Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

mag you are right

"Η περικοπή των μισθών στην Ελλάδα είναι ένα αναγκαίο μέτρο, όσο δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις σε θέματα γραφειοκρατίας και υποδομών, και όσο δεν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα εξαιτίας των ισχυρών συντεχνιών. Οι μισθοί είναι η εύκολη λύση".
Στέλιος Σταυρίδης, Διευθύνων σύμβουλος ομίλου Ideales, Κ

"Το ενδιαφέρον με το επιχειρείν είναι ότι η διαδρομή είναι σχεδόν πάντοτε αχαρτογράφητη. Γι' αυτό κιόλας οι περισσότεροι φοβόμαστε να κάνουμε το βήμα στο άγνωστο. Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Να βγούμε από την ασφαλή περιοχή του προβλέψιμου στο μεγάλο πουθενά".
Κίμων Φραγκάκης, Status

"Είτε πετύχει η μια ή η άλλη ιδέα, είτε προχωρήσει ο ένας ή ο άλλος επιχειρηματίας μέσα από λάθη και κατορθώματα, ωφελημένη θα βγεί η κοινωνία συνολικά. Από το μικρό, ατομικό πρότζεκτ που γεννά μια νέα, έξυπνη υπηρεσία, μέχρι τη μεγάλη παραγωγική επένδυση που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και προοπτική για τη χώρα είναι να αυξηθεί η υγιής επιχειρηματικότητα".
Κίμων Φραγκάκης, Status

"Η μεγαλύτερη τέχνη όλων των εποχών είναι το μελό. Πως θα κάνεις τον άλλο να συγκινηθεί. Ο κόσμος αυτό θέλει από την τηλεόραση, να συγκινηθεί, να ξεφύγει από τα ίδια. Ο τρόπος που θα διαχειριστεί κανείς αυτό το πράγμα έχει μεγάλη σημασία και είναι και αυτό που τελικά θα κάνει τη διαφορά. Αλλιώς όλοι θα έκαναν επιτυχία".
Σταύρος Ζαλμάς, Τηλεθεατής

"Όσες φορές μετάνιωσα για κάτι ήταν επειδή δεν είχα εκτιμήσει σωστά μια κατάσταση, παρασύρθηκα και είπα τελικά ψέματα στον εαυτό μου. Πρέπει να μπορείς να ελέγχεις και τη ματαιοδοξία σου και τις υλικές σου ανάγκες, για να μην εξαναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι".
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τηλεθεατής

"Η σάτιρα θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή απο την ίδια τη δημοσιογραφία. Και διακρίνω ότι στη σάτιρα προσπαθούν με ανέκδοτα επιπέδου ξανθιάς ή Ποντίων να κερδίσουν το κοινό. Δεν πρέπει. Τα καλά ανέκδοτα είναι τα δύσκολα ανέκδοτα, τα πολύπλοκα ανέκδοτα...Η σάτιρα έχει αξία όταν, πρώτα από όλα, εγώ ο ίδιος αυτοσαρκάζομαι. Σάτιρα δεν είναι να κάνεις πλάκα με τον χοντρό πολιτικό".
Σταύρος Θεοδωράκης, Τηλεθεατής

"Φαντάζομαι ότι ακόμη και στις μεγαλύτερες δυσκολίες χρειάζεται το χιούμορ για να τα βγάλουμε πέρα. Το χαμόγελο στα χείλη θα πρέπει να το κρατήσουμε με κάθε τρόπο...Τα παιδιά δεν πρέπει να μας βλέπουν στενοχωρημένους, νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που τους κάνουμε, απ' ο,τι αν λείπουν κάποια χρήματα για να πάρουμε ορισμένα πράγματα".
Θέμος Αναστασιάδης, Τηλεθεατής

"Αυτό που βιώνουμε σήμερα στη συμπεριφορά της A.I. σε ένα σύγχρονο FPS δεν διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη που βλέπαμε τρία-τέσσερα χρόνια πριν. Τα μοτίβα συμπεριφοράς των εχθρών είναι τυποποιημένα, αντιδρούν στις κινήσεις μας, ως επι το πλείστον, ανόητα και καθυστερημένα, διαθέτουν σημάδι "στο γάμο του Καραγκιόζη" ή "μύγα στο φτερό (αν παίζετε στο easy ή στο hard), ενώ ένα ακόμα πιο εκνευριστικό τρικ που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα αυξημένα επίπεδα δυσκολίας είναι το ότι μειώνουν απλά την αντοχή του ήρωα μας στα πυρά και την ανθεκτικότητα των αντιπάλων στα δικά μας. Λαμπρή ιδέα...
Νομίζω ότι είναι καιρός οι ομάδες ανάπτυξης να σοβαρευτούν και να παρουσιάσουν επιτέλους μία A.I. που θα ξεφεύγει από τα όρια του "στέκομαι σε ένα σημείο ακάλυπτος, πυροβολώ τον παίκτη και, όποτε το θυμηθώ, κρύβομαι πίσω από κανέναν τοίχο".
Γιώργος "Sephir" Δεμπεγιώτης, PC master

"Πρόσφατα με ρώτησε συνάδελφος από το εξωτερικό, στο πλαίσιο gaming συζήτησης, "πώς θα περιέγραφα τους Έλληνες gamers;". Συνήθως αποφεύγω τα ισοπεδωτικά στερεότυπα, αλλά χωρίς δισταγμό, απάντησα ότι ο μέσος (για να μην παρεξηγηθώ) Έλληνας gamer είναι ενθουσιώδης, ζωηρός, εκφράζεται ανοιχτά και χωρίς φραγμούς...Αυτό που εννοούσα πραγματικά ήταν "φωνακλάς, ξερόλας, εγγενώς αντιρρησίας και κουτοπόνηρα αντιεξουσιαστής".
Δεν είναι παράλογο, δυστυχώς έτσι έχουμε μεγαλώσει και είναι, θεωρώ, απόλυτα φυσιολογικό, καθώς πάντα αιωρείται κάτι από πάνω : ένα βάσανο, μία απειλή, ένας έλεγχος. Οι παλιοί το έλεγαν κατοχή, μετά είχαμε τον εμφύλιο, τον κακό βασιλιά και το δικτάτορα, χούντα, Πολυτεχνείο και τανκς, τώρα έχουμε τη διαφθορά, την κρίση το ΔΝΤ. Αν δε σας αρκούν αυτά, έχουμε και 400 χρόνια πιο πίσω με έναν μπάστακα καλοβολεμένο Οθωμανό. Πώς να μην έχεις λοιπόν έναν εγγενή φόβο ότι υπάρχει κάποιος που σ' την έχει φυλαγμένη, κάποιος που θέλει να σε κοροιδέψει και πρέπει να τον ξεγελάσεις, να τη βγάλεις καθαρή με οποιονδήποτε τρόπο;...
Και για να επιστρέψω στον πρόλογο, είναι κάτι που κάνουμε και ως gamers. Θα μας ζητήσει ένας developer λεφτά για να παίξουμε το παιχνίδι του; Είναι κλέφτης και απατεώνας. Θα πει κάποιος ότι τα Zergs είναι καλύτερα από τους Terrans; Είναι άσχετος, αδαής και θα πρέπει να πεθάνει αργά και βασανιστικά. Θα κάνουμε instalock τον ήρωα που θέλουμε στο League of Legends ή θα αδιαφορήσουμε για τη σύνθεση της ομάδας και αν πει κάποιος κάτι, τον βρίζουμε. Θα βρίσουμε τους νουμπάδες στο Battlefield που δεν όρμησαν μαζί μας στο βέβαιο θάνατο. Θα ζητήσει ο Guild Leader για το καλό της ομάδας να διαβάσουμε τακτικές για το boss; Είναι δυνάστης, καταπιεστικός και ξερόλας. Δεν δεχόμαστε συμβουλές από συμπαίκτες, δεν εξηγούμε φιλικά, δεν επικοινωνούμε με την ομάδα, δεν κάνουμε διάλογο σε φόρουμ, γιατί ασυνείδητα παίρνουμε αμυντική στάση. Πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να μειώσουμε το raging που το έχουμε έτοιμο στο τσεπάκι - δεν είναι όλοι κακοί εκεί έξω".
Χρήστος "Kuv" Κουβόπουλος, PC master

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου