Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Όπως ήταν αναμενόμενο οι διάφοροι γραφιάδες έγραψαν τις κοινωνιολογικές και μή απόψεις τους με αφορμή το "δεύτερο θάνατο του lifestyle". Εντάξει, καμιά σχέση, όμως με τον χαμό που έγινε με το λουκέτο στα περιοδικά του Κωστόπουλου. Τα γλίτωσε αυτά ο Λυμπέρης και δε θα χρειαστεί προφανώς να απολογείται σε συνεντεύξεις. Η προσοχή του κόσμου ήταν στραμένη στα νέα μέτρα και το Μνημόνιο και σιγά που θα ασχολιόταν με το λουκέτο μερικών περιοδικών. Εξάλλου ο Λυμπέρης δεν είναι Κωστόπουλος. Αν πάθει το ίδιο και ο Φιλιππόπουλος, πιστέψτε με, δε θα ασχοληθεί κανείς.

-Τι γράφτηκε; Τα γνωστά. "Τα χρόνια της ευμάρειας", "τα χρυσά 90's" "το ψεύτικο lifestyle". Γράφτηκαν και πολλές λεπτομέρειες που δε μας αφορούν. Ναι η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και το lifestyle που προωθούσαν τα περιοδικά αυτά δεν ήταν απαραίτητα κακό. Κάθε νόμισμα έχει όμως δυο πλευρές...Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Θα έλεγα ότι αυτός ο τρόπος ζωής όσο καλό έκανε άλλο τόσο κακό έκανε. Μας έκανε πιο ευρωπαίους, πιο σύγχρονους, πιο εκλεπτυσμένους, πιο ψαγμένους ενδεχομένως, αλλά ταυτόχρονα μας αλλοτρίωσε, μας καταπίεσε, μας έκανε να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε πραγματικά, από πού προερχόμαστε. Ένας λαός χωρίς ταυτότητα είναι δυστυχισμένος λαός.

-Εγώ, πάντως, είπα ότι το ζεύγος Λυμπέρη με τόσα που έχει βγάλει δεν έχει να στεναχωριέται για κάτι. Θα έχουν να ζήσουν και τα δισέγγονα τους. Βλέπω, όμως, τη φωτογραφία την από πάνω, που είναι σκεπτικοί και σκέφτομαι ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να βγάλανε πολλά λεφτά, να ζήσανε μια πλουσιοπάροχη ζωή, με πολυτέλειες και ανέσεις, αλλά η στιγμή που τα χάνεις ξαφνικά όλα, όλα αυτά που δημιούργησες τόσα χρόνια, για τα οποία δούλεψες, έβαλες όλο το πάθος και το μεράκι σου, αυτή η στιγμή πρέπει να...δε βρίσκω λέξη να το περιγράψω. Δεν έχει σημασία αν αυτό που έκανες ήταν σπουδαίο ή όχι. Πονάει πολύ να χάνεις το δημιούργημα σου. Πονάει να λένε οι άλλοι ότι καλά να πάθεις, να σε κατηγορούν, να αποδοκιμάζουν με το χειρότερο τρόπο το δημιούργημα σου. Όταν το έχεις, το αντέχεις αυτό, αλλά όταν το χάνεις...Πονάει να συνδέουν την απώλεια του δημιουργήματος σου με το τέλος εποχής. Πονάει να σε ακυρώνουν.

-Εδω κολλάει αυτό που έγραψε η Έλενα Μακρή πρόσφατα, πριν την ανακοίνωση του λουκέτου, στο twitter της :  Εχασες χρήματα ; Δεν έχασες τίποτα!Εχασες τιμή,κάτι εχασες...Εχασες το θάρρος σου ; Τα εχασες ολα! Αυτά....

-Εντάξει γιαγιά μην κλαις, το "7 ΜΕΡΕΣ TV" θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Θα μεταβιβαστεί, όπως και άλλοι τίτλοι, στην Alpha Editions. Ναι γιαγιά, μην κλαις. Το ξέρω ότι είναι το αγαπημένο σου περιοδικό. Ναι, το ξέρω ότι θες αυτές τις προσφορές για τα χαλιά.

-Ραφαέλα θα σε στεναχωρήσω αλλά το μέλλον της "Vogue Hellas" δεν είναι σίγουρο. Είναι ξένος τίτλος και περιμένουμε απάντηση από τους Αμερικάνους. Στείλε ένα tweet στον Ομπάμα και παρακάλεσε τον να κάνει κάτι γι' αυτό. Τι θα απογίνεις χωρίς τη Vogue;

-Συγγνώμη αλλά και η lifo και athens voice δεν προωθούν ένα συγκεκριμένο lifestyle; Πιο εναλλακτικό σίγουρα, πιο κουλτουριάρικο, αλλά έχει να κάνει και αυτό με την καλοπέραση, τις εξόδους και την καλή ζωή. Χμμ και που είναι το κακό με αυτό; Κάποια στιγμή, φίλοι μου, πρέπει επιτέλους να τα βάλουμε κάτω και να αποφασίσουμε τι είναι επιτέλους αυτό το lifestyle, να δώσουμε έναν ορισμό, να μας διαφωτίσουν και οι κοινωνιολόγοι, να δούμε ποια τα θετικά και τα αρνητικά του.

-Γιατί, για παράδειγμα, να είναι κακό ή κατακριτέο το lifestyle του Prevention και των άλλων σχετικών περιοδικών που συνέχεια γράφουν για δίαιτες; Επειδή πλασάρουν την άποψη στις γυναίκες ότι πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και τις παροτρύνουν να έχουν τέλειο κορμί; Α, αυτό είναι λοιπόν. Το εντόπισα. Η ρίζα του κακού είναι το τέλειο. Το τέλειο δεν υπάρχει και ας μοιάζουν τέλεια τα μοντέλα που ποζάρουν στις σελίδες των περιοδικών. Το θέμα είναι να προσέχει κανείς την εμφάνιση του, να έχει ένα καλό σώμα και ένα γερό μυαλό. Να προσπαθεί τουλάχιστον γι' αυτό.

-Η Εύα Αντωνοπούλου σε συνέντευξη της στο "Πρώτο Θέμα" αποποιείται του lifestyle (αντε πάλι) δημοσιογραφικού παρελθόντος της, κάνοντας λόγο για έναν ψεύτικο κόσμο, για ανούσια θέματα και ειδήσεις και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένη που τώρα ασχολείται με τη "σοβαρή" δημοσιογραφία, τα Μνημόνια κτλ. Λες και η δημοσιογραφία είναι χωρισμένη σε αυτά τα δύο. Όταν τη ρωτάνε τη γνώμη της για τους πολιτικούς, δε λέει και τα καλύτερα. "Προεκλογικά άκουσα τόσα πολιτικά ανέκδοτα και είδα τόσους να κάνουν φασαρία για να κερδίσουν ψήφους που θεωρώ ότι οι άνθρωποι της showbiz είναι πιο ντόμπροι" δηλώνει και αναιρεί όσα είπε πριν. Η δημοσιογραφία δεν είναι άσπρο και μαύρο πάντως.

-Τα "Νέα" σήμερα ασχολήθηκαν πολύ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την κυρία αυτή που ύψωσε πολύ τον τόνο της φωνής της στη Βουλή και ήδη η πόρτα των μίντια άνοιξε γι' αυτή. Κανόνας. Αυτός που φωνάζει, ξεχωρίζει. Όχι πάντα για καλό. Τα "Νέα" την σχολίασαν αρνητικά. Βέβαια, είναι ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό μάλλον...

-Άρχισαν τελικά οι "Βασιλιάδες". Κρίμα...

-Η Μαρία Μπεκατώρου θα διδάσκει από φέτος Δημοσιογραφία στη σχολή του κουμπάρου της, του Καρατζαφέρη. Τώρα αυτό πώς το σχολιάζεις; Αλήθεια, έχει σχολή ο Καρατζαφέρης; Βρε τι μαθαίνει κανείς...

-Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η νέα διαφήμιση της vodafone έχει και φιλί μεταξύ κοριτσιών. Σήμερα το πρόσεξα. Θα δείτε που τα μίντια θα το πλασάρουν σε λίγο καιρό σαν μόδα το φιλί μεταξύ κοριτσιών.

-Καταιγιστικές οι εξελίξεις στα "Κλεμμένα όνειρα". Δεν βαριέσαι να τη βλέπεις τη σειρά αυτή. Είχαμε ξεχάσει πώς είναι να έχεις αγωνία για το επόμενο επεισόδιο και η σειρά αυτή μας το θύμισε για τα καλά.

-Η κυρία Γκολεμά, όμως, προφανώς, βαριέται να κάτσει να τη δει. Έτσι και αυτή, όπως και η Διαμαντάκου, κολλάνε την ταμπέλα της "σαπουνόπερας" (καμια σχέση) και ξεμπερδεύουν. Και το χειρότερο; Αυτό το βαφτίζουν τηλεκριτική. Και το ακόμα χειρότερο; Πληρώνονται γι' αυτό.

-Πρώτος στην πρωινή ενημέρωση ο Παπαδάκης πάλι. Ακολουθεί το mega και τρίτο το ΣΚΑΙ. Βλέπω όλη τη σεζόν να παραμένει έτσι. Πιθανόν κάποιες μέρες ο Καμπουράκης και Οικονομέας να φτάσουν κοντά τον Παπαδάκη ή και να τον ξεπεράσουν (ανάλογα και τα θέματα και τους καλεσμένους). Πάντως το χλιαρό δίδυμο του ΣΚΑΙ θα παραμείνει σίγουρα στην τρίτη θέση.

-Είναι θλιβερό να βλέπεις να είναι πρώτα σε τηλεθέαση οι "Επτά θανάσιμες πεθερές" και ακόμα περισσότερο το "Κωνσταντίνου και Ελένης". Πόσο ακόμα θα διαρκέσει αυτή η τηλεοπτική αποχαύνωση; Είναι άσχημο που εδώ και χρόνια νικάει η κακή τηλεόραση. Θα μου πεις, καλύτερο είναι να βλέπεις Μελέτη; Όχι. Καλύτερο είναι να δεις και τι παίζει η κρατική τηλεόραση και ακόμα καλύτερο να κλείσεις την τηλεόραση. Και εσύ νοικοκυρά.

-Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων πρώτο είναι του mega (πάλι), το δελτίο που όλοι βρίζουν και όλοι βλέπουν και ακολουθεί αυτό του alpha. Τρίτο του ANT1. Πάντως και στις 8 να έπαιζε ο Σρόιτερ πάλι θα έβγαινε δεύτερος. Είναι καλύτερο το δελτίο του alpha. Πιο ιντριγαδόρικο, πιο πιασάρικο, πιο γρήγορο.

-Τώρα που είπα δελτίο ΑΝΤ1, είδα σήμερα που διαφήμιζαν τη νέα παράσταση του Χάρη Ρώμα. Εντάξει, ο Χάρης Ρώμας τόσα νούμερα χάρισε στο κανάλι, τόσα έσοδα τους έφερε και τους φέρνει. Έπρεπε να τον ευχαριστήσουν. Τι νομίζετε; Έτσι λειτουργούν τα πράγματα (και) στα μίντια.

-Πάντως, όπως είπε η Ράντου σε συνέντευξη της οι συντελεστές του "Κωνσταντίνου και Ελένης" δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή με τις επαναλήψεις. Της ίδιας δεν της αρέσει που παίζει τόσο χρόνια επανάληψη η σειρά. Λογικό. Είναι καλή ηθοποιός η Ράντου και είναι κρίμα να τη θυμούνται μόνο ως την "γκαρσόνα α".

-Σας το είπα, θα είναι πεσμένα τα νούμερα του Λαζόπουλου φέτος. 50αρια δε θα έχει φέτος.

-Αυτό που κάνει το Star που προβάλει στο δελτίο ειδήσεων διάφορα χιουμοριστικά tweets νέων που σχολιάζουν την επικαιρότητα μου φαίνεται κάπως χαζό. Είναι αυτό είδηση; Γιατί είναι τα άλλα; Τουλάχιστον να προβάλουν και τις απόψεις που εκφράζονται στα μπλογκ που είναι πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες. Όχι μόνο την εύκολη λύση.

-Καλά τα λέει το περιοδικό "HOT DOC" στο τελευταίο του τεύχος. Τα μίντια τόσο καιρό ασχολούνταν με τη λίστα Λαγκάρντ, πού είναι, ποιος την έχει, και μόλις δημοσιεύτηκε με όλα τα ονόματα, τότε σώπασαν και ξύπνησαν πάλι δημοσιογραφικά μόλις συνελήφθη ο Βαξεβάνης...Τα γνωστά συμφέροντα. Παίζουν παντού, και στα μίντια παίζουν πολύ. Αλήθεια, έχετε φιλοσοφήσει ποτέ πάνω στην έννοια του συμφέροντος;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου