Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

tv people quotes

"Όταν το έχεις, όταν το χιούμορ και ειδικά το ανάποδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, είναι βασικό στο πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, τότε δεν είναι δύσκολο (να λες σοβαρά πράγματα με χιούμορ). Εξάλλου, το σοβαρό από το αστείο λίγο απέχουν και κάθε σοβαρό έχει την αστεία πλευρά του, όπως και το αντίθετο. Αυτό που μερικές φορές μας δυσκολεύει είναι το να περιοριστούμε στη σατιρική προσέγγιση πραγμάτων, τα οποία μας θυμώνουν".
Ράδιο Αρβύλα, Τηλεθεατής

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

"(Δε μας αρέσει) η τηλεόραση που δεν σέβεται τον εαυτό της και τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Η τηλεόραση που στερείται αξιοπρέπειας και έστω μιας βασικής κουλτούρας. Η τηλεόραση που αποθεώνει την υποκουλτούρα. Η τηλεόραση που έχει μπερδέψει την ενημέρωση με την ψυχαγωγία. Η τηλεόραση που αντί να πολεμάει τις παθογένειες μιας κοινωνίας, όπως για παράδειγμα η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, η θρησκοληψία, η ομοφοβία, αντιθέτως "πατάει" επάνω τους και τις εκμεταλλεύεται για να "παγιδέψει" περισσότερους τηλεθεατές".
Ράδιο Αρβύλα, Τηλεθεατής

Πολύ ωραία τα λέτε αλλά και εσείς δεν αποθεώνετε την υποκουλτούρα;

"Η τηλεόραση πληρώνει την εσωστρέφεια της. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε σε προιόντα που επειδή ήταν διασκευασμένα δεν μπορούσε και η ίδια με τη σειρά της να τα εξάγει, και σε σειρές που ήταν τόσο...ελληνικίστικες, που δεν θα μπορούσαν να βγουν προς τα έξω. Την πάτησαν όπως ένα σωρό εμπορικές επιχειρήσεις που πουλούσαν τα προιόντα τους...μεταξύ μας".
Νίκος Ορφανός, Τηλεθεατής

Ενδιαφέρουσα άποψη. Χμμμ...Το "παρα πέντε" για παράδειγμα, ή το "καφέ της χαράς" άνετα θα μπορούσαμε να τα εξάγουμε σε χώρες του εξωτερικού αν δεν είχαν έντονο το...ελληνικίστικο στοιχείο (πχ αναφορές στον ελληνικό κινηματογράφο ή λογοπαίγνια με ελληνικές λέξεις ή αναφορά στην επικαιρότητα της Ελλάδας). Από την άλλη, δε θεωρώ και το καλύτερο οι σεναριογράφοι να γράφουν σειρές γνωρίζοντας από πριν ότι θα "ταξιδέψουν" και σε άλλες χώρες. Έτσι χάνουν το ελληνικό στοιχείο που τις κάνει να διαφέρουν από σειρές άλλων χωρών. Πάντως, το "Νησί" έκανε την αρχή και διαβάζω ότι και τα "Κλεμμένα όνειρα" ενδέχεται να...κάνουν καριέρα σε διάφορες βαλκανικές χώρες.

"Θεωρώ ότι η τηλεόραση που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν με χρειάζεται".
Λευτέρης Καπώνης, Τηλεκοντρόλ

Ούτε οι τηλεθεατές χρειάζονται φτηνιάρικες σειρές όπως το "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή".

"Τέλος πια τα κομμωτήρια στην τηλεόραση! Θα γίνει ακόμα πιο σκληρό ξεσκαρτάρισμα και θα πάνε περίπατο διάφοροι".
Γιάννης Μπέζος, Τηλεκοντρόλ

Καλά κύριε μου, μη φωνάζετε! Κρίμα που δεν έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε την οργή σας για αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα, δηλαδή τα ελληνικά σήριαλ, σαν βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ίσως τότε να περνούσε ένα νομοσχέδιο για τα κομμωτήρια της tv.

"Βλέπω πολύ λίγη τηλεόραση γιατί την αγαπάω πολύ και δεν θέλω να δω πώς έχει γίνει".
Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τηλεκοντρόλ

Μετά από σένα το χάος Χριστόφορε...που να δεις και πώς έγινε ο ελληνικός κινηματογράφος...ίδιος η τηλεόραση!

"Αυτό που με τρομάζει είναι ότι πάψαμε να ονειρευόμαστε στα ελληνικά...Με τρομάζει ότι η νέα γενιά μεγαλώνει με τέτοιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις. Με τρομάζει ο πολιτισμός που θα προκύψει από αυτήν την κρίση".
Μανούσος Μανουσάκης, Τηλεκοντρόλ

Ταμάμ ταμάμ...κύριε Μανουσάκη αφήστε τους τρόμους και τις ανησυχίες και γράψτε κάνα σήριαλ που θα αφορά τον (απαγορευμένο) έρωτα μεταξύ ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου