Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

Η εφημεριδα "Δημοκρατια" υποδεχεται την...ηττα της ΝΔ, χωρις να θριαμβολογει για την νικη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο χθεσινο πρωτοσελιδο, η εφημεριδα με τον τιτλο "ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ" ασκει σκληρη κριτικη στην παραταξη της, δειχνοντας ποια ειναι η αιτια της συντριβης της.
Η νικη του Αλεξη Τσιπρα δεν αναφερεται πουθενα στο πρωτοσελιδο και υπαρχει μονο μια μικρη φωτογραφια αυτου στο κατω μερος.
Συμφωνα με την εφημεριδα, η πολιτικη της υπερφορολογησης και ειδικα ο ΕΝΦΙΑ επαιξαν τον καθοριστικο ρολο στην ηττα της ΝΔ.
Ρεπορταζ για τις δηλωσεις Σαμαρα μετα το εκλογικο αποτελεσμα (πουθενα οι δηλωσεις Τσιπρα).
Η εφημεριδα σε επομενη σελιδα, βαζει παλια πρωτοσελιδα της, τα οποια εστελναν μηνυμα προς την κυβερνηση της ΝΔ να μη συνεχισει τα λαθη που την οδηγησαν στην ηττα. Με τιτλους απο παλια πρωτοσελιδα οπως "Αρχισαν οι...λιποθυμιες για τον ΕΝΦΙΑ" ή "Νεο δραμα με τις συνταξεις" ή "Κι αλλοι φοροι για τους πολλους" η εφημεριδα της δεξιας παραταξης ασκουσε σκληρη κριτικη στις επιλογες της κυβερνησης. Οπως γραφει το αρθρο, τα πρωτοσελιδα αυτα δεν ηταν ευχαριστη διαδικασια, αλλα τωρα αισθανονται δικαιωμενοι γι' αυτα.
Οσο για τον Τσιπρα, το ρεπορταζ βρισκει τα κοινα στοιχεια με τον Ανδρεα Παπανδρεου.
Παντως η εφημεριδα σε πολλα αρθρα της ασκει σκληρη κριτικη στη ΝΔ. Ο Δημος Πλινιος επισημαινει μερικα σημαντικα λαθη, οπως τη μειωση μισθων και συνταξεων.
Ο Μανωλης Κοττακης ειναι πιο ψυχραιμος και τονιζει οτι μπορει να μη βγηκε πρωτη η ΝΔ, αλλα τα ποσοστα της "ηταν αξιοσημειωτα υψηλα για παραταξη η οποια εφηρμοσε Μνημονιο". Παραδεχεται οτι εκλεισε ενας κυκλος 40 ετων και οτι ανοιγει ενας νεος και πως σε αυτον τον νεο κυκλο θα εχει ξανα θεση η Κεντροδεξια. Επισημαινει οτι η ΝΔ παραδιδει στον Τσιπρα μια Ελλαδα "στα προθυρα μιας συμφωνιας με τους δανειστες που προβλεπει πιστωτικη γραμμη, μεταρρυθμισεις και τελος στα Μνημονια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου