Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

greek media mpla mpla

-Τις προηγούμενες μέρες μονοπώλησε την επικαιρότητα το ζήτημα της ΕΡΤ και ακόμα και τώρα είναι ένα θέμα που ακόμα συζητιέται και θα έχουμε και εξελίξεις για να συζητάμε και άλλο. Σε επόμενο ποστ θα γράψω αναλυτικά για την ΕΡΤ.

-Το περιοδικό People, που είχε βγάλει ο Κωστόπουλος πριν δυο χρόνια και έκλεισε μαζί με τους άλλους τίτλους της ΙΜΑΚΟ, επανακυκλοφόρησε αυτή τη φορά μαζί με το «Πρώτο Θέμα». Κάθε βδομάδα, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε το γνωστό lifestyle περιοδικό μαζί με την κυριακάτικη εφημερίδα.

-Μαζί με το κλείσιμο της ΕΡΤ επήλθε και το κλείσιμο του περιοδικού της, της «Ραδιοτηλεόρασης». Πάνω που είχε κάνει μια ανανέωση...πολύ μικρή και επιφανειακή βέβαια...αλλά η προσφορά με τα dvd στην ίδια τιμή ήταν πολύ έξυπνη κίνηση. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ. Λέτε να βάλουν λουκέτο και σε αυτό;

-Πήγα τις προάλλες στο περίπτερο για να δω αν κυκλοφόρησε νέο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης» και είδα εξώφυλλο του περιοδικού με την Τατιάνα Στεφανίδου!! Τι συνέβη;; Η «Ραδιοτηλεόραση», το συντηρητικό «ποιοτικό» τηλεπεριοδικό που προέβαλε κυρίως τα πρόσωπα της ΕΡΤ και απέκλειε τηλεαστέρες της ιδιωτικής τηλεόρασης από το περιεχόμενο του και ειδικά από τα εξώφυλλα του, είπε να πάρει εκδίκηση για το ξαφνικό λουκέτο του Κεδίκογλου και έκανε στροφή στην καριέρα του; Το ξεφύλισσα και είδα άρθρα για τη showbiz, παπαρατσίστικες φωτογραφίες, κουτσομπολιά και γενικά περιεχόμενο που καμιά σχέση δεν είχε με αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στη «Ραδιοτηλεόραση».

-Τελικά, ο τίτλος του περιοδικού ήταν «Ο κόσμος στην Ραδιοτηλεόραση», σφετερίστηκε δηλαδή τον τίτλο «Ραδιοτηλεόραση» και εκμεταλλεύτηκε το κλείσιμο του περιοδικού. Στην ταυτότητα του περιοδικού αυτού γράφει για εκδότη την...ΧΡΩΜΑΞΞ ΕΠΕ και για διευθυντή σύνταξης τον Γιάννη Βαγγελάτο. Ονόματα συντακτών δεν αναφέρονται καθόλου. Το περιοδικό μοιάζει με ξεπατικούρα άλλων τηλεπεριοδικών και τα άρθρα μοιάζουν με copy-paste από το Διαδίκτυο.

-Και μια και λέμε για περιοδικά, ένα νέο περιοδικό κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στα ελληνικά περίπτερα. Είναι το nightbook που έχει ως κεντρική θεματολογία του τη νυχτερινή διασκέδαση. Clubbing, πίστες, μουσικές σκηνές, αλλά και μουσική, μόδα και πολλά άλλα. Εκδότης είναι ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος.

-Πολύ ενοχλητική αυτή η «Ελενίτσα» από τη διαφήμιση της OTE TV. Και εντάξει, την ακούσαμε στο τηλεοπτικό σποτ ξανά και ξανά, μετά όμως είχε και συνέχεια σε νέο διαφημιστικό σποτ και μετά στα ραδιόφωνα με ακόμα πιο ενοχλητικά σποτάκια. Ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ενώ είχε γίνει συμπαθής με τους ρόλους του και χωρίς να κάνει «φασαρία» και μακρυά από κολπάκια που κάνουν συνάδελφοι του για να τους βάζουν στα περιοδικά, μας έκανε να τον αντιπαθήσουμε με αυτά τα διαφημιστικά. Βέβαια, δε φταίει αυτός αλλά αυτοί που γράψανε την διαφήμιση. Από τις χειρότερες διαφημίσεις αυτές που ο «Θανάσης» φλερτάρει μια ξανθιά στην παραλία.

-Στις ραδιοφωνικές εκπομπές των FM οι προσφορές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν γίνει εκτός από βασικός χορηγός και αναπόσπαστο κομμάτι των εκπομπών. Έτσι οι δημοσιογράφοι και παραγωγοί υποχρεώνονται να εκφωνούν ξανά και ξανά στη διάρκεια της εκπομπής τις εκάστοτε προσφορές των εταιρειών.

-Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Ξυδάκη διάβασα στην Καθημερινή. Μιλάει για το ρόλο και τη σπουδαιότητα των διανοούμενων τότε και σήμερα : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_26/05/2013_500860
Προσέξτε το σημείο που μιλάει για το πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συμβάλει αρνητικά στο ρόλο των διανοούμενων στη σημερινή εποχή.
«Οι σαφώς μικρότερης εμβέλειας και αποδοχής δημόσιοι γραφιάδες σήμερα, ακόμη και όταν λένε ενδιαφέροντα πράγματα, χάνονται μες στον τεράστιο βόμβο των μεγαλομίντια της ασημαντότητας και της χειραγώγησης, μες στον ακόρεστο πληθωρισμό των λαϊκών σόσιαλ μίντια, εκεί όπου συμβαίνει η διαρκής αυτοπραγμάτωση των μυριάδων μοναχικών ψυχών. Η αυθεντία, η πρωτοτυπία, η γοητεία του διανοούμενου αραιώνει έως διαλύσεως μέσα σε αυτόν τον πολυμοριακό ωκεανό. Το Facebοok, όπως και οι συναυλιακές αρένες, έχει τους δικούς του σταρ. Οι διανοούμενοι δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε τον κόσμο ούτε τις ιδέες· δεν μπορούν καν ν’ ακουστούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου