Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

greek tv news

Η Δανία, νικήτρια στην Eurovision 2013
Εκτοι ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra

Όποιος είχε στοιχηματίσει στη φετινή Eurovision υπέρ της Δανίας και της Ammelie de Forrest, που την εκπροσώπησε για τη θέση του νικητή, κέρδισε. Η με...βασιλικές ρίζες 20χρονη τραγουδίστρια σήκωσε ψηλά το βραβείο του διαγωνισμού τραγουδιού με τη χαρά που της έδωσαν οι 281 βαθμοί της ψηφοφορίας. Δεύτερο -αν όχι σε απόσταση αναπνοής αλλά με αξιώσεις νικητή σε αρκετά σημεία της ψηφοφορίας-ήρθε το Αζερμπαιτζάν που ήταν και λίγο...ελληνική υπόθεση (συνθέτης : Δημήτρης Κοντόπουλος, χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός) με 234 βαθμούς, τρίτη η Ουκρανία με 214 βαθμούς, ενώ ο Αγάθωνας και τα "παιδιά" του, οι Koza Mostra, που ξεσήκωσαν το κοινό του Malmo Arena, κατέκτησαν την 6η θέση με 152 βαθμούς. Ευχάριστη νότα της βραδιάς ήταν το σύντομο μουσικό-χορευτικό σόου της παρουσιάστριας Petra Mede. Πιπεράτες νότες της βραδιάς ήταν το φιλί (στο φινάλε του τραγουδιού) της Φιλανδής Krista Siegfrids σε μια από τις χορεύτριες που τη συνόδευαν στη σκηνή και φιλί μεταξύ αντρών που παντρεύονται με "κουμπάρα" την παρουσιάστρια Petra Mede στο τέλος του σόου της. Όσο για την τηλεθέαση του τελικού, μάλλον πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη η ΕΡΤ όταν είδε το 66,9% στο σύνολο των τηλεθεατών και το 72,6% στα κοινά 15-44.

Θα προβληθεί το "Αλ τσαντίρι νιουζ" και του χρόνου στον Alpha;

Μέσα Ιουνίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σατιρικής εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου για αυτή τη σεζόν και σχεδόν αμέσως μετά ξεκινάει ο μεγάλος...κύκλος των ζυμώσεων για την ανανέωση των συμβολαίων, στον οποίο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Γιατί αυτό; Διότι, απλούστατα, ο ίδιος ο Alpha δεν το έχει δέσει κόμπο ότι η εκπομπή του Λάκη θα είναι και του χρόνου στο πρόγραμμα, πριν αρχίσουν τα...θερινά τμήματα διαπραγματεύσεων με τους παρουσιαστές εκπομπών. Γι' αυτό και είναι αβάσιμα τα (πρόωρα) σενάρια που κυκλοφόρησαν περί κοψίματος της εκπομπής του Λάκη.

Δυο ακόμη συγκλονιστικές ιστορίες στους "Ηρωες ανάμεσα μας"

Την 37χρονη τραπεζική υπάλληλο Νάσια Παστού και την 33χρονη διακοσμήτρια Τερέζα Περάκη που αποδεικνύουν τι σημαίνει "give" μέσα από τις πράξεις τους ως ήρωες της καθημερινότητας, παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της κοινωνικής εκπομπής του ΑΝΤ1 "Ηρωες ανάμεσα μας" που θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Μαίου στις 22:15. Οι δυο φίλες φροντίζουν στο Ηράκλειο Κρήτης άπορες οικογένειες, άνεργους χωρίς επιδόματα από την πρόνοια και πολύτεκνους, ηλικιωμένους, παρέχοντας τους τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, γιατρούς, στέγη. Η ομάδα με το όνομα "Give", την οποία διαχειρίζονται από κοινού στο Facebook, αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη και έχει γίνει μια μεγάλη βάση εθελοντισμού και προσφοράς στην Κρήτη. Στη συνέχεια, η εκπομπή εστιάζει στον 38χρονο αρχιτέκτονα Δημήτρη Σοφό, που έγινε αρχικά εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να προστατεύσει τα 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους της περιοχής, ύστερα από καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Κουβαρά του Ηρακλείου Κρήτης.

Παραμένει (αλλά σε αναμμένα κάρβουνα) η Μελέτη στο Star

Προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα πρόωρης διακοπής της συνεργασίας του Star με την Ελεονώρα Μελέτη εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης της εκπομπής, ξεκαθαρίζουν τα στελέχη του καναλιού, τονίζοντας ότι, αν και το κλίμα στις σχέσεις της παρουσιάστριας με το κανάλι δεν είναι το καλύτερο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η τύχη αυτής της συνεργασίας. Για την τελική απόφαση θα "ζυγιστούν" οι τελικές μετρήσεις συνολικά μέσα στη χρονιά. Τα ίδια στελέχη χαρακτήρισαν "σενάριο επιστημονικής φαντασίας" το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η Ελεονώρα στην πρωινή ζώνη, δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται ότι η "Πρωινή Μελέτη" τελειώνει, για τη σεζόν, μέσα στον Ιούνιο και το συμβόλαιο της παρουσιάστριας ισχύει, τυπικά, μέχρι το 2014.

Μια γεύση του περιεχομένου του novalife έδωσαν οι παρουσιαστές των εκπομπών του, στην επίσημη παρουσίαση του καινούργιου ψυχαγωγικού καναλιού της Nova που φιλοδοξεί να είναι μια νέα τηλεοπτική πρόταση, με δικό της ξεχωριστό ύφος, στυλ και άποψη. Το θέατρο "Εμπορικόν" μετατράπηκε σε...τηλεοπτικό στούντιο, όταν η Κατερίνα Γερονικολού κι ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, έδωσαν άλλη μια παράσταση στο θεατρικό σανίδι...παρουσιάζοντας το δικό τους τηλεοπτικό "Lifetime", το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του καναλιού.

Μέσα στον Ιούνιο ολοκληρώνεται -για φέτος- η προβολή των δυο εβδομαδιαίων κωμικών σειρών του Mega, "Πίσω στο σπίτι" και "Με τα παντελόνια κάτω", εκτός αν αλλάξει κάτι στη ροή του προγράμματος του καναλιού. Η πρώτη ρίχνει αυλαία στις 12/6 και η δεύτερη στις 17/6.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη, μέσα από δέκα υποψήφιες, από το τηλεοπτικό κοινό της "Μητέρας της ζωής μας", ενός θεσμού που προωθεί η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν στο 800700 2000 από σταθερό (χωρίς χρέωση) ή στο 21221 2000 (απλή χρέωση), της ιστοσελίδας του θεσμού (www.alphatv.gr/mothers) και του Alpha Mobile App. Η μητέρα, την οποία θα στηρίξει η πλειοψηφία των τηλεθεατών εκτιμώντας το έργο της, θα ανακοινωθεί από την Ελένη Μενεγάκη στις 27 Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου