Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Για 7 Ελληνες επιστημονες που διαπρεπουν στο εξωτερικο διαβασα στο ρεπορταζ της Αφροδιτης Ραυτοπουλου στο περιοδικο "Benefit".



Η Ντορις (Θεοδωρα) Χατζηστυλιανου, που οπως σωστα σημειωνει η δημοσιογραφος, δικαιωνει το ονομα της, προσφεροντας το δωρο του Θεου, την ιδια τη ζωη, σε παιδια που πασχουν απο ρετινοβλαστωμα, τον πιο κοινο οφθαλμικο ογκο της παιδικης ηλικιας που μπορει να αποβει θανατηφορος, αν δεν αντιμετωπιστει εγκαιρως.



Ο Κωνσταντινος Πολυχρονακος ο οποιος υποσχεται ριζικη θεραπεια στους νεαρους ασθενεις του που υποφερουν απο διαβητη τυπου 1 και ειναι αναγκασμενοι να λαμβανουν ινσουλινη εφ' ορου ζωης.



Ο Γιωργος Λαδας ο οποιος καταφερε να βαλει τελος στις πολυωρες επεμβασεις αφαιρεσης μεταστατικων ογκων στους πνευμονες χαρη σε ενα υπερσυγχρονο λειζερ.



Ο Νικος Στεργιου ο οποιος ανοιγει νεους οριζοντες ζωης σε μωρα που πασχουν απο εγκεφαλικη παραλυση, αλλα και σε ενηλικες που αντιμετωπιζουν κινητικα προβληματα.



Η ψυχολογος Χαρις Καρνεζη η οποια ανεπτυξε μια απροσμενη θεραπεια για τον αυτισμο, υποστηριζοντας οτι το θεατρο μπορει να θεραπευσει το μεγαλο φασμα της νοσου. Η ιδια εφαρμοζει ηδη με μεγαλη επιτυχια τη μεθοδο του "Γνωστικου Συμπεριφορικου Δραματος" στην Ιρλανδια και την Αυστραλια.



Ο καθηγητης Μαιευτικης-Γυναικολογιας Γιωργος Μακρυδημας ο οποιος ανεπτυξε νεα εξεταση που υποσχεται διαγνωση της μεσογειακης αναιμιας στο εμβρυο πολυ πιο νωρις απ' ο,τι γινεται σημερα.



Ο αιματολογος Γιωργος Βασιλειου η ανακαλυψη του οποιου εχει ανοιξει τον δρομο για τη θεραπεια μιας οξειας μορφης λευχαιμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου