Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ : ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

-Για "αποτυχημένο photoshop" της ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο η (αριστερών φρονημάτων) εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" στο ρεπορτάζ της για τους 4 συλληφθέντες στην Κοζάνη, έχοντας και φωτογραφικό υλικό για του λόγου το αληθές. Η (δεξιών φρονημάτων) εφημερίδα "Δημοκρατία" ενώ αναφέρεται (χωρίς να το τονίζει όπως η Ελευθεροτυπία) στο φωτογραφικό ρετούς, σημειώνει ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν πραγματικά υπέστησαν επεξεργασία οι φωτογραφίες.

-Στην "Ελευθεροτυπία" γίνεται λόγος για την καταγγελία από το περιβάλλον των 4 συλληφθέντων για βαριές σωματικές βλάβες, κάτι που παραβλέπει να αναφέρει η "Δημοκρατία" στο ρεπορτάζ της.

-Για γόνους ευκατάστατων και γνωστών οικογενειών κάνει λόγο η εφημερίδα "Δημοκρατία", "λεπτομέρεια" που παραλείπει να αναφέρει η "Ελευθεροτυπία".

-Για τις μεγάλες πιθανότητες οι 4 συλληφθέντες να συνδέονται με τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" κάνει λόγο η "Δημοκρατία", ενώ αναφέρεται και στις πηγές της Αστυνομίας για πιθανή σύνδεση της ομάδας, με τη μεγάλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας, στη συμπλοκή της Πεύκης με έναν τραυματία αστυνομικό και στην έκρηξη στο Mall. Για όλα αυτά ούτε λόγος από την "Ελευθεροτυπία".

-Στον Νίκο Ρωμανό εστίασε η "Δημοκρατία", το γόνο της πασίγνωστης οικογένειας Νασιουτζικ, γιο της γνωστής συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ. Η εφημερίδα δίνει πληροφορίες για την πετυχημένη συγγραφέα καθώς και για το δικαστικό θρίλερ με τον πατέρα της. Καμιά αναφορά από την "Ελευθεροτυπία".

-Στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια αναφέρθηκε η "Δημοκρατία" (χωρίς σχολιασμό), ενώ η "Ελευθεροτυπία" το παρέλειψε.

-Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η "Δημοκρατία" για την στάση του απέναντι στο ζήτημα, ενώ η "Ελευθεροτυπία" αναφέρθηκε χωρίς σχολιασμό στις δηλώσεις του κόμματος.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΥΓ.Ε όχι και αμούστακοι οι 4 συλληφθέντες. Ο Μιχαηλίδης έχει μουστάκι και ας είναι...μισοξυρισμένο!
ΥΓ2.Αυτή η φωτογραφία του Ρωμανού (άσχετα που είναι ρετουσαρισμένη) μου προκαλεί κάτι παράξενο και απροσδιόριστο.
ΥΓ3."Αντάρτες πόλης ετών 21" γράφει η "Δημοκρατία". Το 21 να υποθέσω ότι βγαίνει σαν μέσος όρος των ηλικιών και των 4; Ας το κάνανε 20...
ΥΓ4.Δεν πειράζει και να αστειευτούμε λιγάκι με ένα τόσο βαρύ και σοβαρό θέμα αλλά η γελοιοποίηση που γίνεται σε social media σε θέματα σαν αυτό, που πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά, είναι αχαρακτήριστη.
ΥΓ5.Όπως αχαρακτήριστη είναι και η επιστολή του καθηγητή του Μπουρζούκου, Χρήστου Ιωαννίδη, που προέβαλλε το "Ράδιο Αρβύλα" το οποίο σημειωτέον έκανε πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό σχόλιο με το βίντεο που έδειξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου