Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες,
ας διαβασουμε ενα ακομα ενδιαφερον κοινωνικο ρεπορταζ της Κατερινας Σταυριδου στο περιοδικο "Τηλεθεατης" :

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Μπορει να μη ζουν στην Ελλαδα, καταφεραν ομως να πραγματοποιησουν τους στοχους τους εκμεταλλευομενοι την καταγωγη τους. Απεδειξαν για μια ακομη φορα οτι το ελληνικο δαιμονιο μπορει να κανει θαυματα!

Ειτε φτιαχνοντας σουβλακια στο Πεκινο ή σερβιροντας μουσακα στην Αλασκα, ειτε συμμετεχοντας στις παραστασεις του Cirque Du Soleil παιζοντας ουτι, μπουζουκι και τζουρα, οι Ελληνες ειναι παντου και τα καταφερνουν!

ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!
Πηγε για σπουδες στο Πεκινο και βαλθηκε να μαθει τους Κινεζους να τρωνε σουβλακι. Ο Βαγγελης Γιαννακαρος, με καταγωγη απο την Τσαγκαραδα Πηλιου, αφου πηρε το πτυχιο του απο το Thunderbird School of Global Management της Αμερικης, αποφασισε να συνεχισει σπουδαζοντας Κινεζικη Φιλολογια στο Πεκινο. Απο το 1987 ως το 1990 εργαστηκε στην ελληνικη πρεσβεια του Πεκινου, ενω στη συνεχεια σε μερικες απο τις μεγαλυτερες κινεζικες εταιρειες. Μεχρι που αποφασισε να ανοιξει και δικες του. Μια απο αυτες ηταν το "Greek Delicacy", στο οποιο σερβιρε σουβλακια. Οι πελατες του δεν αργησαν να λατρεψουν το γυρο και το τζατζικι κι ετσι πολυ συντομα ηρθε και το δευτερο, ενω λιγο καιρο αργοτερα εγκαινιασε το πρωτο ελληνικο εστιατοριο του Πεκινου, που ονομαζεται "Argo". Τα τρια εστιατορια του βρισκονται στην περιοχη Chang Ping, μια απο τις πιο πολυσυχναστες του Πεκινου. Αρκετες απο τις πρωτες υλες τις κανει εισαγωγη απο την Ελλαδα, οπως τα μπαχαρικα, τα τυρια, το λαδι, τις ελιες, το κρασι, το ουζο, ακομη και τον καφε.

ΓΙΑ...ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ
Πως θα σας φαινοταν αν πηγαινατε στη μακρινη Αλασκα και βρισκατε ενα εστιατοριο που σερβιρει σπανακοπιτα, ντολμαδακια και γεμιστα; Ο Χαραλαμπος Νικολαιδης καταφερε να κανει μοδα την ελληνικη κουζινα στο Φερμπανκς, την πιο κρυα πολιτεια της Αλασκας, οπου η θερμοκρασια φτανει καποιες φορες τους -52 βαθμους! Το πιο απιστευτο, δε, ειναι πως οι μονοι Ελληνες που ζουν εκει ειναι αυτος, η αδελφη του, η κυρια Ιουλια και η 85χρονη μητερα της. Ο πατερας του καταγεται απο την Καβαλα και η μητερα του απο την Ελασσονα. Εκεινος μεγαλωσε με τη γιαγια και τον παππου στην Ελασσονα και στη συνεχεια ακολουθησε την πορεια της οικογενειας. Απο τη Γερμανια στο Σιατλ της Αμερικης κι απο εκει στο Βανκουβερ του Καναδα. Μετα απο πολλες περιπλανησεις στο Τοροντο, στο Σικαγο, στη Μοντανα, στο Αινταχο κατεληξε στο Φερμπανκς της Αλασκα, μια πολη 120.000 κατοικων, οπου αποφασισε να πραγματοποιησει και το μεγαλο του ονειρο, να ανοιξει το δικο του εστιατοριο. Το "Bobby's down town" που σερβιρει ελληνικα φαγητα, απεκτησε φανατικους πελατες, που λατρεψαν το μουσακα, το σαγανακι, την ταραμοσαλατα και τον μπακλαβα, τον οποιο φτιαχνει ο ιδιος. Οταν πηγαινει, δε, η μητερα του να τον επισκεφτει, του φτιαχνει και γαλακτομπουρεκο, το οποιο γινεται αναρπαστο!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δυο ειναι οι μεγαλες του αγαπες, η γυμναστικη και η Ελλαδα. Ο Πετρος Παππας καταφερε να τα συνδυασει και τα δυο, βγαζοντας μαλιστα και χρηματα. Γεννηθηκε στη Μελβουρνη της Αυστραλιας απο Ελληνες γονεις. Απο πολυ μικρος ασχοληθηκε με την πυγμαχια, οπου γνωρισε πολλες επιτυχιες. Στη συνεχεια εγινε προπονητης και λιγο αργοτερα ανοιξε το δικο του γυμναστηριο. Σε ενα απο τα ταξιδια του στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στη Συρο, συναντησε καποιους γνωστους του απο την Αυστραλια, τους οποιους προσφερθηκε να ξεναγησει. Τους προτεινε μαλιστα μια ωρα την ημερα να κανουν και γυμναστικη. Καπως ετσι ξεκινησαν ολα. Επιστρεφοντας στην Αυστραλια διεδωσε την ιδεα του σε φιλους και γνωστους και την επομενη χρονια εφερε το πρωτο δικο του γκρουπ στην Ελλαδα. Οι πελατες του, συνηθως ανθρωποι που αγαπουν τον αθλητισμο, συνδυαζουν τις διακοπες τους στη χωρα μας με ενα καλο προγραμμα γυμναστικης. Μενουν περιπου 12 μερες κι εχουν την ευκαιρια να δουν τα αξιοθεατα της Αθηνας, οπως την Ακροπολη, την Πλακα και το Μοναστηρακι, αλλα και να απολαυσουν τον ηλιο και τη θαλασσα στη Ναξο, τη Σαντορινη, τη Συρο, τη Μυκονο και αλλα νησια.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΣΤΟ CIRQUE DU SOLEIL

Με τη μουσικη και τα τραγουδια της εχει ταξιδεψει εκατομμυρια θεατες σε ολο τον κοσμο. Η Νιτσα Μελα (Nitza Mela) καταφερε να γινει μελος του διασημου Cirque Du Soleil, εδωσε πανω απο 700 παραστασεις στο Λας Βεγκας με τον Cris Angel, αναδειχθηκε η Καλυτερη Καλλιτεχνης Εθνικ Μουσικης στα Μουσικα βραβεια του Λος Αντζελες και του Χολιγουντ, ενω την αποκαλουν η συγχρονη ρεμπετισσα της Αμερικης. Οι γονεις της μεταναστευσαν στον Καναδα το 1958. Η μητερα καταγεται απο τον Ποντο και ο πατερας της γεννηθηκε στον Πειραια, καταγεται ομως απο τη Μανη. Για 30 χρονια ο Βαγγελης Μελας ειχε τη δικη του μπαντα "Τα παιδια του Πειραια", με την οποια διασκεδαζε τους Ελληνες του Μοντρεαλ. Την αγαπη του για την Ελλαδα και τη μουσικη μετεδωσε και στα παιδια του. Η Νιτσα βρεθηκε στα 16 της να εχει την δικη της μπαντα, ενω πολυ γρηγορα αρχισε να συνθετει και τη δικη της μουσικη. Απο τον μπαμπα της ειχε μαθει το ουτι, το μπουζουκι και τον τζουρα, τα οποια και αποφασισε να συνδυασει με τα συγχρονα αμερικανικα ακουσματα. Σε καποιες παραστασεις που εδινε στο Τοκιο την ανακαλυψε ο Guy Laliberte, ιδρυτης του Cirque Du Soleil, και την καλεσε να συμμετεχει σε καποια events. Το 2005 που αρχισε να σχεδιαζει το "Delirium" της προτεινε και παλι να συνεργαστουν και συγκεκριμενα να ανοιγει το show. Εκεινη του αντιπροτεινε να λεει κι ενα ελληνικο τραγουδι. Πανω απο ενα εκατομμυριο θεατες σε ολο τον κοσμο που παρακολουθησαν τις παραστασεις του Cirque Du Soleil, εδιναν το πιο ζεστο τους χειροκροτημα στη Νιτσα Μελα. Η επομενη μεγαλη συνεργασια της ηταν με τον Cris Angel στην παρασταση "Believe" στο Λας Βεγκας. Μεσα σε δυο χρονια εδωσαν 700 παραστασεις. Αυτο το διαστημα η Νιτσα, που ανηκει πια στο δημιουργικο τιμ του Cirque Du Soleil, γραφει τη μουσικη για την παρασταση που θα παρουσιασουν το 2012, στην οποια βεβαια θα συμμετεχει και ως ερμηνευτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου