Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Ποιοί είναι οι πρώτοι σε κάθε τηλεοπτική ζώνη; Ποιοί είναι οι κερδισμένοι - μέχρι τώρα τουλάχιστον - της φετινής τηλεοπτικής σεζόν; ΙΔΟΥ :

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΝΗ : ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1


ΠΡΩΙΝΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΖΩΝΗ : ΠΡΩΙΝΟ MOU


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ : ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ


LEAD IN : ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ : MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ


PRIME TIME : ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ

Σχόλιο : Λοιπόν...Τι έχουμε; 

Τον Γιώργο Παπαδάκη που είναι σε αυτή τη ζώνη από αρχή ιδρύσεως της ιδιωτικής τηλεόρασης και σταθερά σε αυτήν μέχρι τώρα στο ίδιο κανάλι για 20 και κάτι χρόνια. Σταθερή αξία που λέμε. Τον έχει συνηθίσει και αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό και τον επιβραβεύει καθημερινά. Για τις γιαγιάδες και τους παππούδες είναι ο δικός τους άνθρωπος. Είναι η παρέα τους. Ο άνθρωπος που τους ενημερώνει, που τους λέει κάνα αστειάκι, που κάνει κοινωνική κριτική, που τους λέει τι σύνταξη θα πάρουν ή δε θα πάρουν κτλ. Τι να λέμε τώρα; Είναι μιντιακό φαινόμενο ο Παπαδάκης, είτε τον συμπαθείς είτε όχι. Είναι ένας συμπαθής ασπρομάλλης φαφλατάς με λέγειν, που  είναι μέσα στα κοινωνικοπολιτικά πράγματα της χώρας, παρότι δεν έχει κάνει ποτέ ο ίδιος ρεπορτάζ, αλλά 20 χρόνια στην καρέκλα έχει γίνει η πολιτική εγκυκλοπαίδεια της μεταπολίτευσης, που ξέρει να καλεί τους κατάλληλους πολιτικούς, που ξέρει να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις, που ξέρει να λέει αυτά που θέλει να ακούσει το κοινό του και που καλεί την φίλη του Λιάνα Κανέλλη που είναι κάτι σαν το δεξί του χέρι και χωρίς την οποία η εκπομπή δε θα ήταν αυτή που είναι. Εκτός, βέβαια, από τους μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, τώρα ο συμπαθής φαφλατάς έχει αποκτήσει και πιο νεανικά κοινά με την ανεργία στη χώρα μας να είναι στα ύψη. Γιατί όχι; Ο Παπαδάκης αρέσει και στους νέους. Άλλωστε ο Παπαδάκης έχει πολλά θέματα γύρω από την ανεργία και τα εργασιακά. Και ένας πολιτικός καυγάς με την Κανέλλη και τον Άδωνι δεν ελκύει μόνο τους παππούδες.

Πρωινό mou...Τα πρωινάδικα είναι ένα τηλεοπτικό προιόν που από την αρχή ίδρυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης καθιερώθηκαν και έγιναν συνήθεια κυρίως στις νοικοκυρές. Γιατί είναι πρώτο το πρωινό του mega; Απλό. Επειδή είναι mega και επειδή παίζει μόνο του μπάλα, ή τουλάχιστον έπαιζε μέχρι τώρα, αφού τώρα ήρθε η Τσιμτσιλή στον "ανταγωνισμό". Σαν πρωινάδικο δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Μια από τα ίδια. Μαγειρική, ζώδια, κουτσομπολιό. Η Φαίη Σκορδά αποστασιοποιημένη, σαν να μην είναι εκεί. Ο Λιάγκας, καλός μόνο στο να κάνει συνεντεύξεις από τα γνωστά προβλέψιμα πρόσωπα της showbiz. Ο Ουγγαρέζος καλός στο να γελάει δυνατά και η Σταμάτη να πετάει τη χολή της και τα υπονοούμενα της.

Κωνσταντίνου και Ελένης...Ένα ακόμα τηλεοπτικό, ίσως παγκόσμιο, φαινόμενο. Η σειρά με τις περισσότερες επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση. Ένα φτηνιάρικο σήριαλ γυρισμένο σε τηλεοπτικά στούντιο που ποντάρει στο χοντροκομμένο χιούμορ και τις ατάκες. Τηλεοπτικό ναρκωτικό στο οποίο έχει εθιστεί το αποχαυνωμένο τηλεοπτικό κοινό. Ο ΑΝΤ1 μας ψεκάζει χρόνια τώρα...Η σειρά έχει οφελήσει σημαντικά τους αλλοδαπούς στην εκμάθηση της ελληνικής αργκό...

Το κορίτσι που αγάπησα...Τούρκικο παραμυθάκι. Οι Έλληνες μισούν τους Τούρκους αλλά αγαπάνε ή μάλλον έχουν εθιστεί στις τούρκικες μελοδραματικές σαπουνόπερες. Ο γλυκούλης καστανός με τον οποίο είναι ερωτευμένη η πρωταγωνίστρια του έργου θα καταφέρει να "νικήσει" τον αρρενωπό μελαχρινό, που παντρεύτηκε την πρωταγωνίστρια παρά τη θέληση της, αλλά τώρα που το ξανασκέφτεται δεν είναι και άσχημος, τουλάχιστον στο σεξ; Λες και δεν ξέρουμε την απάντηση...

Κλεμμένα όνειρα...Η αριστουργηματική καθημερινή κοινωνική-δραματική σειρά δε θα μπορούσε παρά να είναι πρώτη στην prime time ζώνη, πρώτον και σημαντικότερον επειδή πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά από όλες τις απόψεις, και δεύτερον επειδή είναι σχεδόν η μοναδική ελληνική σειρά που παίζει φέτος.

Mega γεγονότα...Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που όλοι σχολιάζουν αρνητικά και όλοι το βλέπουν...Ο Έλληνας τηλεθεατής δε θέλει απλά την είδηση, θέλει και το σχόλιο ακόμα και αν προέρχεται από τον αντιπαθητικό Γιάννη Πρετεντέρη. Επίσης, δε θέλει πολλές ειδήσεις, αλλά θέλει τις "σημαντικότερες" ειδήσεις ή τη "σημαντικότερη" είδηση της ημέρας με πολύ ανάλυση, σχόλιο, διαφωνίες και καυγάδες. Για να ανάβουν τα αίματα...

Σουλειμάν...Στην Ελληνίδα μέση νοικοκυρά αρέσουν οι τούρκοι εραστές. Πόσο μάλλον αν ο τούρκος εραστής είναι με μεγάλα γαλάζια εκφραστικά μάτια, είναι σουλτάνος, μεγαλοπρεπής, εξουσιαστής και άτακτος σεξουαλικά. Η Ελληνίδα μέση (;) νοικοκυρά ερεθίζεται με τα μεγαλοπρεπή φορέματα, στέμματα και όλα αυτά τα βασιλικά ενδύματα. Όσο πιο ντυμένος είναι ο σουλτάνος, τόσο περισσότερο η φαντασία της οργιάζει. Ευτυχώς, η σειρά προβάλλεται τώρα που έχει κρύο, γιατί αν έπαιζε το Καλοκαίρι, η μέση μάλλον καμιά συγκοπή θα πάθαινε.






1 σχόλιο:

  1. 90% paparies mpes k se kamia selidasto fb autwn twn ekpompwn k seirwn h rwta ton kosmo pou tis parakolou8ei mpas k ontws katalaveis to logo. den uparxei oute mia nukokoira pou na vlepei ton souleiman ws gkomeno! eleos.. des to estw 1 fora k meta mila..

    ΑπάντησηΔιαγραφή