Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2013-2014

Η τηλεοπτική σεζόν 2013-2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Πολλά προγράμματα, βέβαια, περιμένουν να πάρουν σειρά και ενδέχεται να περιμένουν μέχρι και το Νοέμβρη (ίσως και Δεκέμβρη). Πολλά, όμως, είναι αυτά που βρήκαν ήδη θέση στο νέο ελληνικό τηλεοπτικό χάρτη. Ήδη από το Καλοκαίρι πληροφορούμαστε για τις νέες μεταγγραφές (που φέτος είναι πάρα πολλες), για τις μετακινήσεις, για τις νέες σειρές και εκπομπές. Φήμες που ακούγονταν όλο αυτό το διάστημα, σιγά-σιγά διαψεύδονται ή επιβεβαιώνονται. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι συμβαίνουν πράγματα στην τηλεόραση, υπάρχει ζωντάνια, υπάρχει αγωνία και ενδιαφέρον για όσα θα δούμε φέτος. Ας δούμε τι παίζει σε κάθε κανάλι ξεχωριστά :

STAR

Το STAR είναι το μόνο τηλεοπτικό κανάλι για το οποίο η τηλεοπτική σεζόν άρχισε κανονικά εδώ και δύο βδομάδες. Όλοι οι παρουσιαστές και εκπομπές πήραν τη θέση τους και το φετινό πρόγραμμα του STAR έχει ήδη διαμορφωθεί. Ο Σταμάτης Μαλέλης μετά από χρόνια αποχωρεί (πηγαίνοντας στον ΣΚΑΙ) και ο σταθμός κάνει στροφή στην ενημέρωση. Η Μάρα Ζαχαρέα, αναλαμβάνει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων, το οποίο αφήνει πίσω το lifestyle και γίνεται αμιγώς (ή σχεδόν) ενημερωτικό και με σχολιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος κατάλαβε ότι το web tv δεν είναι αρκετό...Η Πόπη Τσαπανίδου, φεύγει από τον ΣΚΑΙ, για να αναλάβει την πρωινή ενημερωτική ζώνη με την εκπομπή U LIVE. Στη δεύτερη κιόλας εκπομπή σημειώνεται κόντρα μεταξύ της παρουσιάστριας και του Πάνου Καμμένου, με τον δεύτερο να αποχωρεί από το πλατό και τα social media να παίρνουν φωτιά. Η Ελεονώρα Μελέτη συνεχίζει στο γνώριμο ύφος της εκπομπής της με νέο τίτλο "Μελέτησε το", στις 1 το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν ο Φώτης και η Μαρία (που μετακομίζουν από την απογευματινή στην μεσημεριανή ζώνη) και στη συνέχεια η Τατιάνα Στεφανίδου με το "Μίλα" συνεχίζει στο ίδιο ύφος με πέρυσι. Για πρώτη φορά το STAR, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, βάζει τούρκικο σίριαλ στο πρόγραμμα του, την "Προδοσία".

ΣΚΑΙ

Ο Σταμάτης Μαλέλης επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στον ΣΚΑΙ και αναλαμβάνει γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου παρουσιάζει την νέα εκπομπή "Χτύπα ξύλο" με θέματα για τη γυναίκα, το παιδί, την υγεία και την ευεξία. Ο Λυριτζής-Οικονόμου συνεχίζουν στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, τη σκυτάλη παίρνει η αντικαταστάτρια της Πόπης Τσαπανίδου, Άννα Μπουσδούκου, με το "Τώρα", στις 12 ο Γιώργος Αυτιάς, που πέρυσι ήταν στην ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου και φέτος γίνεται καθημερινός, ενώ στις 1 η νέα μεταγγραφή του ΣΚΑΙ, η Χριστίνα Λαμπίρη παρουσιάζει τη νέα infotainment εκπομπή με τίτλο "ExCel!ent" (ελπίζω ότι το γράφω σωστά). Συνεχίζουν κανονικά με τις εκπομπές τους η Εύα Αντωνοπούλου, Ελένη Ψυχούλη και Νίκος Ευαγγελάτος.

ALPHA

Μετά από 2 χρόνια απουσίας επιστρέφει στη μικρή οθόνη η "Ελληνοφρένεια" αυτή τη φορά στον Alpha. Ο Λάκης Λαζόπουλος γι' αυτή τη σεζόν θα πραγματοποιήσει τέσσερα "Αλ τσαντίρια" εκτός Αθήνας, ενώ ετοιμάζει τη νέα δικαστική σειρά "Δια ταύτα" (λέγεται ότι για τη σειρά αυτή έκανε πρόταση στον εχθρό του Αντώνη Πρέκα ο οποίος είπε ένα μεγαλοπρεπές όχι). Μια ακόμα ελληνική σειρά που θα ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του σταθμού είναι η κωμωδία "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα". Προς το παρόν, ο σταθμός έχει ακόμα πολλές επαναλήψεις, οι ΠΕΔΕΣ τέλειωσαν επιτέλους και αναμένονται πρεμιέρες από Δευτέρα για την Ελένη Μενεγάκη και τους "Δέστε τους". Η Αννίτα Πάνια θα συνεχίσει και φέτος με το "Αννίτα SOS", η Κατερίνα Καραβάτου επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απουσίας στον Alpha και αναλαμβάνει την παρουσίαση του "Μες στην καλή χαρά" τα Σαββατοκύριακα μετά την αποχώρηση της Ναταλίας Γερμανού. Η εκπομπή "Στην υγειά μας" βρήκε νέα στέγη στον Alpha, έπειτα από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

MEGA

Ο Λιάγκας και η Σκορδά φεύγουν, ο Ουγγαρέζος παραμένει στο πρωινάδικο και παρουσιάζει νέο τηλεπαιχνίδι. Το πρωινό του MEGA αναλαμβάνει να παρουσιάσει ο Πέτρος Κωστόπουλος. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αναλαμβάνει δική του εβδομαδιαία εκπομπή μαγειρικής. Το MEGA μετά από χρόνια, ξαναπροβάλλει παιδικό πρόγραμμα στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Νέα κωμωδία με Μπέζο και Δανδουλάκη ξεκινά στο MEGA με τίτλο "Το σπίτι της Εμμας", ενώ συνεχίζονται τα τούρκικα "Fatmagul" και "Ενα αστέρι γεννιέται", αλλά και τα ελληνικά "Κλεμμένα όνειρα" και "Με τα παντελόνια κάτω". Οι Καμπουράκης-Οικονομέας έχουν ήδη επιστρέψει στις επάλξεις τους.

ΑΝΤ1

Ο Λιάγκας και η Σκορδά μετακομίζουν στον ΑΝΤ1 και αναλαμβάνουν το πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του σταθμού. Εκτός από το τηλεοπτικό ζευγάρι, υπέγραψαν συμβόλαιο στον ΑΝΤ1 η Ναταλία Γερμανού, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Μαρία Μπεκατώρου. Στην ελληνική μυθοπλασία, θα δούμε το νέο καθημερινό "Μπρούσκο", ενώ συνεχίζεται το τούρκικο "Karadayi" και ο "Σουλειμαν". Ο Γιώργος Παπαδάκης για 23η χρονιά θα παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου