Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ

Οπως βλεπετε εχω ενα μπλογκ που γραφω για τηλεοραση και μιντια. Σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα ωστοσο να διευρυνω τη θεματολογια μου. Για το λογο αυτο σκεφτηκα θεματα εκτος τιβι και μιντια να τα γραφω σε ενα δευτερο μπλογκ. Μηπως ομως δεν ειναι καλη ιδεα να εχω 2 μπλογκ; Γιατι πες οτι ανοιγω δευτερο μπλογκ. Αντε να το κανω γνωστο παλι. Θελει τρελη προωθηση και πολυ χρονο να αφιερωσεις και δε θελω να το κανω λες και προκειται για τη δουλεια μου. Γι' αυτο σκεφτηκα να διευρυνω τη θεματολογια στο μπλογκ αυτο (αυτο σημαινει οτι θα αλλαξω και ονομα στο μπλογκ, κριμα και ειναι τοσο ωραιο) και να εχω ενα μπλογκ αντι 2.

Γιατι στο φιναλε θα πεις τα νουμερα τηλεθεασης, θα πεις τα τηλεοπτικα νεα, θα κανεις κριτικη στις εκπομπες αλλα μετα; Μου αρεσουν αυτα αλλα δε με γεμιζουν απολυτα. Μερικες φορες μαλιστα μου φαινονται τοσο αδεια. Θελω κατι παραπανω. Εξαλλου και η τηλεοραση ενα μεσο ειναι που περιεχει τοσα πολλα που δεν ειναι μονο...τηλεοπτικα...με καταλαβαινετε; Δηλαδη η τηλεοραση δεν εχει μονο σιριαλ...και τι ειναι αραγε τηλεοραση; Και στο ιντερνετ δεν υπαρχουν καναλια; Και το youtube τι ειναι; Η τηλεοραση σαν μεσο δεν προσφερει υλικο που αφορα μονο το ιδιο σαν μεσο. Ακομα και τα μεσημεριανα που ασχολουνταν με τα τηλεοπτικα δρωμενα, δεν εμεναν μονο σε αυτα. Και ο Κανακης, δε θα παιξει μονο αστεια βιντεο απο την ελληνικη τηλεοραση...αλλα ακομα και αν παιξει, αυτα τα βιντεο μπορει να ειναι απο την ελληνικη τηλεοραση αλλα δε θα αφορουν μονο αυτην και τα προσωπα της...μπορει να αφορουν την πολιτικη, τον κινηματογραφο κτλ. Αρα η τηλεοραση περιεχει μεσα της σχεδον ολες τις θεματολογιες με τις οποιες μπορει καποιος να καταπιαστει. Απο μαγειρικη μεχρι υγεια.

Αρα τι ειναι τελικα ενα τηλεοπτικο θεμα; Και ποιανων εκπομπων η θεματολογια αφορα το μεσο; Της Τατιανας; Η Τατιανα ειναι τηλεοπτικο προσωπο, αλλα καταπιανεται με πολλα διαφορετικα θεματα. Ο Ευαγγελατος ειναι τηλεοπτικο προσωπο αλλα ασχολειται με πολιτικα θεματα, αρα βλεπωντας την εκπομπη του περισσοτερο αντλεις υλικο για πολιτικο περιεχομενο και καθολου σχεδον για τηλεοπτικο. Εκτος αν ο Ευαγγελατος κανει δελτιο μαζι με τη Σταη και πεσει καταλαθος πανω της ή αν τσακωθει ασχημα με τον Αδωνι Γεωργιαδη...Επισης, ο Ευαγγελατος μπορει στην εκπομπη του, παροτι ειναι πολιτικη, να δειχνει αστεια βιντεο απο το ιντερνετ. Μπορει, ακομη, να εχει ειδησεις για gadgets, που στα gadgets τυπου i-pad μπορεις να δεις τηλεοραση...αρα τι ειναι τελικα τηλεοραση οταν μπορεις να τη δεις και απο ενα κινητο και απο ενα i-pad και απο μια κλασικη οθονη τηλεορασης; Τι ειναι αραγε τηλεοραση ωστε να υπαρχει τηλεοπτικο μπλογκ;

Πειτε μου τη γνωμη σας!

20 σχόλια:

  1. Αν το blog σου κινείται μόνο στην τηλεόραση, θα εγκλωβιστείς σε μια θεματολογία που λίγο πολύ επαναλαμβάνεται με συνέπεια να αναγκάζεσαι να λες τα ίδια και τα ίδια. Οι φόρμες και οι δομές των τηλεοπτικών εκπομπών (εισαγόμενες & όχι πρωτότυπες) δεν αλλάζουν εύκολα.

    Επιπλέον, μιλώντας για τηλεόραση μιλάμε για ένα εμπορικό προϊόν πρωτίστως και δευτερευόντως για ένα μέσο επικοινωνίας κλπ.

    Το τηλεοπτικό blog ασφαλώς δεν μπορεί να μένει στον «αφρό» του θεάματος. Οφείλει να μιλάει για όσα δεν «βλέπει» ο μέσος τηλεθεατής και δεν τα υποψιάζεται πολλές φορές. Επίσης πρέπει να δίνει (έγκυρες) πληροφορίες για τα off camera δρώμενα. Ότι δηλ. κάνουν οι τηλεκριτικοί οι οποίοι βέβαια δεν τα λένε και... τελείως όλα για... ευνόητους λόγους!

    Αυτήν τη στιγμή η τηλεόραση κοντράρεται με το ιντερνετ. Τη νέα ανερχόμενη δύναμη. Και η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις κυρίως στην TV και στο πρόγραμμά της, το οποίο συρρικνώθηκε. Οπότε καλύτερα να επεκταθείς και με άλλα θέματα παρά να φτιάξεις άλλο blog.

    Αυτά τα ολίγα!

    Αυτή η λεκτική επαλήθευση, είναι πολύ κουραστική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστω για την απαντηση. την εβγαλα την επαληθευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πρώτο στάδιο νομίζω ότι είναι καλύτερο να διευρύνεις τη θεματολογία σου στο υπάρχον blog. Αν δεις στην πορεία ότι σου προκύπτει να εκφραστείς με έναν διαφορετικό τρόπο, τότε το δεύτερο blog είναι μια καλή ιδέα. Ευχαριστώ για το πέρασμα Στέφανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια και ζήτησες την γνώμη μου να σου πω πως θα ήταν καλύτερα να είχες ένα. Ετσι ο αναγνώστης να μη ξέρει εκ των προτέρων πως θα διαβάσει αποκλειστικά τηλεοπτικά νέα.
    Υπάρχουν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουμε πολλά από τις σειρές κ.λ.π.

    Να είσαι καλά...μια σκέψη έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτιάξε μια ετικετούλα αγόρι μου να ξεμπερδεύεις...
    Μια ετικέτα με τη σχετική θεματολογία του θες και όλα μια χαρά.
    Προς τι το άλλο μπλογκ?
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα συμφωνήσω με την Λιακάδα.
    βάλε δύο ετικέτες, μία για τα τηλεοπτικά και μία για τα υπόλοιπα
    (λέω δύο άντε τρείς το πολύ γιατί οι πολλές θεωρώ οτι είναι εξίσου κουραστικές)
    ένα μπλόγκ με μόνο τηλεοπτικά δεν νομίζω οτι είναι ενδιαφέρον πια παρά μόνο ίσως για λίγους.
    Πιστεύω πως ένας νέος άνθρωπος έχει πολλά ενδιαφέροντα και πολλά ερεθίσματα για τα οποία θα θελήσει να γράψει κάποια στιγμή. Αν έχεις δύο μπλόγκ θα "πιεστείς" να βρίσκεις θέματα και για τα δύο και το θεωρώ πολύ κουραστικό και έξω απο την έννοια του μπλόγκινγ...

    Η επιλογή πάντα δική σου...
    όπως και να 'χει
    καλή αρχή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκοπός ενός προσωπικού blog είναι να είναι προσωπικό!! Δηλαδή να μας αντιπροσωπεύει και να έχουμε την άνεση να γράψουμε ότι θέλουμε χωρίς να μας περιορίζει η θεματολογία που του ορίσαμε κάποτε!! Γιατί ο άνθρωπος και τα ενδιαφέροντά του αλλάζουν Έτσι πρέπει να αλλάζει και η θεματολογία του blog!

    Οπότε η γνώμη μου είναι ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ που λέει και η διαφήμιση, μιας και είσαι τηλεορασάκιας!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στέφανε το αν θα κάνεις δυο μπλοκ, τρία ή δεκατρία αφορά εσένα. Εαν μπορείς να τα διαχειρίζεσαι κάντο. Εγώ δε θα μπορούσα.

    Εγώ μια άλλου τύπου συμβουλή θα σου δωσω. Το μαρκετινγκ σου πάσχει! Δεν είναι ωραίο να περνάς από όλα τα μπλοκ και να αφήνεις το ίδιο μήνυμα copy-paste. Είναι λίγο κοροϊδία. Δε θα σου φέρει αυτό αναγνώστες! Κάτσε γράψε ό,τι εσύ θέλεις και σιγά σιγά θα έρθουν οι αναγνώστες.Ή έστω εάν θέλεις να διαφημίσεις το μπλοκ σου μπες τουλάχιστον στον κόπο να διαβάσεις την ανάρτηση του άλλου για να αφήσεις σχετικό σχόλιο και όχι απλά το λινκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλει χτίσιμο το μπλόγκινγκ. Και επειδής είναι πολύ απαιτητικό σε χρόνο και προσπάθεια (αν θέλεις να κάμεις κάτι ψιλοσοβαρό), εγώ θα έλεγα πως δύσκολα συντηρούνται δύο μπλογκς. Άρα ένα και κάπως πολυθεματικό.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης, την Dear e-diary την καταλαβαίνω απόλυτα!! ;) Έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στέφανε.. θα συμφωνήσω με την Diary.. Διότι από οτι είδα μας πήρες όλα τα μπλογκς σβάρνα και άφηνες το ίδιο μήνυμα. Τουλάχιστον ας έμπενες στον κόπο να μας διαβάσεις. Διότι ζητάς να έρθουμε να σε διαβάσουμε χωρίς καν να αφιερώσεις χρόνο για εμάς. Αυτό και μόνο σου αφαίρεσαι "πόντους" από το μπλογκ σου και τους πιθανούς αναγνώστες σου..

    Τώρα αφού ζητάς την άποψή μου.. ενα μπλογκ με όποιο θέμα θες.. είτε ανάμεικτο (ανάλογα την διάθεση της ημέρας) είτε σταθερό σε θέμα.

    Καλή συνέχεια με το μπλογκ. Σε αυτή την φάση επέτρεψε μου να μην γίνω μέλος.. τα μέλη τα κερδίζεις μεσα απο τις αναρτήσεις σου.. όταν με κερδίσεις ευχαρίστως να γίνω.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φτιάξε ρε αδερφέ δυο κατηγορίες ώστε όπως μπαινει ο άλλος στο μπλογκ να επιλέγει τι θα βλέπει κατευθείαν. Έτσι α)διατηρείς όσους αναγνώστες είχες β)διευρύνεις το μπλογκ και ίσως το κοινό με την 2η κατηγορία γ)δεν χαραμίζεις χρόνο για προωθήσεις.

    Η ουσία είναι όμως να είναι εύκολα προσβασιμες και αντιληπτές οι κατηγορίες...
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Anisixe κλείσε και αυτό και πάνε σπίτι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σου είπα την άποψη μου και σε απάντηση σε σχόλιο σου!
    Προσωπικά δεν με αφορά καθόλου η θεματολογία της τηλεόρασης και δεν παρακολουθώ τηλεόραση ΚΑΘΟΛΟΥ εδώ και 11 χρόνια!

    Μπορείς να μην μπερδεύεις τα πράγματα και να κάνεις κάτι διαφορετικό κάπου αλλού!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα και καλό να κρατήσεις και να είναι ποικίλης ύλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου απάντησα στο copy-paste σχολιό σου στο blog μου. Δεν σε κατηγορώ για τίποτα αλλά συμφωνώ με την Χριστίνα για το ότι το marketing σου πάσχει. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να διαβάσει αυτά που γράφεις θα το κάνει.

    Με κάθε ευγενική και καλή διάθεση, και σου εύχομαι χιλιάδες αναρτήσεις με πολλούς και καλούς φίλους. Καλή σου μέρα!

    ΥΓ. Επίσης είναι καλό να απαντάς στα σχόλια των αναγνωστών σου, δείχνει διάθεση για διάλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Στέφανε. συμφωνώ με όσους γράψανε πιο πριν. Σπουδάζεις και επικοινωνιά παναθεμά σε και διαλέγεις τον πιο αγενή τρόπο να ξεκινήσεις. Βάζεις στον άλλο ξερά ενα κοπιαρισμένο κείμενο χώρις να καν να πεις μια καλημέρα/καλησπέρα εναν λόγο ρε παιδί που να πει ο άλλος α αυτός ενδιαφέρθηκε στα αλήθεια για αυτά που γράφω και δεν το κάνει να διαφημίσει αυτά που γράφει ο ίδιος.
    Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσεις κάτι για να φέρεις κόσμο. Είσαι εκ προοιμίου λάθος αν ξεκινάς ετσί και δύσκολα θα το καταφέρεις. Βρες το θέμα που γουστάρεις εσυ να ασχολείσαι και μην περιμένεις κατεύθειαν κόσμο να έρθει. Γυρνά βόλτες στους άλλους, σχολίασε όσα γράφουν και βλέπεις στην πορεία.
    Ελπίζω να μην είναι κάποια εργασία που έχεις να γράψεις στη μέση γιατι βλέπω γράφεις αρκετά χρόνια....
    Α και μην αφήνεις όλοκληρη λίστα ιστολογιών είναι πολλά, βάλε καλύτερα τα πρώτα 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα μπλογκ και καλό. Είναι και η κακούργα η μέρα που δεν έχει 48 ώρες για να τα προλαβαίνει κανείς όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή