Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Ο Ηλίας Μαμαλάκης στη "Δημοκρατία". Ο γνωστός και αγαπητός τηλεμάγειρας που σκίζει σε τηλεθέαση με το "Μπουκιά και συχώριο" ακόμα και αν παίζει σε επανάληψη, κάνει ό,τι κάνει στην εκπομπή του και στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Δημοκρατία". Δηλαδή ταξιδεύει σε διάφορες όμορφες και ξεχωριστές περιοχές της Ελλάδας και εκθέτει τα ιδιαίτερα φαγητά και τις νόστιμες γεύσεις του κάθε τόπου ενώ μας ξεναγεί σε αυτόν. Πάντα με το δικό του προσωπικό στυλ.

-Και μια και είπα για την κυριακάτικη "Δημοκρατία" την αγόρασα χθες και έχω να πω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Είναι η δομή και η οργάνωση που έχει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, αλλά με σαφώς πιο εμπλουτισμένο περιεχόμενο. Μου αρέσει η δομή της, μου αρέσει που συνδυάζει ρεπορτάζ και άποψη. Λείπουν οι σκανδαλοθηρικές ειδήσεις, οι εύκολοι εντυπωσιασμοί, οι παραπλανητικοί τίτλοι, τα δυσνόητα, κουλτουριάρικα και απρόσιτα άρθρα. Με απλά λόγια, δεν είναι ούτε "Espresso" ούτε "Καθημερινή".

-Ολοένα και περισσότερες εφημερίδες αποκτούν στήλη για το σκάκι. Έτσι το παράδειγμα της "Δημοκρατίας", του "Εθνους" και του "Ριζοσπάστη" ακολουθεί τώρα και η "Αυγή".

-Και όμως, η "Εφημερίδα των Συντακτών" παρότι δεν έχει τη δυναμική που είχε η "Ελευθεροτυπία" σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση πωλήσεων των απογευματινών εφημερίδων, μετά τα "Νέα" και το "Εθνος".

-Τα αντρικά περιοδικά κάνουν φυσικά πάρτι με τη νέα ταινία του James Bond, που είναι γι' αυτά ό,τι είναι η Kate Moss για τα γυναικεία.

-Τελικά δε θα συνεχιστούν οι "Βασιλιάδες" στο Mega. Υπάρχει τελικά (τηλεοπτικός) Θεός...

-Ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμότητα των περιλήψεων των νέων επεισοδίων των σίριαλ στα τηλεπεριοδικά. Σκέφτηκα, όμως, ότι μπορεί οι κυρίες μεγάλης ηλικίας που κατά βάση τα διαβάζουν, επειδή μπορεί να έχασαν 1-2 επεισόδια και επειδή δεν ξέρουν να τα δουν στο web tv, διαβάζουν τι έγινε στο περιοδικό για να μπορούν να συνδέσουν τα γεγονότα. Το "TV24" μάλιστα έχει ολόκληρους διαλόγους από τα επεισόδια. Πιστεύω ότι πολλές κυρίες προτιμούν να διαβάζουν τα επεισόδια παρά να τα βλέπουν. Έτσι δημιουργούν και εικόνες. Μοιάζει σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα.

-Πολλά παραδοσιακά ΜΜΕ προτίμησαν αντί να γράψουν απόψεις για την περιβόητη δήλωση Τατσόπουλου ("εχω πηδήξει τη μισή Αθήνα") να κάνουν αναφορά σε αστείες ατάκες που γράφτηκαν στο twitter. Μου αρέσει αυτός ο εναγκαλισμός παραδοσιακών και social media, αρκεί βέβαια να μη γίνεται πάντα στο πλαίσιο της απλής αναφοράς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραδοσιακά ΜΜΕ αναφερόμενα στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ότι "πήγε" με τη μισή Αθήνα (πάλι καλά που δεν είπαν ότι συνευρέθηκε ερωτικά), αντίθετα στα social media η αυτολογοκρισία πήγε και πάλι περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου