Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Πρεμιέρα έκανε χθες, 5 Νοεμβρίου, επιτέλους, ο δεύτερος κύκλος της πετυχημένης καθημερινής σειράς "Κλεμμένα όνειρα". Είναι η πρώτη ελληνική σειρά που κάνει πρεμιέρα φέτος. Ακολουθούν άλλες 2-3. Και άμα...Τα "Κλεμμένα όνειρα" πέρυσι σημείωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και απέκτησαν χιλιάδες φανατικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραν το πράσινο φως. Όσο ωραία σειρά κι αν είναι, αν δεν έκανε νούμερα, θα είχε κοπεί. Ότι δεν φέρνει έσοδα, κόβεται. Νόμος της τηλεοπτικής αγοράς που πλέον ισχύει για τα καλά.

-Οι "Ράδιο Αρβύλα", όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τόσο στην πρεμιέρα, όσο και τις επόμενες μέρες. Επαναλαμβάνονται, όμως, και μπορεί να κουράσουν. Βέβαια, ίσως αυτό είναι ένα σημαντικό μυστικό για επιτυχία στο χώρο του θεάματος. Να επαναλαμβάνεσαι...

-Αρχίζει και το "Dancing with the stars 3" μετά από μήνες ανούσιου τηλεοπτικού ρεπορτάζ και παραφιλολογίας για το μισθό της Ζέτας, τις υπογραφές, τις αποχωρήσεις, το budget και όλα τα σχετικά.

-Τόση φασαρία για το τίποτα. Πόσες φορές το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό στο χώρο της tv και των media; Ο Βαξεβάνης, που τόσο σχολιάστηκε το τελευταίο διάστημα μετά τη σύλληψη του, αφέθηκε ελεύθερος. Το έχουν τελικά αυτό οι Έλληνες και όχι μόνο τα ελληνικά media, να πανικοβάλλονται, να υπερβάλουν και να μεγεθύνουν τα πράγματα.

-Με αυτούς τους "Βασιλιάδες" θα μάθουμε επιτέλους τι συμβαίνει; Το ότι είναι απλήρωτοι σχεδόν όλοι οι συντελεστές το έχουμε εμπεδώσει. Το πότε θα προβληθεί ο νέος κύκλος όχι. Άλλα λέει ο ένας, άλλο ο άλλος.

-Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να γυριστεί ένα ελληνικό σήριαλ όπου δε θα παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι ηθοποιοί, μοντέλα και ατάλαντοι; Ένα ελληνικό σήριαλ με ελληνικό σενάριο και όχι βασισμένο σε ξένο; Ένα σήριαλ που δε θα είναι μια ακόμα φτηνή κωμωδία; Όχι δεν είπα να γυριστεί πάλι ένα νέο "Νησί". Μπορεί να γυριστεί, όμως, ένα σήριαλ πιο alternative, με νέους, άγνωστους μέχρι τώρα ηθοποιούς, που να έχει σχέση με την σημερινή ελληνική κοινωνία. Και όλα αυτά χωρίς πολλά χρήματα και χωρίς να δίνονται οι εξωφρενικοί μισθοί που δίνονταν στο παρελθόν στα μεγάλα ονόματα. Λίγη φαντασία και δουλειά θέλει. Και ηθοποιούς έχουμε άπειρους. Τόσες δραματικές σχολές, τόση ανεργία. Think about it.

-Σιγά-σιγά τελειώνουν και τα τούρκικα σήριαλ "Σιλά" και "Ασί". Επιτέλους. Και πολύ πιθανόν να έρθουν να τα αντικαταστήσουν άλλα. Ο κόσμος έχει εθιστεί πια σε αυτά και τα κανάλια το έχουν καταλάβει.

-Είναι αστείο που οι Έλληνες ηθοποιοί δηλώνουν ότι αν χρειαστεί θα μάθαιναν Τούρκικα για να δουλέψουν σε παραγωγή της γείτονος. Αυτούς τους ρώτησαν αν τους θέλουν;

-Θυμάστε τα ριάλιτι σόου που πριν μερικά χρόνια ήταν μόδα και είχαν κατακλύσει την ελληνική tv, όπως τώρα συμβαίνει με τα τούρκικα; Να που τελικά οι μόδες στην tv περνάνε πάντα. Να που πέρασε και ο "τυφώνας ριάλιτι", πράγμα που έμοιαζε τότε αδύνατον, καθώς επρόκειτο για δυνατό τηλεοπτικό προιόν που έμοιαζε ότι ήρθε για να μείνει. Θυμήθηκα αυτό το είδος τηλεόρασης διαβάζοντας παλιότερη έρευνα που έγινε γι' αυτά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. "Ενισχύουν το σύνδρομο του κακού κόσμου. Εξαναγκάζουν σε ακραίες εξομολογήσεις. Μετατρέπουν και παραμορφώνουν τη συγκίνηση και τη συναισθηματική φόρτιση σε απλό τηλεοπτικό θέαμα. Δίνουν λόγο σε άτομα που τον στερούνται στην καθημερινή τους ζωή, τα κάνουν πρωταγωνιστές και τους δίνουν ψυχολογική ταυτότητα για λίγο διάστημα" ανέφερε η έρευνα, η οποία επίσης έγραφε ότι το 51,3 % των ριάλιτι σόου έχουν αναφορές σε ανήλικους για προβλήματα σεξουαλικά, κακοποίησης και προσαρμοστικότητας.

-Πολλές οι φήμες γύρω από το μέλλον των εκδόσεων "Λυμπέρη". Για δεύτερο θάνατο του lifestyle κάνει λόγο το "Πρώτο Θέμα".

-Όπως υπάρχουν κάποιοι άτυποι (;) κανόνες και στάνταρντ στην κοινωνία, υπάρχουν φαίνεται και στη δημοσιογραφία. Λες αλήθειες; Πας κόντρα στο σύστημα; Γίνεσαι αποκαλυπτικός; Τα βγάζεις όλα στη φόρα στο όνομα της αλήθειας και της σωστής δημοσιογραφίας; Καλά κάνεις, αλλά αυτό έχει το ανάλογο τίμημα σε μια κοινωνία που δεν αντέχει κάποιες αλήθειες, για διάφορους λόγους, κυρίως συμφεροντολογικούς. Μια κοινωνία που κρύβει τα σκουπίδια της κάτω από το χαλί. Μια κοινωνία που σε καλεί να προσαρμοστείς σε συγκεκριμένα δεδομένα για να "τα έχεις καλά με όλους"...

-Ναι, τον Βαξεβάνη είχα στο μυαλό μου. Ο οποίος, αν θυμηθούμε, δεν έχει κάνει και λίγα. Μπορεί με τη λίστα Λαγκάρντ να έγινε πολύ γνωστός σε διεθνές επίπεδο, αλλά πριν από αυτό είχε απασχολήσει τα ελληνικά μίντια και το κοινό με διάφορες αποκαλύψεις. Όλγα Τρέμη, Βενιζέλος, Παπαγιάννης, σκάνδαλο Βατοπεδίου και άλλα. Είναι πλέον ο πιο διάσημος αντισυστημικός και αντισυμβατικός μεγαλοδημοσιογράφος.

-Πρόκεται σαφώς για εξαιρετικό δημοσιογράφο. Από τους λίγους. Το περιοδικό του HOT DOC είναι αξιόλογο και από τα λίγα που κάνουν σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα. Ο ίδιος σαν άνθρωπος φαίνεται να είναι εξαιρετικά προσγειωμένος παρά την επιτυχία του και απόλυτα σταθερός στα πιστεύω του, πράγμα σπάνιο και ζηλευτό.

-Απίστευτες και ανεξήγητες είναι οι απώλειες του "Πρώτου Θέματος". Μέσα σε τρεις εβδομάδες από τα 209.000 φύλλα που είχε φτάσει έπεσε στα 134.130 χάνοντας την περασμένη Κυριακή 44.080.

-Πρώτα σε πωλήσεις εβδομαδιαία περιοδικά το τελευταίο διάστημα είναι ο "Τηλεθεατής" πρώτος και ακολουθεί το "Τηλέραμα". Γενικά τα τηλεπεριοδικά είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο. Υποθέτω λόγω προσφορών.

-Εξαιρετική δουλειά κάνουν στη νέα εφημερίδα "εργασία τώρα". Δεν έχει μόνο αγγελίες για εύρεση εργασίας, αλλά έχει ρεπορτάζ, άρθρα, συνεντεύξεις για εργασιακά θέματα. Μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου στην εφημερίδα και να δημοσιευτεί για να το δουν εργοδότες. Επίσης, έχει πολύ καλές προσφορές. Αρκετά χρήσιμη εφημερίδα.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου