεκομενος.

ΥΓ.Παντως, δημοσιογραφος δεν ειναι απο την αποψη οτι ο δημοσιογραφος δεν γινεται ποτε ο ιδιος θεμα.
ΥΓ2.Βρειτε το λαθος (μια λεξη ειναι λαθος) στο ποστ αυτο και κερδιστε ενα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΟ!!

18 σχόλια:

  1. Τηλεοπτικές πρωτιές είχαν και έχουν τύποι και τύπισσες , όπως Μικρούτσικος , Στεφανίδου , Τράγκας , Τριανταφυλλόπουλος και γενικά πολλοί άλλοι άνθρωποι του πνεύματος... Γενικά , η αμετροέπεια , ο χυδαίος λαϊκισμός , η αγένεια , η απαιδευσιά , το θράσος , η ξετσιπωσιά και η παλιανθρωπιά είναι αρετές που εκτιμώνται δεόντως και επιβραβεύονται διαχρονικά από το τηλεοπτικό κοινό . Είναι κάτι σαν το πορνό της νοικοκυράς και του αργόσχολου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν παρακολουθώ τιβί..

    Μορφωμένων, βραδινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ta ellinika media stelexothikan apo atoma pou dn eixan tin katalili katartisi epidi kai mono den ypirxan spoudes mme ekeini tin epoxi. Ade vlaka...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάλια ο Παπαδάκης. Χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα αν και τι έχει σπουδάσει... Αν και δεν θα με προβλημάτιζε ποτέ! Κάνει με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του παρουσιαστή και βέβαια αυτό είναι!!

    Μία φιλική συμβουλή επειδή ενδιαφέρομαι να σε διαβάζω απο εδώ και μπρος... κοίταξε μήπως κάνεις κάτι με την γραμματοσειρά σου! Να είναι πιο ευανάγνωστη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μου απάντησες όμως!!!! Αυτές δεν είναι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλοί δημοσιογράφοι είναι σχεδόν αγράμματοι,άλλοι υπερόπτες και πολλοί "γλύφτες" των πολιτικών,που αποβλέπουν σε μελλοντικά οφέλη (διορισμούς σε θέσεις με υψηλούς μισθούς,εκλογική υποστήριξη για αξιώματα δημάρχων,βουλευτών κτλ.) και αρκετοί τα έχουν καταφέρει. "Το τερπνό μετά του ωφελίμου".Άλλωστε ο ΤΥΠΟΣ(έντυπος και ηλεκτρονικός) είναιη τέταρτη εξουσία,που δυστυχώς και αυτή την ασκούν πολλά ακατάλληλα πρόσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή