Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Άρης Καλογερόπουλος μίλησε στον "Τηλεθεατή" και την Κατερίνα Σταυρίδου για την εκστρατεία του για την επιστροφή των αρχαίων μαρμάρων στον τόπο τους, τόσο των ελληνικών όσο και άλλων λαών. Αφορμή, όπως λέει, ήταν η επίσκεψη του στο Βρετανικό Μουσείο όπου διαπίστωσε το μέγεθος της κλοπής των ελληνικών κυρίως έργων και αυτό τον ώθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία του μοιράζοντας εικόνες με συνθήματα όπως "Είμαι Έλληνας και θέλω να γυρίσω πάλι" γραμμένο σε πολλές γλώσσες. Η ανταπόκριση, όπως λεει, ήταν μεγάλη και απ' όλο τον κόσμο. 
Ο Άρης Καλογερόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα και απο το 2010 μένει μόνιμα στο Ολτενμπουργκ της Βόρειας Γερμανίας. Ο ίδιος εξηγεί γιατί αποφάσισε να πάει να ζήσει στη Γερμανία : "Έφυγα με αφορμή την ηθική κρίση. Είχα μια πολύ πετυχημένη πορεία και ειδικά τον τελευταίο χρόνο και δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγω. Δεν μπορούσα ομως πλεον να λειτουργήσω, να παράγω, είχα στερέψει. Έψαχνα να πάω κάπου να ηρεμήσω, έτυχε να γνωρίζω τον τόπο κι έτσι το αποφάσισα". 
Ο Άρης Καλογερόπουλος είναι μουσικοσυνθέτης, τα τελευταία δέκα χρόνια γράφει μουσική για διαφημίσεις, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου