Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Πολύ καλή μου φάνηκε η προσφορά της εφημερίδας το "Εθνος" με το κουπόνι των 10 ευρώ, στο δρόμο που χάραξε το "Πρώτο Θέμα". Σίγουρα καλύτερες τέτοιου είδους προσφορές από τα dvd. Η προσφορά της εφημερίδας διαφημίστηκε και από κάποια ΜΜΕ (αυτά που ανήκουν στον ίδιο όμιλο) αλλά και από το δελτίο ειδήσεων του mega το οποίο αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Βλέποντας κανείς τη διαφήμιση, νομίζει πως θα πάει στο σούπερ-μάρκετ και αν κάνει ψώνια των 10 ευρώ, δε θα πληρώσει τίποτα. Δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να κάνεις αγορές άνω των 50 ευρώ για να γλιτώσεις 10 ευρώ. Ας τα κάνανε τουλάχιστον 30. Ας είναι.

-Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι αλλά και οι επιχειρήσεις (μην ξεχνάμε ότι τα ΜΜΕ είναι και αυτά επιχειρήσεις) να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και να βοηθούν όπως μπορούν. Με προσφορές, εκστρατείες, μαραθώνιους. Και δεν είναι λίγα. Ας θυμηθούμε την καμπάνια του ΣΚΑΙ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ".

-Σίγουρα βέβαια για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τα ΜΜΕ υπάρχουν οι δύσπιστοι που θα δουν συμφέροντα και θα αμφιβάλουν για την καλή πρόθεση τέτοιου είδους κινήσεων. Ωστόσο, όλα φαίνονται τελικά στην πράξη.

-Ο Στέλιος Παρλιάρος στον ΣΚΑΙ. Από το Σάββατο 24 του μήνα ο γνωστός τηλεζαχαροπλάστης θα παρουσιάζει την εκπομπή του "Γλυκές αλχημείες" από το νέο τηλεοπτικό σπίτι του κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ. Ο ίδιος μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3 και είπε ότι στην αρχή τον προβλημάτισε η ώρα αλλά πώς τελικά είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης, είπε ότι τα γυρίσματα της εκπομπής θα γίνονται στο χώρο που παραδίδει μαθήματα ζαχαροπλαστικής και έτσι θα νιώθει πιο οικεία. Είναι θλιβερό για τον οποιονδήποτε να κάθεται σαββατόβραδο σπίτι και να βλέπει πώς φτιάχνουμε τσιζκέικ ή πανακότα. Ούτε τη γιαγιά μου θέλω να φαντάζομαι να το κάνει αυτό. Μακρυά!

-Μου αρέσει ο real fm γιατί είναι από τους λίγους σταθμούς που οι ακροατές στέλνουν μήνυμα και διαβάζονται πάρα πολλά από αυτά (όχι μόνο όσα λένε καλά λόγια) και ο παραγωγός απαντάει σε καθένα από αυτά ξεχωριστά. Αυτό είναι η μαγεία του ραδιοφώνου.

-Πολύ έξυπνος ο νέος διαγωνισμός του περιοδικού "TV ΖΑΠΙΝΓΚ" ή μάλλον πολύ πονηρός. Μέχρι πρόσφατα έπαιρνες τηλέφωνο, πληκτρολογούσες τον κωδικό που έγραφε στο κουπόνι που υπήρχε σε κάθε τεύχος και είτε κέρδιζες, είτε δεν κέρδιζες (για το δεύτερο υπήρχε 99% πιθανότητα). Σκέφτηκαν λοιπόν με ποιο τρόπο οι αναγνώστες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα λεφτά αλλά και αυτοί να βγάλουν περισσότερα από τα τηλεφωνήματα (έχω την αίσθηση ότι περισσότερο για το δεύτερο νοιάζονται). Έτσι τώρα με το κουπόνι που κυκλοφορεί με κάθε τεύχος μπορείς να παίζεις κάθε μέρα με τον ίδιο κωδικό. Δεν κέρδισες σήμερα; Παίξε αύριο. Και μεθαύριο. Η πιθανότητα να κερδίσεις αυτή τη φορά είναι 98%. Και αυτοί σίγουρα θα βγάλουν περισσότερα.

-Στο νέο τεύχος του περιοδικού "Αθηνόραμα" διαβάστε όλους τους νικητές των θεατρικών βραβείων κοινού 2012.

-Άντε να τελειώνει σιγά σιγά το Ασί και το Σιλά. Νισάφι πια. Βέβαια, μετά θα έρθουν κι άλλα τούρκικα. Θα δείτε όμως ότι σε 2 χρόνια θα ξεφουσκώσει η φούσκα των τούρκικων. Φούσκα είναι άλλωστε. Πάλι καλά που τα τούρκικα πάντως δεν έχουν τα επεισόδια των σειρών του Φώσκολου. Φαντάζεστε;

-Οι τηλεθεατές των "Κλεμμένων ονείρων" είναι ευχαριστημένοι με το δεύτερο κύκλο της σειράς αφού οι εξελίξεις είναι πολύ πιο γρήγορες από τον πρώτο κύκλο.

-Διακόπηκε οριστικά το τηλεοπτικό ένθετο "ΟΛΑ" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" αφού ο Αναστασιάδης και Καραμήτσος θεώρησαν πως δεν έχει πια πολύ ψωμί η τηλεόραση. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα όπως παλιά, αλλά υπάρχουν ακόμα. Γίνονται πράγματα. Είναι κρίμα γιατί το "ΟΛΑ" ήταν αγαπημένο ένθετο πολλών αναγνωστών και είχε πολύ γέλιο. Επίσης, γιατί να μην κοπεί και το τηλεοπτικό "ΟΛΑ" από αυτή την άποψη;

-Και μια και είπα "Πρώτο Θέμα" μην κοιτάτε που είναι πρώτο σε πωλήσεις. Έχει και αυτό προβλήματα. Έχει εκδοτική επιτυχία αλλά όχι εμπορική. Τα deals που κάνει με τα κουπόνια φέρνουν αναγνώστες, αλλά του κοστίζουν. Η επιχείρηση μένει ανοιχτή με δάνεια.

-Και μπορεί το τηλεοπτικό "ΟΛΑ" να είναι μια πολύ πετυχημένη εκπομπή που κάνει νούμερα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν εκεί και που είναι απλήρωτοι από πέρυσι.

-Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από το χώρο. Πρόσφατα μιλούσα με δημοσιογράφο της ΕΡΤ που παρότι του έγινε πρόταση να συνεχίσει στην ΕΡΤ αρνήθηκε επειδή τα χρήματα ήταν πολύ λίγα αλλά και επειδή κάποιες καταστάσεις στο χώρο τον δυσαρεστούσαν χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. "Καλύτερα άλλο αντικείμενο δουλειάς αν χρειαστεί παρά στεναχώριες" μου είπε.

 

2 σχόλια:

  1. Την Ελεναρα πως την ειδες στο dancing? Τουμπανο ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρον το νέο ιστολόγιο. Φιλική παρότρυνση: κάθε θέμα μ' έναν τίτλο ευδιάκριτο. Όταν τα θέματα είναι πολλά (και μακάρι) ο αναγνώστης θα θελήσει να "πλοηγηθεί" γρήγορα σ' αυτά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο (όπως όταν διαβάζει ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, μια εφημερίδα...).
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή