Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

greek media mpla mpla

-Είχαμε διαβάσει στα τηλεπεριοδικά τη φήμη ότι ο Alpha θα επαναφέρει τα λατινοαμερικάνικα σίριαλ, φήμη η οποία επιβεβαιώθηκε. Ο Alpha ενέταξε στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα το βραζιλιάνικο Avenida Brasil και το μεξικάνικο La patrona. Και οι δυο σειρές πέρασαν απαρατήρητες. Κάτι που δεν περιμέναμε για το βραζιλιάνικο, για το οποίο διαβάζαμε ότι έχει σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης. Ίσως η μόδα τους έχει περάσει πια, ίσως τα τούρκικα σε αυτή τη φάση είναι αήττητα, αφού στην tv βγαίνουν συνεχώς καινούργια, άσχετα αν κάνουν όλα καλά νούμερα. Μπορεί να φταίει και ότι ο Alpha δεν κάνει καλό promotion.

-Η συμμετοχή της στο "Fatmagul" ήταν απλά η αφορμή για να ξεσηκωθεί η Μπερέν Σαάτ και να διαδηλώσει κατά της βίας των γυναικών. Η ηθοποιός με το δικό της τρόπο δίνει το "παρών" και στηρίζει τις χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποστεί τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία. Η παρουσία της στη σειρά την έκανε να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά σε εκδηλώσεις κατά της βίας των γυναικών. Μάλιστα έχει φωτογραφηθεί 2 φορές για μη κυβερνητικούς οργανισμούς με το σύνθημα "τέλος στη βία των γυναικών".

-Νέο περιοδικό στα περίπτερα με τίτλο "Κοινωνική Επιθεώρηση". Είναι διμηνιαίο, η τιμή του είναι στα 2,5 ευρώ και είναι κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Εκδίδεται από την ΕΛΙΚΩΝ ΕΠΕ και υπεύθυνος έκδοσης είναι ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής.

-Προβλέψιμη θεματολογία και βαρετά άρθρα. Πολύ μέτριο για να αντέξει στη δύσκολη πια αγορά του περιπτέρου.

-Για την ιστορία, πάντως, ο Βαγγέλης Γιακουμής στο editorial του πρώτου τεύχους, εκφράζει την άποψη ότι από την εποχή των πολιτικών περνάμε στην εποχή των πολιτών και ότι έχει έρθει η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα μέσα από κοινωνικά δίκτυα, εθελοντισμό, την οργάνωση των πολιτών για μια κοινωνία που θα προωθήσει μια νέα αντίληψη. Και μετά ξύπνησε...

-Πρέπει να γίνω εκδότης πάντως. Ο Γιακουμής καλύτερος είναι;

-Δε θα...αναβιώσει, όπως γραφόταν ο "Πρωινός καφές" στον ΑΝΤ1. Πάνω που πήρε μια χαρά η γιαγιά μου...ήθελε τόσο να ξαναζήσει το δίλημμα "πρωινό μέγκα ή ΑΝΤ1". Τώρα θα τη βγάλει πάλι με τη Σκορδαλιά. Ήθελε πολύ να δει τη Μπεκατώρου που συμπαθεί πολύ σε πρωινάδικο στον ΑΝΤ1. Δεν πιάνει και το ΑΡΤ στην τηλεόραση της.

-Ο Γιώργος Καπουτζίδης σταματάει να γράφει σενάρια τηλεοπτικών σειρών. Το δήλωσε στο "πρωινό mou". Έτσι κι αλλιώς "Πάρα πέντε" θα ξαναβλέπαμε σε 50 χρόνια και βάλε...και άμα...

-Τελευταία τα κουτσομπολίστικα περιοδικά έδειχναν φωτογραφίες με τις διακοπές της Μαρίας Μενούνος. Πού τη θυμήθηκαν; Ένα σύντομο πέρασμα έκανε στην Eurovision και μετά ποιος την είδε...Ποιος νοιάζεται για τη Μενούνος;

-Τα γκόσιπ περιοδικά τύπου "Hello" όσο πάει και γίνονται πιο αηδιαστικά στα μάτια μου. Αλλά όλοι αυτά αγοράζουν και αποχαυνωμένοι κοιτάνε τις φωτογραφίες διασήμων, ημιδιασήμων και κυρίως ασήμων, με μαγιό στις παραλίες της Μυκόνου...Τι προσφέρουν αυτά τα περιοδικά πέρα από ένα ξεφύλλισμα για να περνά η ώρα στην αναμονή του νοσοκομείου ή του κομμωτηρίου; Τι πέρα από το να κοιτάνε οι γυναίκες το μαλλί και τα ρούχα της κάθε ξανθιάς barbie; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κάνουν μάλιστα καλό, ειδικά στις νέες κοπέλες, που επηρεάζονται αρνητικά προσπαθώντας να μοιάσουν σε αυτό το πρότυπο γυναίκας με τις σχεδόν ιδανικές αναλογίες, που πολλές φορές είναι εντελώς φτιαχτές και καταντούν να γίνουν ανορεξικές ή να πάθουν κατάθλιψη.

-Μια και έπιασα τα γκόσιπ περιοδικά, το νέο γκόσιπ περιοδικό "you" (μίξη "hello" και "εγω weekly" σε προνομιακή τιμή) ισχυρίζεται το ίδιο ότι είναι το πρώτο σε πωλήσεις στο είδος του.

-Πάντως, τα καλύτερα είναι το "χάι" και το "ciao". Έχουν πολύ φαντασία και γέλιο.

-Πέρασε καιρός από τότε που η Στάη βγήκε και είπε ότι έπαιρνε 2.500 ευρώ το μήνα από την ΕΡΤ. Και γιατί δεν το έλεγε τόσο καιρό; Και ποιος την πιστεύει;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου